Savaşa komando marşı söyleyen TÜGVA’cılar gitsin

Siyaset, 26 Ekim 2021 22:58

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan tezkere çıkışı... Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a "Savaşa komando marşı söyleyen TÜGVA'cılar gitsin. Komutanları da Bilal Erdoğan olsun!" diye seslendi. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel de Suriye-Irak tezkeresine CHP'nin 'hayır' diyeceğini açıkladı.

Savaşa komando marşı söyleyen TÜGVA’cılar gitsin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalar bulundu. Kılıçdaroğlu’nun Meclis gündemine gelen Suriye-Irak tezkeresi ile ilgili şunları söyledi:

AKSİNİ SÖYLEYENİ DÜŞMAN İLAN EDİYOR: Erdoğan ben bilirim ben yaparım diyor aksini söyleyeni de düşman ilan ediyor. Gönül isterdi ki gruplara bilgi verirsin tezkere geldi. Bürokratlar gitsinler grup başkanvekillerinin veya partilerin genel başkanlarını ziyaret edip “Efendim biz bu tezkereye şu şu şu şu gerekçelerle geçiriyoruz dolayısıyla burada bizim milli çıkarlarımız var” deselerdi.

HAKİM DE BİLMİYOR AVUKAT DA BİLMİYOR: İktidarın eskiden gelen başka önemli özelliği daha var, biz torba kanuna alıştık, 20 kanun bir seferde çıkarıyorlar, bir kanun diyorlar 20 kanunu çıkarıyorlar, hakim de bilmiyor hangi kanun hangi maddesi değişti avukatta bilmiyor. Olay önüne gelince birisi çıkarıp gösterince o zaman fark ediyor.

TORBA TEZKERE DÖNEMİ BAŞLADI: Ama şimdi torba tezkere dönem başladı her şeyi koymuşlar bir tezkerenin içine, gelin buna evet deyin. Niye kardeşim hangi gerekçeyle kardeşim. biz senin her dediğinin altına gidip mühür mü basacağız. Sen bir bak bakalım kardeşim ya gel otur bir bilgi ver nedir ne değildir diye bile bize bir anlat bunları anlatmıyorsun.

HERKESİ PAPAĞAN GİBİ GÖRME ALIŞKANLIĞI VAR: Değerli arkadaşlar tezkereler gelirdin terörle mücadele konusunda altı ayda bir. bilgi verilir vs. falan arkasından da yeni bir tezkere gelir veya olay biter şimdi iki yıl niçin iki yıl bilen var mı? Bu işle ilgilenenler de bilmiyorlar gazeteciler de bilmiyorlar akademik dünyada bilmiyor neden iki yıl? Niye iki yıl ben iki yıl getiriyorum sen de oy vermek zorundasın niye kardeşim herkesin papağan gibi görme alışkanlığı var.

DAVULLA ZURNAYLA GÖNDERECEĞİZ: Onu başkaları yapabilir ama biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. biz bu milletin bu ülkenin menfaatini ve çıkarlarını düşündüm senin her dediğine evet iyi deseydi o zaman ayrı parti niye kuruyoruz biz MHP söyleyebilir, senin her dediğine evet diyebilir ama biz ayrı partiyiz. Biz iki yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine göndereceğiz diyoruz, davulla zurna ile göndereceğiz diyoruz, huzur içinde göndereceğiz diyoruz.

DAHA FAZLA MÜLTECİ İSTEMİYORUZ: Kavga olmayacak barış olacak diyoruz. Suriye'de savaş değil Suriyeli barışacağız. Büyükelçilikleri açacağız kardeşim. Daha fazla mülteci istemiyoruz. Bunu öngören bütün düzenlemelere karşıyız. Hiçbir askerimizin polisimizin Suriye'de şehit olmasını istemiyoruz. Suriye'de askerimiz ve polisimiz gitti mücadele ediyor, ne mücadelesi kardeşim, barış varken neden kavga?

KOMUTANLARI DA BİLAL ERDOĞAN OLSUN: Suriye’yle savaş değil, barışacağız. Büyükelçilikleri karşılıklı açacağız. Suriye’de askerimiz, polisimiz şehit olsun istemiyoruz! Barış varken neden kavga? 33 askerimiz şehit edilirken sen ne yaptın? Koşa koşa Putin'in ayağına gittin! Niye bizim askerimiz şehit olsun? TÜGVA’cılar komando marşı söylüyor. Gönder kardeşim o zaman onları Suriye’ye. Oradaki komutanları da Bilal Erdoğan olsun. Hiçbir askerimizin hiçbir evladımızın burnunun kanamasını istemiyoruz. Niye yapıyorsunuz siz bunu hangi gerekçeyle yapıyorsunuz?

