BTP'nin Ayasofya'da Atatürk için Mevlid başvurusu Yunan'ı da rahatsız etti
Siyaset, 13 Kasım 2021 18:09Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP), 10 Kasım’da Mustafa Kemal Atatürk için Ayasofya’da mevlid okutma hamlesi Yunanistan'ı da rahatsız etti. Yunan basını BTP'nin Ayasofya başvurusuna geniş yer ayırdı.
Pentapostagma ve Bahalonews siteleri haberi, “Türkler Ayasofya'da Kemal Atatürk için duaya hazırlanıyor” başlığıyla okuyucularına aktarırken, Stoxos sitesi ise “Yeni bir meydan okuma… Türkler Ayasofya Camii'nde Kemal Atatürk için dua edecek” şeklinde dikkat çekici bir başlık kullanmayı tercih etti.
Yunan haber siteleri haberlerinde, BTP'nin İstanbul Valiliği'ne yaptığı izin başvurusu dilekçesinin görselini de kullandı.
BTP liderinden çarpıcı değerlendirme
Ayasofya'da Atatürk için Mevlid okutma başvurusu ile Yunanistan'ı rahatsız eden BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş bu durumu sosyal medya hesabından değerlendirdi.
BTP lideri Baş, "Ayasofya’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk için mevlit talebimizden bir Yunanlılar rahatsız oldu bir de …" diyerek Mevlit başvurularının reddedilmesine atıfta bulundu.
Hüseyin Baş paylaşımında şu ifadeleri kullandı; "Şimdi elime ulaştı. Ayasofya Camii’ndeki mevlid talebimiz Yunanistan’da baya rahatsızlık yaratmış. Ayasofya’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk için mevlid talebimizden bir Yunanlılar rahatsız oldu bir de …"
"Ayasofya’dan bugün olmaz ise yarın Atatürk için dualar yükselecektir"
Bağımsız Türkiye Partisi İstanbul İl Başkanlığı Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83. yıl dönümünde Atatürk için Ayasofya'da Mevlid okutmak için başvuru yapmış ancak bu başvuru kabul edilmemişti. BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Demek ki Ayasofya ibadete değil, siyasete açılmış” diyerek ret kararına tepki göstermişti.
Hüseyin Baş 10 Kasım'da yaptığı yazılı açıklamada ise "Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü 10 Kasım’da Ayasofya’da bir Mevlid-i Şerif ile anmak istedik. Bu başvurumuz ne yazık ki reddedildi. O’nu anmak için elbette Ayasofya’ya ihtiyaç yok. Her yer yasaklansa dahi, O’nun yeri yüce Türk milletinin kalbidir. Hiçbir yasaklama, engel, O’nu bu milletin gönlünden çıkaramaz. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Atatürk İstanbul’u işgalden kurtarmasaydı bugün ne Ayasofya, ne İstanbul, ne de Türkiye olacaktı. İşgal sürseydi bugün, tepesinde çanların çaldığı bir Ayasofya’yı “Bir zamanlar burası bizimmiş” diye iç geçirerek, ancak bir turist olarak gezebilecektik. Atatürk Ayasofya’yı kilise olmaktan kurtaran ve Fatih Sultan Mehmet’in emanetine sahip çıkan insandır. Atatürk İstanbul’un ikinci Fatihi’dir. Ayasofya’yı bize emanet eden Atatürk’ü bu simge mekanda dualarla anmak istedik ama bunu O’na çok gördüler.10 Kasım’da, “Keşke Yunan galip gelseydi” diyenleri ziyarete giden, Ayasofya’da Atatürk’e küstahça hakaret edenlere sahip çıkan zihniyet şunu iyi bilsin; Bağımsız Türkiye sevdalıları olduğu sürece Atatürk yaşamaya devam edecektir. Ve elbette O Ayasofya’dan da, bugün olmaz ise yarın Atatürk için dualar yükselecektir." ifadelerini kullanmıştı.
.jpg)
Siyaset, 13 Kasım 2021 18:09
Yorumlar (0)
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
