2022 bütçe programına alındı, maaş ve ikramiyeler atacak
Gündem, 28 Ekim 2021 08:54Hemşire, polis, din görevlileri ve öğretmen maaşları ile ikramiyelerini doğrudan etkileyecek 3600 ek gösterge düzenlemesi 2022 bütçe programına alındı.
Milyonlarca memur ile emeklilerin merakla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinin gelecek yıl tamamlanması bekleniyor. Düzenleme memurların, aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinde belirleyici unsurlardan biri. Memurların maaş hesabında kullanılan ölçütlerden birisi olan ek göstergedeki artış mevcut maaşları artırmakla birlikte asıl etkiyi emeklilik ikramiyesine ve emekli maaşına yapıyor.
GELECEK YIL TAMAMLAYACAĞIZ
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “3600 ek gösterge konusunda ilk adımı hükümetimiz atmıştır. Bu husustaki çalışmayı da yine hükümet olarak Cumhur İttifakı ile birlikte 2022 yılı içerisinde tamamlayacağız” dedi.
Oktay’ın bu açıklamalarından sonra yeniden gündeme gelen 3600 ek göstergeyle ilgili Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Yeni Şafak'a konuştu.
Bütün kamu görevlisi emeklileri ile fiilen görev yapan kamu görevlilerinin faydalanmasını sağlayacak bir sonuç üretilmesi gerektiğini söyleyen Yalçın, “Çalışmanın bu yönde sonuçlandırılması için gayret göstereceğiz. Ek gösterge konusunda yapılacak çalışmanın hem haksızlığa hem de yeni yasal düzenlemelere gerekçe oluşturmadan tamamlanmasını istiyoruz. Bu sonuca ulaşmak için de vaadin kapsamı genişletilmeli, yararlanacak kamu görevlisi ve emeklisi sayısı arttırılmalı ve adil bir sonuç üretecek şekilde hayata geçirilmeli” çağrısında bulundu.
5510 sayılı Kanun’un yürürlüğe girdiği 1 Ekim 2008 tarihi sonrası göreve başlayan kamu görevlisi ile bu süreçten önce göreve başlayanlar arasında maaş ve ikramiyeler yönüyle farklılıkları bulunduğuna dikkat çeken Ali Yalçın, “Mevcut durumda 5510’a tabi kamu görevlileri, emeklilik yönüyle 3600 ek göstergeden yararlanma imkânı bulunmamakla birlikte maaş ve ücretleri yönüyle ilave artış elde edebiliyor. 2200 ek göstergeden yararlanan ve düzenleme sonrası 3600 ek göstergeye yükselecek olan kamu görevlisinin aylık gelirinde 251 TL artış olacak.”
Gündem, 28 Ekim 2021 08:54
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
