Büyükşehir’in Yenidoğan Camii’nde onarım çalışmaları devam ediyor
Gündem, 18 Kasım 2021 01:25Yangında hasar gören İzmit Yenidoğan Camii’nde Büyükşehir A Takımının temizlik ve onarım çalışmaları devam ediyor
Hafta sonunda meydana gelen yangında hasar gören İzmit Yenidoğan Merkez Camii’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmaya devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın, “Camiyi en kısa sürede onaracağız” talimatının ardından harekete geçen Büyükşehir A Takımı, ilk olarak camide temizlik çalışmalarını sürdürüyor. A Takımı ekipleri camide halen elektrik tesisatını yenilerken, alçıpan ve boya işlerine devam ediyor.
“KANAYAN YARAMIZA MERHEM OLDULAR”
“Merkez camimizde üzücü bir olay sonrası büyük bir hasar meydana geldi” diyen Yenidoğan Mahalle Muhtarı Ergün Mencik, “Tahir Başkanımız telefonla arayarak kısa sürede caminin onarılacağını belirtti. Sağ olsun bugün sabah saatlerinden itibaren de A Takımı camimize gelerek çalışmalara başladı. Kanayan yaramıza bir nebze merhem oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
“BİR AY İÇİNDE AÇILMASI PLANLANIYOR”
Yenidoğan Mahallesi Camii ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Gültekin Özışık ise 1953 yılında ibadete açılan caminin böylesi bir yangınla zarar görmesinin son derece üzücü olduğunu vurguladı. Özışık, “Camimizin bir ay içinde tekrardan ibadete açılacağını söylüyorlar. Son derece sevindirici bir haber” dedi.
“BÜYÜKŞEHİR HEP YANIMIZDA”
Büyükşehir Belediyesi’nin olayın yaşanmasından itibaren her an yanlarında olduğunu belirten Özışık, ‘’Tahir başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kendilerinden ve ekibinden Allah razı olsun’’ ifadesini kullandı.
BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ MÜDAHALE ETTİ
Yenidoğan Mahallesi Vehbi Demirel Sokak'ta bulunan Yenidoğan Merkez Cami’nde hafta sonunda meydana gelen olayda camiden dumanlar çıktığını gören çevre sakinleri hemen 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermişti. Kısa sürede olay yerine gelen Büyükşehir İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kısa sürede yangını kontrol altına almıştı. Duvarlarında hasar oluşan caminin halıları da kullanılamaz hale gelmişti.
.gif)
Gündem, 18 Kasım 2021 01:25
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
