Verdiğiniz sözü tutacaksınız kardeş
Siyaset, 14 Ekim 2021 20:52İYİ Parti lideri Meral Akşener, Tokat merkezde esnaf ziyaretinin ardından halka seslendi. Sokaklarda karşılaştığı manzaraları anlatan Akşener, '3600 Ek Gösterge' düzenlemesi ile ilgili iktidara çağrıda bulunarak "Verdiğiniz sözü tutacaksınız kardeş" dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tokat merkezde esnaf ziyaretinde bulundu. Esnaflar, geçinememekten ve aldıkları ürünlerin pahalılığından şikayet etti. Hemşire olduğunu söyleyen genç bir kız ise atanamamaktan şikayet etti.
TÜRKİYE’Yİ SOKAK SOKAK GEZMEYE NASIL KARAR VERDİĞİNİ ANLATTI
Esnaf gezilerinin ardından Akşener, meydanda kurulan platformda halka konuşma yaptı. Sokak sokak gezmeye karar verdiğini anlatan Akşener, şöyle konuştu:
* Bir gün harika bir konuşma yaptığımı düşündüm. Gruptan çıktım. Gazeteci arkadaşlar dizilmişler haklılar. Bende sandım ki konuşmamdan bir şeyler soracaklar. Bana neyi sordular? Sayın Erdoğan, Sayın Kılıçdaroğlu’na bir şey demiş. Sayın Kılıçdaroğlu da ona bir cevap vermiş. Bu iki liderin söylediklerine benim ne yorum yapmam gerektiğini sordular. O anda anladım ki Türkiye’de ilginç bir siyasi atmosfer oluşmuş.
.jpeg)
* Hakaretler üzerinden bunu da maalesef başlatanın asla yapmaması gereken Cumhurbaşkanı seçildiği için yapmaması gereken Sayın Erdoğan olduğunun da altını çizmek durumundayım. Dolayısıyla hakaretler üzerinden abuk sabuk gündemler üzerinden bir Türkiye siyaseti gördüm. Ben o anda arkadaşlarıma dedim ki Anadolu’ya gidiyoruz.
“VERDİĞİNİZ SÖZÜ TUTACAKSINIZ KARDEŞ”
Gezilerde karşılaştığı manzaraları aktaran Akşener, “Dükkanlardaki işsiz gençleri gördüm. Atanamayan gençleri, öğretmenleri gördüm. Daha ilginci emeklileri gördüm, hem de bin 500 lira, bin 800 lira, 2 bin 600 lira, 2 bin 800 lira alan BAĞKUR’lu ve SKK emeklilerini gördüm. 5-6 tane farklı emekli maaşı olur mu? Bu ülkede varmış, olmaz. Halbuki emeklinin maaşı en az asgari ücret kadar olmalı. 3600 sözünü verdiler yerine getirmiyorlar. O dükkanlarda 3600’ün çıkmasını bekleyen, öğretmeni gördüm, eğitimciyi gördüm, polisi gördüm, imamı gördüm herkesi dinledim. Dolayısıyla verdiğiniz sözü tutacaksınız kardeş” dedi.
MİKROFONU VATANDAŞA UZATTI
Akşener, konuşmasının ardından mikrofonu alandaki vatandaşlara uzattı. Çiftçilik yaptığını söyleyen bir kişi, gübrenin pahalılığından yakınarak, ekemediğini söyledi.
“AKP’Lİ ARKADAŞLARIM MİLYONLUK ARABALARLA GEZİYORLAR”
Mikrofonu eline alan bir genç ise işsizlikten dert yanarak şu ifadeleri kullandı:
* Gençler iş bulamıyor. Bir çok AKP’li dostum da var. Altında milyonluk Mercedeslerle Sağda solda geziyorlar. Sorduğum zaman, ‘Allah kerim’ deyip konuyu kapatıyorlar. Bunlardan bıktık, her yerde adam kayırma. ‘Kimdensin, kimi tanıyorsun, tanıdığın milletvekili var mı?’ diyorlar. Bıktık!
Siyaset, 14 Ekim 2021 20:52
Yorumlar (0)
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
Dilovası Ülkü Ocakları’ndan önce Kuran-ı Kerim tilaveti, sonra seminer
Hayat Holding COP31’de deneyimlerini paylaşacak
Madem metro zarar vermeyecek bu reflektörler neden monte edildi?
Dilovası Meclisi’nde hangi konular ele alındı?
Kocaeli’den Gazze’ye anlamlı dayanışma
AKUT, kurtarma kapasitesinin sahadaki karşılığını Kocaeli’nde test etti!
Kocaeli vekilinden Bakan Şimşek’e sert sözler!
Dün yükseldi, bugün yön değiştirdi!
İkili hukuk var tepkisi tutuklama getirdi
26 yaşındaki genç iple kendisini tavana asarak canına kıydı
Başkanvekili Obuz inceleme turunda
Çayırova meclisinde 6 gündem maddesi karara bağlandı
Valilik makam şoförü Akpunar vefat etti
Tarladan Aşevi’ne uzanan üretim ve dayanışma
İzmitli muhtarlara hem ziyaret hem sürpriz!
Kartepeli gençlere ilham veren söyleşi
Milletvekiline fon skandalı ile ilgili konuşma mı denildi?
İzmitli albay Karaca’dan üzücü haber
Darıcalılar Atatürk’e saygı için yürüyecek
Proje tamamlandığında Dilovası’nın yeni buluşma noktası haline gelecek
Kartla akaryakıt ödemelerinde büyük artış
Kocaeli’de 9 ayda 2,1 milyar liralık senet protesto edildi!
MHP'den asgari ücret için öneri
Şikayetvar'a şikayet yağdı!
AKP'li Kaya adliyeye elini koluna sallayarak geldi! CHP'li olsa evine polis gönderilir miydi?
