Güven sarstı, seçmen kaçıyor
Siyaset, 21 Kasım 2021 21:13ABD merkezli medya kuruluşu Wall Street Journal, son dönemde TL'nin değer kaybı ile ilgili kapsamlı bir analiz hazırladı. Gazeteye konuşan esnaf, "Ürünlerime zam yapmaya utanıyorum" yorumunu yaptı.
Son dönemde Türk Lirası’nın değer kaybı uluslararası kamuoyunun gündeminde…
ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, “Türkiye’de kur krizi geçim giderini artırıyor, finansal sistemi tehdit ediyor” başlığını kullanarak, “Türk Lirası’ndaki keskin düşüş gıda ve ilaç fiyatlarını artırdı, ülke ekonomisini sarstı. Bu kriz ortalama bir Türk vatandaşı için gıda, ilaç ve diğer eşyalarının artmasına sebep oldu. 8 ay içerisinde Türk Lirası dolar karşısında değerinin üçte birinden fazlasını kaybetti. Bu durum yıllarca Avrupa’daki komşularını ekonomik büyümede geride bırakan Türklerin uzun süredir gurur duyduğu güveni sarstı” yorumunu yaptı.
“FİYATLARI ARTIRMAYA UTANIYORUM”
Gazete muhabirleri Jared Malsin ve Patricia Kowsmann imzalı haberde, “Sıradan insanlar, yaşam standartlarının düşmesiyle zorlanırken enflasyon maaşlarına baskı yapıyor ve birikimlerini yiyor. Gazeteye konuşan Rizeli bir İstanbul esnafı kahve, zeytin ve peynir fiyatlarını artırırken utandığını söylüyor. Müşterilerinden zamlı fiyatlar istediğinde ezildiğini söylüyor” denildi.
Gazete, şu an Türkiye’de yaşanan krizin 2018 yılından beri ülkede yaşanan en büyük kriz olduğunu yazarken, “Bu kriz en çok sıradan Türkleri etkiledi, birçoğu gelirlerini ve kazançlarını dövize yatırmaya ya da ülkeden ayrılmak için yollar aramaya başladı” yorumunu yaptı.
Güvenliğinden endişe ettiği için ismini açıklamayan ve eczacı ise, “Türk Lirası’na hiç güvenim kalmadı çünkü ülke olarak önümüzü göremiyoruz” yorumunu yaptı.
İsmini açıklamayan kadının daha sonra 50.000 TL’sini dolara çevirmek için döviz bürosuna gittiğini aktaran Wall Street Journal, “Sayın Erdoğan, artan enflasyonun yaratabileceği siyasi risklere rağmen gidişatı değiştirecek gibi gözükmüyor. Merkez Bankası da bu hafta yaptığı açıklamada Aralık ayında yine faiz indirimi yapılabileceğine dair bir dil kullandı. Yaklaşık 20 yıldır ülkeyi yöneten Erdoğan, ülke ekonomisini geliştirdiği için seçimleri kazandı. Şimdi Sayın Erdoğan’ın görev süresi TL’nin değer kaybederek milyonlarca Türk vatandaşının yaşam standardının çökmesiyle riske girdi. Bu durum potansiyel seçmeni kaçırıyor” yorumunu yaptı.
Siyaset, 21 Kasım 2021 21:13
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
