Güven sarstı, seçmen kaçıyor
Siyaset, 21 Kasım 2021 19:05ABD merkezli medya kuruluşu Wall Street Journal, son dönemde TL'nin değer kaybı ile ilgili kapsamlı bir analiz hazırladı. Gazeteye konuşan esnaf, "Ürünlerime zam yapmaya utanıyorum" yorumunu yaptı.
Son dönemde Türk Lirası’nın değer kaybı uluslararası kamuoyunun gündeminde…
ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, “Türkiye’de kur krizi geçim giderini artırıyor, finansal sistemi tehdit ediyor” başlığını kullanarak, “Türk Lirası’ndaki keskin düşüş gıda ve ilaç fiyatlarını artırdı, ülke ekonomisini sarstı. Bu kriz ortalama bir Türk vatandaşı için gıda, ilaç ve diğer eşyalarının artmasına sebep oldu. 8 ay içerisinde Türk Lirası dolar karşısında değerinin üçte birinden fazlasını kaybetti. Bu durum yıllarca Avrupa’daki komşularını ekonomik büyümede geride bırakan Türklerin uzun süredir gurur duyduğu güveni sarstı” yorumunu yaptı.
“FİYATLARI ARTIRMAYA UTANIYORUM”
Gazete muhabirleri Jared Malsin ve Patricia Kowsmann imzalı haberde, “Sıradan insanlar, yaşam standartlarının düşmesiyle zorlanırken enflasyon maaşlarına baskı yapıyor ve birikimlerini yiyor. Gazeteye konuşan Rizeli bir İstanbul esnafı kahve, zeytin ve peynir fiyatlarını artırırken utandığını söylüyor. Müşterilerinden zamlı fiyatlar istediğinde ezildiğini söylüyor” denildi.
Gazete, şu an Türkiye’de yaşanan krizin 2018 yılından beri ülkede yaşanan en büyük kriz olduğunu yazarken, “Bu kriz en çok sıradan Türkleri etkiledi, birçoğu gelirlerini ve kazançlarını dövize yatırmaya ya da ülkeden ayrılmak için yollar aramaya başladı” yorumunu yaptı.
Güvenliğinden endişe ettiği için ismini açıklamayan ve eczacı ise, “Türk Lirası’na hiç güvenim kalmadı çünkü ülke olarak önümüzü göremiyoruz” yorumunu yaptı.
İsmini açıklamayan kadının daha sonra 50.000 TL’sini dolara çevirmek için döviz bürosuna gittiğini aktaran Wall Street Journal, “Sayın Erdoğan, artan enflasyonun yaratabileceği siyasi risklere rağmen gidişatı değiştirecek gibi gözükmüyor. Merkez Bankası da bu hafta yaptığı açıklamada Aralık ayında yine faiz indirimi yapılabileceğine dair bir dil kullandı. Yaklaşık 20 yıldır ülkeyi yöneten Erdoğan, ülke ekonomisini geliştirdiği için seçimleri kazandı. Şimdi Sayın Erdoğan’ın görev süresi TL’nin değer kaybederek milyonlarca Türk vatandaşının yaşam standardının çökmesiyle riske girdi. Bu durum potansiyel seçmeni kaçırıyor” yorumunu yaptı.
Siyaset, 21 Kasım 2021 19:05
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
