Ekonomik krizin yükünü kabul etmiyoruz emekçiye bütçe istiyoruz
Gündem, 29 Kasım 2021 19:51Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Kocaeli İl Başkanı Sabri Mutlu, ekonomik krizin yükünü kabul etmiyoruz emekçiye bütçe istiyoruz dedi. 4 Aralık’da Ankara’da gerçekleştirilecek mitinge tüm emekçileri davet etti.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Kocaeli İl Başkanı Sabri Mutlu şöyle konuştu:
Tüm demokratik kitle örgütlerini, sivil inisiyatifleri, emek ve meslek örgütlerini, siyasi partileri, 3600 ek gösterge talep edenleri, EYT’lileri, emeklileri, çiftçileri, esnafları, açlık-yoksulluk ve borç içerisindeki geçinmek zorunda kalanları, barınma sorunu yaşayan öğrencileri, kadınları, işçileri, işsiz ve ümitsizleri, haksızlığa uğrayan tüm yurttaşlarımızı ekonomik kriz ve üst üste gelen zamlara karşı 4 Aralık’ta Ankara Anıtpark’ta yapacağımız mitinge çağırıyoruz!
Ülke ekonomisi çöküyor. Döviz kurları anlık değişiyor. Paramızın itibarı kalmadı. Ülkede iş güvenliği yok! Açlık! İşsizlik var! Memleketin hazinesini boşaltılmış! Gelecek umudu kaybolmuş! Ülke kaynakları ve birikimleri yandaş şirketlere peşkeş çektirilmiş! Hukuk ve yargı yok edilerek hırsızlık ve usulsüzlüklerin hesabının sorulması engelleniyor. Enflasyon hızla artmakta ekonomik kriz ve yoksulluk derinleşmektedir.
Kamu çalışanlarına ve emeklilerine 6. Dönem Sözde Toplu Sözleşme görüşmelerinde 2022’de % 5+7, 2023’de ise % 8+6 ve enflasyon farkı verildi ancak yıl bitmeden 2 yıllık zamlar çoktan eridi. Enflasyon ve artan vergi dilimi ile mevcut maaşlarımız yok olmuştur.
Son zamanlarda EYT, 3600 ek gösterge, sözleşmelilere kadro ve öğretmenlik meslek kanunun gündeme getirilmesi de göz boyamadan ibarettir. Kamu emekçileri ve emekçiler, işsizliğe ve açlığa sürüklenmektedir. Yoksullar daha yoksul; zenginler daha zengin olmaktadır. Hükümetin oluşturduğu bütçe ve cari açığın bedeli de milyonlarca emekçiye KDV ve ÖTV olarak dönmekte ve çarşıda pazarda kendini göstermektedir.
Başta ücretli emekçiler olmak üzere, geniş halk kesimleri açısından son derece zorlu bir dönem yaşanmaktadır. AKP iktidarının 19 yıldır hazırladığı bütçe gibi, 2022 bütçesinin de sermayeye cömert, emekçiyi yoksulluğa mahkûm eden bütçedir. 2022 bütçesinde; memura, dar gelirliye, esnafa, çiftçiye, emekliye, işçiye külfet var, vergi var, zam var, açlık var, yoksulluk var, sefalet var, sömürü var.
Refah yok, tokluk yok, adalet yok, huzur yok, barış yok, alın teri yok, insanca yaşanacak bir hayat yok.
Bir yılda temel besin maddeleri ekmeğe, una, makarnaya, süte, yoğurda, peynire, ete, yumurtaya fahiş zamlar geldi. Benzine, motorine, LPG’ye günlük doğalgaza, elektriğe aylık zam gelmektedir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak iktidara sesleniyoruz; Zamlar geri alınsın.
2022 yılı bütçesi emekçiden yana revize edilsin. Toplu sözleşme masası yeniden kurulsun. 3600 Ek gösterge ayrım yapılmadan herkese verilsin. EYT mağduriyeti giderilsin. Asgari ücretli, emekli, dul ve yetim maaşlarına insan onuruna yaraşır bir düzenleme yapılsın talepleri ile Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu bileşenleri: Eğitim-İş, Büro-İş, Tüm Yerel-Sen, Tarım Orman-İş, Genel Sağlık-İş, Enerji-İş, Kültür Sanat-İş, Tapu Çevre Yol-İş, Ulaşım İş üyelerine ve tüm Kocaeli halkına çağrımızdır 4 Aralık Cumartesi günü Ankara da yapılacak miting için Cuma gecesi saat 01.00 de GEBZE den, 02.00’de İZMİT’ten otobüsler hareket edecektir.
Gündem, 29 Kasım 2021 19:51
Yorumlar (0)
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
