Büyükşehir’in o projesine Antalya’dan ödül
Gündem, 20 Kasım 2021 08:15‘’Mutlu Şehir Kocaeli’’ anlayışıyla engelli bireylere yönelik hayata geçirilen ‘’Ben Varım Projesi’’, Antalya’da düzenlenen yarışmada sosyal sorumluluk alanında ödül kazandı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği ‘’Ben de Varım’’ projesiyle 2021 Sağlıklı Şehirler En iyi Uygulama Yarışmasının “Sosyal Sorumluluk” kategorisinde ödüle layık görüldü. Kocaeli Büyükşehir’in projesi, yarışmada 7 Büyükşehir Belediyesi arasında ödül kazandı. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından Antalya’da gerçekleştirilen törende ödülü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak aldı.
‘’BEN DE VARIM’’ NEDİR?
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen “Ben de Varım”, Kocaeli’de yaşayan 10-35 yaş aralığında farklı engel gruplarındaki vatandaşlarımızı kapsayan bir proje. Projenin amacı engelli vatandaşlarımızı kendilerine uygun spor branşlarıyla buluşturarak bireysel ve toplumsal ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri ve yaşamlarını bağımsız bir şekilde sürdürebilmeleri için gerekli olan fiziksel, sosyal, zihinsel ve mesleki beceriler kazandırmak. Yönlendirilen branşlarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 22 branşta eğitim alan sporcular, fiziksel performanslarını gösterme, becerilerini tanıma ve kendini gerçekleştirme olanağı bularak ulusal ve uluslararası müsabakalara katılabilme yeterliliğine sahip sporcular olabilecek.
UYGUN SPOR BRANŞLARI BELİRLENDİ
Proje kapsamında Marmara Kalkınma Ajansı’ndan teknik destek alınarak gerçekleştirilen saha çalışmasında Kocaeli’nin 12 ilçesindeki engelli bireylerin sosyo-demografik özelliklerinin ve spora yönelik yeteneklerinin belirlenmesi amaçlandı. Şubat 2021 itibariyle gerçekleştirilen çalışmada 10-35 yaş aralığında 904 engelli bireyle görüşme sağlandı. 16-17 Eylül tarihlerinde saha çalışmasında belirlenen 72 bedensel engelli bireyin bireysel muayeneleri Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevin Güzel ve ekibi tarafından gerçekleştirilerek uygun branşları belirlendi.
PROJEDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Ocak 2022’de 150 bedensel engelli bireyin daha muayenesi yapılarak uygun branşları belirlenecek. Bedensel engelli bireyler dışındaki görme engelliler, işitme ve zihinsel engelliler ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı uzman ekipler tarafından bireysel değerlendirilmeleri yapılarak uygun spor branşlarına yönlendirilecek. Yönlendirmesi yapılan Sporcu adayları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait araçlarla kendileri için hazırlanmış, erişilebilir spor salonlarına ulaştırılacak. Sporcu adayları, Kocaeli Üniversitesi tarafından engel türlerine yönelik verilen kapsamlı eğitimler sonucunda sertifikalandırılan antrenörlerle hazırlanacak program çerçevesinde antrenman yapacak. Ayrıca profesyonel sporcu olamayacak ancak bu alana ilgisi olan engelli bireyler de rehabilite amaçlı oluşturulacak takımlarda yer alabilecek. Böylece kentimizde ikamet eden tüm bireyler için “Mutlu Şehir Kocaeli” daha da güçlenecek.
.gif)
Gündem, 20 Kasım 2021 08:15
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
