2022 bütçe programına alındı, maaş ve ikramiyeler atacak
Gündem, 28 Ekim 2021 14:19Hemşire, polis, din görevlileri ve öğretmen maaşları ile ikramiyelerini doğrudan etkileyecek 3600 ek gösterge düzenlemesi 2022 bütçe programına alındı.
Milyonlarca memur ile emeklilerin merakla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinin gelecek yıl tamamlanması bekleniyor. Düzenleme memurların, aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinde belirleyici unsurlardan biri. Memurların maaş hesabında kullanılan ölçütlerden birisi olan ek göstergedeki artış mevcut maaşları artırmakla birlikte asıl etkiyi emeklilik ikramiyesine ve emekli maaşına yapıyor.
GELECEK YIL TAMAMLAYACAĞIZ
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “3600 ek gösterge konusunda ilk adımı hükümetimiz atmıştır. Bu husustaki çalışmayı da yine hükümet olarak Cumhur İttifakı ile birlikte 2022 yılı içerisinde tamamlayacağız” dedi.
Oktay’ın bu açıklamalarından sonra yeniden gündeme gelen 3600 ek göstergeyle ilgili Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Yeni Şafak'a konuştu.
Bütün kamu görevlisi emeklileri ile fiilen görev yapan kamu görevlilerinin faydalanmasını sağlayacak bir sonuç üretilmesi gerektiğini söyleyen Yalçın, “Çalışmanın bu yönde sonuçlandırılması için gayret göstereceğiz. Ek gösterge konusunda yapılacak çalışmanın hem haksızlığa hem de yeni yasal düzenlemelere gerekçe oluşturmadan tamamlanmasını istiyoruz. Bu sonuca ulaşmak için de vaadin kapsamı genişletilmeli, yararlanacak kamu görevlisi ve emeklisi sayısı arttırılmalı ve adil bir sonuç üretecek şekilde hayata geçirilmeli” çağrısında bulundu.
5510 sayılı Kanun’un yürürlüğe girdiği 1 Ekim 2008 tarihi sonrası göreve başlayan kamu görevlisi ile bu süreçten önce göreve başlayanlar arasında maaş ve ikramiyeler yönüyle farklılıkları bulunduğuna dikkat çeken Ali Yalçın, “Mevcut durumda 5510’a tabi kamu görevlileri, emeklilik yönüyle 3600 ek göstergeden yararlanma imkânı bulunmamakla birlikte maaş ve ücretleri yönüyle ilave artış elde edebiliyor. 2200 ek göstergeden yararlanan ve düzenleme sonrası 3600 ek göstergeye yükselecek olan kamu görevlisinin aylık gelirinde 251 TL artış olacak.”
Gündem, 28 Ekim 2021 14:19
Yorumlar (0)
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
