Nail Çiler’den Öğretmenler Günü mesajı
İş Dünyası, 23 Kasım 2021 01:38Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’den 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı.
İşte o açıklamanın içeriği:
24 Kasım 1928 tarihinde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul etmiş, Bakanlar Kurulu ATATÜRK’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" ünvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu ünvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayınlanması ile resmileşmiştir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün 100. doğum yıldönümü olan 1981 yılında, "Başöğretmen" olduğu gün, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.
Öğretmenlerimiz, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsun bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın öncüleri; toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek kişiler olmuşlardır. Yalnızca bilginin aktarılmasını sağlamakla kalmayan, aynı zamanda çocukta kalıcı davranış alışkanlıklarının kazanılması için de eğitim veren öğretmenlerimize bu yüzden saygımız sonsuzdur.
Eğitim-öğretim camiamızın bu özel gününde, emekliye ayrılmış olsalar da öğretmeye devam eden büyüklerimiz ile görevi başındaki bütün öğretmenlerimize sağlık, huzur ve başarı diler; ülkemizin her köşesinde zor şartlarda dahi doğruyu ve güzeli öğreten, azim ve kararlılıkla görev yapan bütün eğitimcilerimize sevgilerimi sunar, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve kaybettiğimiz tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygıyla anarım. Mesleklerini başarıyla sürdüren, bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması için büyük emek veren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.
İş Dünyası, 23 Kasım 2021 01:38
Yorumlar (0)
Emekliye bir dokun bin ah işit
Obezite sadece fazla yemek yemekten kaynaklanmaz
Körfezli özel çocuklardan keyifli ve eğitici ziyaretler
Kocaeli’nin ulaşım vizyonu Berlin’de vitrine çıktı
Ders saatleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürülecek
İSU’dan baraj çevrelerine yakın koruma çiti
İzmit Belediyesinden öğrencilere pizza
Kocaeli’yi Kitap Fuarı heyecanı sardı
Mansur Yavaş istifa ettiğini açıkladı
Kartepe Kent Meydanı’nda tehlike geliyorum diyor!
Motorine indirim geliyor
Yeni nesil ATM'lerde kart yok!
Körfez Gençlerbirliği potoda lige galibiyetle başladı
Gölcük’te alışveriş festivali kapılarını açıyor
O ilçede okul kantinlerine sıkı denetim
Bu belirsizlik ve mağduriyet bitsin artık!
Annesi vahşice öldürülen kızı linç ettiler!
Derince’deki 120 yataklı sağlık tesisinde çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
Altın yatırımcılarını neler bekliyor?
Yeni vergi mi geliyor?
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
