Başkan Büyükakın: Öğretmenlik, zora talip olmaktır
Gündem, 25 Kasım 2021 22:18Bilgievleri ve Akademi Lise Öğretmenleri ile bir araya gelen Başkan Büyükakın, “Sizlerden geleceğimizin imarına katkı sunmanızı istiyorum” dedi
24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Bilgievleri ve Akademi Lise öğretmenleri ile Antikkapı Restaurant’ta bir araya geldi. Öğretmenliğin bir milletin kaderini belirleyen, geleceğini emanet ettiği nesilleri yetiştiren mukaddes bir meslek olduğunun altını çizerek kendisinin de öğretmen olarak hizmet ettiğine değinen Başkan Büyükakın, “Öğretmenlik, Peygamber mesleğidir. Öğretmenlik; samimiyete, özveriye, vefaya, çileye yani zora talip olmaktır. En güzel öğretmen, güzel ahlakı ve kişiliğiyle Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’dir” dedi.
“PEYGAMBERİMİZ AHLAKIYLA İNSANLIĞA IŞIK TUTMALI”
Peygamberimizin, “Ben ancak bir muallim olarak gönderildim” sözünü aktaran Başkan Büyükakın, “Bu sebeple öğretmenlerimiz Peygamberimizin meslektaşlarıdır. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimiz, Peygamberimizin ahlakıyla insanlığa ışık tutmalı. Gelecek nesillerimizi kadim kültürümüzü benimsemiş, medeniyet mirasımıza sahip çıkan bir gençlik olarak yetiştirmenizi ve geleceğimizin imarına katkı sunmanızı istiyorum” ifadelerini sarf etti.
‘’SORGULAYAN, OKUYAN, ARAŞTIRAN BİR NESİL’’
“Sorgulayan, araştıran ve okuyan nesillerin FETÖ gibi oluşumlar tarafından aldatılması mümkün değildir” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Büyükakın, “Yani ilahi olanla kurduğunuz ilişki dosdoğru olmalıdır. Sadece matematik öğreterek bu çocukların dünyasını aydınlatamazsınız. FETÖ’nün okullarında matematik öğrettiler. Ama ilahi olanla ilişkinin nasıl kurulacağını manipülatif bir şekilde anlattılar. Boynuna ip takılmış, ayağına pranga takılmış kafalar yetiştirdiler. Soru soracak ve sorgulayacak bir akılla yetiştirmediler. Dolayısıyla sizden gençlerimizi çağın gerekliliklerine, sorgulayan, okuyan, araştıran bir nesil olarak yetiştirmenizi istiyorum. Bu sözlerim size vebaldir. Bunu asla unutmayın ve kendinizi de böyle yetiştirin” dedi. Öğretmenlerimizin, öğrencilerinin eğitim ve öğretim süresince hayatı daha iyi okumaları için bir ışık misalinde olduğunu ifade eden Başkan Büyükakın, gençlerimizin bütünü kavrayacak bir dikkatle yetiştirilmelerinin öneminden bahsetti.
BÜTÜN İNSANLIK İÇİN EN GÜZEL ÖRNEKTİR
Her meslek ve meşrepten insanın Hz. Peygamber’in hayatından kendisi için örnek olabilecek birçok yön bulabileceğini belirten Başkan Büyükakın “Çünkü bütün bu insanlığı bir şahsiyette toplayıp misallendirmek zor değildir. Hz. Peygamber’in sireti, hayatın her safhasını kapsayan bir bütünlük içindedir. Çünkü onun hayatı bütün insanlık için en güzel örnektir. Peygamberimizin hem sözleriyle hem de yaşayışıyla bizi eğiten, öğreten bir muallim-i hakiki olduğunu asla unutmayalım” dedi. Sevgiyle ve şefkatle ilgilenilen öğrencilerin hayatta daha başarılı olduklarını ifade eden Başkan Büyükakın, her güzel işin anahtarının sevgiyle yaklaşmak olduğunu ifade etti.
KÜLTÜR, SANAT VE EĞİTİM ALANINDAKİ ÖDÜL
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın, Yerel Yönetimler Gençlik Festivali’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ödül aldığı kültür, sanat, spor ve eğitim alanındaki çalışmalar, programda yer alan sinevizyon gösterisinde öğretmenlere izletildi. Antikkapı Restaurant’ta düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Sadık Uysal ve Dr. Hasan Aydınlık, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, Bilgievi, Akademi Lise idarecileri, öğretmenleri ve Spor Okulları eğitmenleri katıldı. Başkan Büyükakın’a hat sanatı tablo hediye takdim edildi.
Gündem, 25 Kasım 2021 22:18
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
