Ekonomik krizin yükünü kabul etmiyoruz emekçiye bütçe istiyoruz
Gündem, 29 Kasım 2021 21:03Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Kocaeli İl Başkanı Sabri Mutlu, ekonomik krizin yükünü kabul etmiyoruz emekçiye bütçe istiyoruz dedi. 4 Aralık’da Ankara’da gerçekleştirilecek mitinge tüm emekçileri davet etti.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Kocaeli İl Başkanı Sabri Mutlu şöyle konuştu:
Tüm demokratik kitle örgütlerini, sivil inisiyatifleri, emek ve meslek örgütlerini, siyasi partileri, 3600 ek gösterge talep edenleri, EYT’lileri, emeklileri, çiftçileri, esnafları, açlık-yoksulluk ve borç içerisindeki geçinmek zorunda kalanları, barınma sorunu yaşayan öğrencileri, kadınları, işçileri, işsiz ve ümitsizleri, haksızlığa uğrayan tüm yurttaşlarımızı ekonomik kriz ve üst üste gelen zamlara karşı 4 Aralık’ta Ankara Anıtpark’ta yapacağımız mitinge çağırıyoruz!
Ülke ekonomisi çöküyor. Döviz kurları anlık değişiyor. Paramızın itibarı kalmadı. Ülkede iş güvenliği yok! Açlık! İşsizlik var! Memleketin hazinesini boşaltılmış! Gelecek umudu kaybolmuş! Ülke kaynakları ve birikimleri yandaş şirketlere peşkeş çektirilmiş! Hukuk ve yargı yok edilerek hırsızlık ve usulsüzlüklerin hesabının sorulması engelleniyor. Enflasyon hızla artmakta ekonomik kriz ve yoksulluk derinleşmektedir.
Kamu çalışanlarına ve emeklilerine 6. Dönem Sözde Toplu Sözleşme görüşmelerinde 2022’de % 5+7, 2023’de ise % 8+6 ve enflasyon farkı verildi ancak yıl bitmeden 2 yıllık zamlar çoktan eridi. Enflasyon ve artan vergi dilimi ile mevcut maaşlarımız yok olmuştur.
Son zamanlarda EYT, 3600 ek gösterge, sözleşmelilere kadro ve öğretmenlik meslek kanunun gündeme getirilmesi de göz boyamadan ibarettir. Kamu emekçileri ve emekçiler, işsizliğe ve açlığa sürüklenmektedir. Yoksullar daha yoksul; zenginler daha zengin olmaktadır. Hükümetin oluşturduğu bütçe ve cari açığın bedeli de milyonlarca emekçiye KDV ve ÖTV olarak dönmekte ve çarşıda pazarda kendini göstermektedir.
Başta ücretli emekçiler olmak üzere, geniş halk kesimleri açısından son derece zorlu bir dönem yaşanmaktadır. AKP iktidarının 19 yıldır hazırladığı bütçe gibi, 2022 bütçesinin de sermayeye cömert, emekçiyi yoksulluğa mahkûm eden bütçedir. 2022 bütçesinde; memura, dar gelirliye, esnafa, çiftçiye, emekliye, işçiye külfet var, vergi var, zam var, açlık var, yoksulluk var, sefalet var, sömürü var.
Refah yok, tokluk yok, adalet yok, huzur yok, barış yok, alın teri yok, insanca yaşanacak bir hayat yok.
Bir yılda temel besin maddeleri ekmeğe, una, makarnaya, süte, yoğurda, peynire, ete, yumurtaya fahiş zamlar geldi. Benzine, motorine, LPG’ye günlük doğalgaza, elektriğe aylık zam gelmektedir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak iktidara sesleniyoruz; Zamlar geri alınsın.
2022 yılı bütçesi emekçiden yana revize edilsin. Toplu sözleşme masası yeniden kurulsun. 3600 Ek gösterge ayrım yapılmadan herkese verilsin. EYT mağduriyeti giderilsin. Asgari ücretli, emekli, dul ve yetim maaşlarına insan onuruna yaraşır bir düzenleme yapılsın talepleri ile Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu bileşenleri: Eğitim-İş, Büro-İş, Tüm Yerel-Sen, Tarım Orman-İş, Genel Sağlık-İş, Enerji-İş, Kültür Sanat-İş, Tapu Çevre Yol-İş, Ulaşım İş üyelerine ve tüm Kocaeli halkına çağrımızdır 4 Aralık Cumartesi günü Ankara da yapılacak miting için Cuma gecesi saat 01.00 de GEBZE den, 02.00’de İZMİT’ten otobüsler hareket edecektir.
Gündem, 29 Kasım 2021 21:03
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
