Büyükakın’dan Çayırova’da gençlerle söyleşi
Gündem, 29 Ekim 2021 20:11Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Çayırova Kitap Fuarı’nda gençlerle söyleşi yaptı.
İki yıl aradan sonra kitapseverlere yeniden kapılarını açan ve Çayırova’ya kültürel hareketlilik getiren Çayırova 2. Kitap Fuarı tüm hızıyla devam ediyor. Yazarların söyleşi ve imza günü ile renk kattığı ikinci kitap fuarında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın da gençlerle bir söyleşi yaptı.
Söyleşi öncesi bir konuşma yapan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi,” Bugün sizlere bir sürpriz yaptık ve sizleri çok seven birisini davet ettik. Kocaeli’mizin medarı iftiharı, bir başarı öyküsü, şehrimiz için gece gündüz çalışan, 12 ilçemizin 12’sinede özveriyle hizmet eden, gençlerimizin geleceğinin daha güzel olması ve sizlerin geleceğe dair hayallerinizin gerçekleşmesi için her türlü çalışmayı yapan ağabeyimiz, büyüğümüz, hocamız ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın sizlerle birlikte olacak. Her zaman yanımızda olan, desteğini esirgemeyen ve bugün bizlerle birlikte olan başkanımıza teşekkür ediyorum. “dedi.
DÜNYAYA BİLGİ VE TEKNOLOJİ YÖN VERİYOR
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gençlerle bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın birbirinden önemli mesajlar verdiği gençlere tavsiyelerde bulundu. Çayırova’nın geleceği olan gençlere bin yılından 2 bin yılına kadar olan hikayeyi özetle anlatan Başkan Büyükakın,” Bizim medeniyetimiz ve evreni anlayış biçimimiz çok farklı. Dünyaya yön veren güç; bilgi ve teknolojidir. Siz gençler araştırmalısınız, üretmelisiniz” şeklinde konuştu.
98 KODLAMA SINIFI AÇTIK
Başkan Büyükakın gençlere şunları söyledi, “Bizim medeniyetimizin insanları, teknolojiyi insanların kanı ve gözyaşı için kullanmaz. Refahı, mutluluğu ve kardeşliği için kullanır. Bizler insanların yardımına koşan bir medeniyetin evlatlarıyız. Geçen yıl 97, bu sene 98 robotik kodlama sınıfı açtık. Gelecek yıl 99 ve Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 tane daha açacağız.
MEDENİYETİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ
Kodlama sınıfları sizin geleceğin dünyasını yazmanız için. Aşıyı bulanlar sizlerden çıksın. Bizler dünyada yeniden huzur ve mutluluk olsun diye çalışıyoruz. Bizi diğer milletlerin evlatlarından farklılaştıran bu gençlerdir. Aklı ve inancı bir arada kullanıp bu medeniyetimizi yükselteceğiz ve dünyaya barış huzur ve kardeşlik getireceğiz. Bunun yolu da bilim, araştırma ve irfandan geçiyor. ”
GENÇLER SORDU BÜYÜKAKIN CEVAPLADI
Gençlerin merak ettiği soruları tek tek cevaplayan Başkan Büyükakın, Kocaeli gençliğinin mutluluğu için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Gençlerle yeniden buluşacaklarının müjdesini veren Başkan Büyükakın’a söyleşi sonrası Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi kitap hediye etti.
.gif)
Gündem, 29 Ekim 2021 20:11
Yorumlar (0)
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
