Büyükşehir’in o projesine Antalya’dan ödül
Gündem, 20 Kasım 2021 07:29‘’Mutlu Şehir Kocaeli’’ anlayışıyla engelli bireylere yönelik hayata geçirilen ‘’Ben Varım Projesi’’, Antalya’da düzenlenen yarışmada sosyal sorumluluk alanında ödül kazandı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği ‘’Ben de Varım’’ projesiyle 2021 Sağlıklı Şehirler En iyi Uygulama Yarışmasının “Sosyal Sorumluluk” kategorisinde ödüle layık görüldü. Kocaeli Büyükşehir’in projesi, yarışmada 7 Büyükşehir Belediyesi arasında ödül kazandı. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından Antalya’da gerçekleştirilen törende ödülü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak aldı.
‘’BEN DE VARIM’’ NEDİR?
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen “Ben de Varım”, Kocaeli’de yaşayan 10-35 yaş aralığında farklı engel gruplarındaki vatandaşlarımızı kapsayan bir proje. Projenin amacı engelli vatandaşlarımızı kendilerine uygun spor branşlarıyla buluşturarak bireysel ve toplumsal ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri ve yaşamlarını bağımsız bir şekilde sürdürebilmeleri için gerekli olan fiziksel, sosyal, zihinsel ve mesleki beceriler kazandırmak. Yönlendirilen branşlarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 22 branşta eğitim alan sporcular, fiziksel performanslarını gösterme, becerilerini tanıma ve kendini gerçekleştirme olanağı bularak ulusal ve uluslararası müsabakalara katılabilme yeterliliğine sahip sporcular olabilecek.
UYGUN SPOR BRANŞLARI BELİRLENDİ
Proje kapsamında Marmara Kalkınma Ajansı’ndan teknik destek alınarak gerçekleştirilen saha çalışmasında Kocaeli’nin 12 ilçesindeki engelli bireylerin sosyo-demografik özelliklerinin ve spora yönelik yeteneklerinin belirlenmesi amaçlandı. Şubat 2021 itibariyle gerçekleştirilen çalışmada 10-35 yaş aralığında 904 engelli bireyle görüşme sağlandı. 16-17 Eylül tarihlerinde saha çalışmasında belirlenen 72 bedensel engelli bireyin bireysel muayeneleri Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevin Güzel ve ekibi tarafından gerçekleştirilerek uygun branşları belirlendi.
PROJEDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Ocak 2022’de 150 bedensel engelli bireyin daha muayenesi yapılarak uygun branşları belirlenecek. Bedensel engelli bireyler dışındaki görme engelliler, işitme ve zihinsel engelliler ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı uzman ekipler tarafından bireysel değerlendirilmeleri yapılarak uygun spor branşlarına yönlendirilecek. Yönlendirmesi yapılan Sporcu adayları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait araçlarla kendileri için hazırlanmış, erişilebilir spor salonlarına ulaştırılacak. Sporcu adayları, Kocaeli Üniversitesi tarafından engel türlerine yönelik verilen kapsamlı eğitimler sonucunda sertifikalandırılan antrenörlerle hazırlanacak program çerçevesinde antrenman yapacak. Ayrıca profesyonel sporcu olamayacak ancak bu alana ilgisi olan engelli bireyler de rehabilite amaçlı oluşturulacak takımlarda yer alabilecek. Böylece kentimizde ikamet eden tüm bireyler için “Mutlu Şehir Kocaeli” daha da güçlenecek.
.gif)
Gündem, 20 Kasım 2021 07:29
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
