Gazeteci Eranıl’dan bir kamyon dolusu kitap
Gündem, 11 Kasım 2021 06:15Türkiye’nin çeşitli yerlerine kurduğu Şehit Kütüphaneleri ile tanınan Körfez’de gazetecilik yapan Mustafa Eranıl; Yozgat’ta kurulacak olan Şehit Kütüphaneleri için bir kamyon kitap gönderdi.
Kurduğu Şehit Kütüphaneleri için kitap toplama kampanyaları başlatan Eranıl; bu güne kadar 70 bin civarında kitap topladı. Topladığı kitaplarla Şehitler adına kütüphaneler kuran Eranıl; Körfez’de de Şehit Emre Kaan Arlı ve Erdi Demirer Adına bir kütüphaneyi kurarak, geçtiğimiz aylarda hizmete açmıştı. Yozgat, Kütahya, Elazığ, Van, Trabzon, Urfa gibi şehirlerde de kütüphane kurulumuna öncülük yapan gazeteci Eranıl; son kitap toplama kampanyasında topladığı kitapları Yozgat’ta Çanakkale Şehitleri adına kurulacak olan kütüphane için gönderdi.
RESMİ ARAÇLA KİTAPLARI GÖNREDİ
Yozgat Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı resmi plakalı araç, Körfez’e gelerek Gazeteci Mustafa Eranıl’ın topladığı kitapları Şehit Kütüphanelerinde kullanılmak üzere teslim aldı. Yaklaşık 40 bin adet kitabı Yozgat’a gönderen Eranıl, son iki yıl içinde Şehitler adına 15 kütüphanenin kurulmasına destek oldu.
DURMAK YOK, KURMAYA DEVAM
Hemşerimiz Eranıl, bu güne kadar Yozgat başta olmak üzere Kocaeli, Kütahya, Van, Elazığ, Malatya, Trabzon, Urfa gibi birçok yerde kurulan kütüphaneler çeşitli sayılarda kitap desteğinde bulundu. ‘Durmak yok, kütüphane kurmaya devam’ diyen Eranıl, “ Maalesef yeni nesil kitap okumaktan son derece uzak bulunmaktadır. Ancak, biz ise neslimizin kitap okumasını sağlamak için var gücümüzle çalışmalıyız. Bu yüzden hem şehitlerimizin adını yaşatmak; hem de yeni nesli kitaplarla buluşturmak amacıyla kütüphaneler kurmaya çalışıyoruz. Şehit Kütüphaneleri adında ekibimizle birlikte çok güzel çalışmalarda bulunmaktayız.” dedi.
KÖRFEZ’E KÜTÜPHANE KURACAK
Körfez’de iki yada üç şehidimiz adına yeni kütüphaneler kurmayı planladığını belirten Eranıl, ‘Bununla ilgili olarak alt yapı çalışmalarım sürüyor. Donanım konusunda yardımcı olacak kişi ya da kurumlar bulduğum takdirde iki şehidimiz adına, iki kütüphane daha Körfez’e kurmak istiyorum. Bu proje Türkiye geneline yayıldı; yayılmaya da devam ediyor’ dedi.
.gif)
Gündem, 11 Kasım 2021 06:15
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