SEN ÖNCE KENDİ TOPRAĞINA BAK: Bu tezkerede de ayrıca yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması bu kuvvetlerin cumhurbaşkanlığı belirleyiciliği esaslara göre kullanılması var. Yabancı devletlerin askerlerinin potinlerinin Türkiye Cumhuriyeti topraklarını çiğnemesini istemiyoruz! Uyuyan hücrelere neden müdahale etmiyorsunuz? Sen önce kendi toprağına, vatanına bak! Bu tezkerede ayrıca yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması var, bu ne ne demek? Bahçeli’ye soruyorum! Söyle bakalım milliyetçi sen misin biz miyiz?

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında ekonomiye ve gündemdeki gelişmelere dair ise şunları söyledi:

TARİHİ BİR GÖREVİMİZ VAR: Çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu ben de biliyorum; esnafımız da, vatandaşımız da. CHP olduğu sürece hiç kimse endişeye kapılmasın. Bu ülkenin demokrasisini büyütmek, gelirini büyütmek gibi tarihi bir görevimiz var. Bu görevin başındayız.

VAR OLAN KADROLARI KİM BOŞ TUTUYOR?: Pandemi döneminde ciddi sorunlar yaşadık. Sağlık çalışanlarımız 36 saat çalıştılar. Büyük mücadeleler verdiler. Onlara minnet borcumuzu alkışlarla dile getirdik. Bir sağlık çalışanının 36 saat çalışması demek kadro eksikliği var demektir. Dışarıda atama beklemeyenleri neden atamıyorsunuz? Var olan kadroları kimler boş tutuyor? 2 Temmuz günü bakan, ‘Atama bekleyen sağlıkçıları atayacağız’ diyor, ne oldu?

740 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI ATAMA BEKLİYOR: 740 bin sağlık çalışanı atama bekliyor! Vatandaş düşünsün, neden atama yapılmıyor. Personel eksikliği nedeniyle sağlıkçılar olağanüstü çalışıyor. Biz onları başımızın üstünde taşıyacağız. Atama bekleyen sağlıkçıların atamasını biz gerçekleştireceğiz. Dünyada hastanesi olmayan tek ordu Türk ordusu. Eskiden 600 yataklı, 400 yataklı askeri hastanelerimiz vardı. Askeri hastaneleri neden kapattınız? Defalarca söz verdiler askeri hastaneleri açmadılar. İçeride FETÖ’cü varmış. Saray’a baktığın zaman FETÖ’cü ordusu görürsün!

20 BİN ASKER VE POLİS GAZİ SAYILMIYOR: 7 aydır MHP’nin verdiği kanun teklifi bekliyor. 20 bin asker ve polis gazi sayılmıyor! Gazi saymıyorlar ama biz onları gazi sayıyoruz. Gazi arkadaşlarım Saray kimin yanında diye soruyorsanız sizin yanınızda değil ben size söyleyeyim beşli çetenin yanında!

CEBİM “NE OLUR BANA İŞ BULUN” KAĞITLARIYLA DOLU: Serhat şehri Kars’a gittim. Son 20 yıldır kan kaybına uğruyor. Gezdiğim her yerde ceplerim “ne olur bana iş bulun” kağıtlarıyla doldu! Ekonomik açıdan ülkede kan kaybı olduğunda en çok kan kaybı da kimsenin görmedikleri, uzakta gördüğü yerlerde oluyor…

CANLI HAYVAN İTHALATINA 7.3 MİLYAR DOLAR:  9 milyar 171 milyon doları ithalata ödemişiz! 7 milyar 365 milyon dolar canlı hayvan ithal etmişler, buna ödemişler! 373 milyon 215 bin dolarlık küçükbaş hayvan ithal etmişiz! 1 milyar 433 milyon dolar kırmızı ete ödemişiz.

ELİNDEN GELSE CEP TELEFONU DA ALACAK: Besici kardeşlerime sesleniyorum bu iktidar Batı’nın çiftçisine çalışıyor size değil. Size sırtını dönmüş vaziyette. Yem hammaddesine dışarıdan 58 milyar dolar ödemişiz. Sonra dalga geçiyor; cep telefonun var mı? Elinden gelse onu da alacak. Tam bir ahlaksız siyaset algısıyla karşı karşıyayız.

ARABASI VAR DİYE ZENGİN SANIYOR: “Her evde araba var” diye bir şey söylemiş bu şahıs. Buna mı göz diktiniz? Arabası var diye zengin sanıyor. Kaç lira vergi ödediğini biliyor musun sen? Apartman görevlisi kaç lira alıyor, biliyor musun? O insanların rutubet içinde yaşadığını biliyor musun? Bilmiyorsan git, Güngören’e bak, onlar sana anlatsın.

