Vatandaşlar hastaneye nasıl ulaşacak?
Siyaset, 21 Ekim 2021 16:16CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Kocaeli Şehir Hastanesi’nin yapılması nedeniyle merkezdeki hastanelerin taşınacağı iddiaları üzerine TBMM Başkanlığına soru önergesi sundu.
2015 yılında temeli atılan Kocaeli Şehir Hastanesi’nin yapımı hala devam etmektedir. Hastanenin yapımının tamamlanmasının ardından Kocaeli’ndeki merkezi bölgedeki hastanelerin de kapatılacağı veya taşınacağı iddiaları bulunmaktadır. Konu hakkında düşüncelerini dile getiren Tarhan: “2015’ten bu yana Kocaeli Şehir Hastanesi’nin yapımı devam etmektedir. Hastanenin tamamlanmasının ardından Kocaeli’ndeki kamu hastanelerinin taşınması planlanmaktadır.
Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Şehir Hastaneleri Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın web sayfasında İzmit Alikahya Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi İzmit SEKA Devlet Hastanesi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin taşınacakları bilgisi yer almaktadır. Vatandaş şehir hastanelerine yönlendirilmeye çalışılıyor. Hastanelerin taşınmasındaki en temel sorun ulaşımdır. Bu noktada vatandaşların bu hastanelere nasıl ulaşacağı, yetkililerin ulaşım sorununu nasıl çözeceği tartışma konusudur.
Şehir hastanelerinin şehrin uzak noktalarına yapılması nedeniyle merkezi bölgelerdeki hastaneler gibi kolay ulaşım sağlanamıyor. Birçok vatandaş bizi arayarak hastanelerin taşınmasını istemediklerini ve bu bölgelere ulaşımın zor olacağına dair şikayetlerini dile getirdi. Bu hastaneler taşınmadan önce öncelikle ulaşım sorunu tamamen çözülmelidir” dedi.
“Vatandaşı bilgilendirmek zorundasınız”
Konu ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi verdiklerini belirten Tarhan: “Bakanlığa konu ile ilgili önerge verdik. Hastanelerin taşınmasındaki geçerli sebeplerinin neler olduğunu sorduk. Hastanelerin taşınması durumunda vatandaşın sağlık hizmetine erişimdeki mağduriyeti nasıl giderilecek? Ulaşım sorunu nasıl çözülecek? Hastanenin kapasitesi yeterli mi? Bu sorularımıza cevap verilmesi gerekiyor! Kamusal sağlık hizmetine erişimde halkın yararının gözetilmesi gerekmektedir. Birçok insana etkisi olacak bu konu ile ilgili kamuoyunun bilgilendirmek zorundasınız.” dedi.
“Vatandaş müşteri garantili şehir hastanelerine gitmek zorunda bırakılacak!”
Tarhan hastanelerin taşınmasıyla birlikte vatandaşın müşteri garantili şehir hastanelerine gitmek zorunda bırakılacağını vurguladı: “Sağlık hakkı gasp ediliyor! Hastaneler ticarethaneye, hastalar müşteriye dönüştü. Vatandaşın sağlık hakkını plansız, programsız sırf şehir hastanelerini doldurmak amacıyla kullanmak doğru değil. Acil bir durum olduğunda insanlar hastaneye kolayca ulaşabilmeli. İktidar bu konunun ciddiyetine varmalıdır. Bununla birlikte söz konusu hastaneler taşınırsa binalarının ve arazilerin de ne olacağı belirsiz. Bu binalar ne olarak değerlendirilecek? Yoksa yeni rant merkezlerine mi dönüştürülecek? Bu soruların cevabı hakkında bilgi sahibi değiliz”
.jpeg)
Siyaset, 21 Ekim 2021 16:16
Yorumlar (0)
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