IŞİD’İN BANKA HAREKETLERİNE SES ÇIKARMIYORLAR: Mali Eylem Görev Gücü (FATF) terörü finanse eden alanlarla ve kara parayla mücadele edecekler. Türkiye’yi gri listeye aldılar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin itibarını ayaklar altına almaya bu hükümetin ne hakkı var? Terörle mücadele ediyoruz diye laflar ediyor. Ama IŞİD olunca, El Kaide olunca banka hareketlerine ses çıkarmıyorlar. Zannediyorlar ki dünya görmüyor, bilmiyor!

DOLAR TIRMANDI, KİM KAZANDI?: Dolar ne oldu? Fatura kimin sırtına yüklendi? Bir devleti bir kişinin iki dudağına teslim ederseniz büyükelçilik gibi garip olaylarla karşılaşırsınız. Dolar tırmandı, kim kazandı? Esnaf, manav, berber kazanamadı. Dolar endeksli alıp TL ile satıyorlar. Kazanan devlete dolarla borç verenler, dolarla ihale alanlar, köprü ücretini dolarla garanti altına alanlar.. Kaybeden: 83 milyon.

Siyaset, 26 Ekim 2021 22:58

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!

Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!

Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı

Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı

Başkan vekili  Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi

Başkan vekili  Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi

Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak

Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak

Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak

Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak

Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası

Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası

Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi

Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi

KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı

KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı

Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı

Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı

Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!

Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!

Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu

Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu

Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı

Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı

İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi

İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi

Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret 

Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret 

Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor

Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor

Dilovası Ülkü Ocakları’ndan önce Kuran-ı Kerim tilaveti, sonra seminer

Dilovası Ülkü Ocakları’ndan önce Kuran-ı Kerim tilaveti, sonra seminer

Hayat Holding COP31’de deneyimlerini paylaşacak

Hayat Holding COP31’de deneyimlerini paylaşacak

Madem metro zarar vermeyecek bu reflektörler neden monte edildi?

Madem metro zarar vermeyecek bu reflektörler neden monte edildi?

Dilovası Meclisi’nde hangi konular ele alındı?

Dilovası Meclisi’nde hangi konular ele alındı?

Kocaeli’den Gazze’ye anlamlı dayanışma

Kocaeli’den Gazze’ye anlamlı dayanışma

AKUT, kurtarma kapasitesinin sahadaki karşılığını Kocaeli’nde test etti!

AKUT, kurtarma kapasitesinin sahadaki karşılığını Kocaeli’nde test etti!

Kocaeli vekilinden Bakan Şimşek’e sert sözler!

Kocaeli vekilinden Bakan Şimşek’e sert sözler!

Dün yükseldi, bugün yön değiştirdi!

Dün yükseldi, bugün yön değiştirdi!

İkili hukuk var tepkisi tutuklama getirdi

İkili hukuk var tepkisi tutuklama getirdi

26 yaşındaki genç iple kendisini tavana asarak canına kıydı

26 yaşındaki genç iple kendisini tavana asarak canına kıydı

Başkanvekili Obuz inceleme turunda

Başkanvekili Obuz inceleme turunda

Çayırova meclisinde 6 gündem maddesi karara bağlandı

Çayırova meclisinde 6 gündem maddesi karara bağlandı

Valilik makam şoförü Akpunar vefat etti

Valilik makam şoförü Akpunar vefat etti

Tarladan Aşevi’ne uzanan üretim ve dayanışma

Tarladan Aşevi’ne uzanan üretim ve dayanışma

İzmitli muhtarlara hem ziyaret hem sürpriz!

İzmitli muhtarlara hem ziyaret hem sürpriz!

Kartepeli gençlere ilham veren söyleşi

Kartepeli gençlere ilham veren söyleşi

Milletvekiline fon skandalı ile ilgili konuşma mı denildi?

Milletvekiline fon skandalı ile ilgili konuşma mı denildi?

İzmitli albay Karaca’dan üzücü haber

İzmitli albay Karaca’dan üzücü haber

Darıcalılar Atatürk’e saygı için yürüyecek

Darıcalılar Atatürk’e saygı için yürüyecek

Proje tamamlandığında Dilovası’nın yeni buluşma noktası haline gelecek

Proje tamamlandığında Dilovası’nın yeni buluşma noktası haline gelecek

Kartla akaryakıt ödemelerinde büyük artış

Kartla akaryakıt ödemelerinde büyük artış

Kocaeli’de 9 ayda 2,1 milyar liralık senet protesto edildi!

Kocaeli’de 9 ayda 2,1 milyar liralık senet protesto edildi!

MHP'den asgari ücret için öneri

MHP'den asgari ücret için öneri

Şikayetvar'a şikayet yağdı!

Şikayetvar'a şikayet yağdı!

AKP'li Kaya adliyeye elini koluna sallayarak geldi! CHP'li olsa evine polis gönderilir miydi?

AKP'li Kaya adliyeye elini koluna sallayarak geldi! CHP'li olsa evine polis gönderilir miydi?