İlk dört maddenin teminatı Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıdır
Siyaset, 13 Ekim 2021 12:06CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse Anayasa'nın ilk dört maddesine dokunamaz. İlk dört maddenin teminatı Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıdır" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri’nde kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.
Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilemeyeceğini, bunun teminatının Türk milleti olduğunu söyledi.
DEVLETİ DEVLET YAPAN BERABER OLMAKTIR
– Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları biliyorsunuz. Dolayısıyla elbirliği ile Türkiye'yi aydınlığa çıkartmamız lazım. Bir barış ortamı getirmemiz lazım, bir huzur ortamının olması lazım. Siyaset kurumunun topluma güven vermesi lazım. Karşılıklı güvenin ve saygının oluşturulması lazım. Devleti devlet yapan tasada, kıvançta beraber olmaktır. O devletin bütün vatandaşları bir arada huzur içinde yaşasınlar. Elbette farklı siyasi görüşlere saygı duymak zorundayız. Beraber önce milli değerlerimizi, milli hasretlerimizi bir arada tutmak zorundayız. Siyasetin de asıl amacının bu olması lazım.
HİÇ KİMSE İLK DÖRT MADDEYE DOKUNAMAZ
– Devletin organlarını anayasa belirler. Referanduma sunulmuş, vatandaşlar da kabul etmişler. İlk dört madde zaten değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen maddeler. Hiç kimse ilk dört maddeye dokunamaz. İlk dört maddenin teminatı Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıdır. Bunu herkesin bilmesini isterim.
SOSYAL YARDIMLAR MUHTARLAR ARACILIĞIYLA YAPILMALI
– Sosyal yardımlar yapılırken, dağıtılırken mahallenin muhtarı ile iş birliği yapmak lazım. Gerekirse sosyal yardımların muhtar aracılığı ile dağıtılması lazım. Çünkü muhtar siyasi kimliği ile çıkmaz. Muhtar kendi kişiliği ile çıkar milletin önüne, vaatleri varsa onları söyler, vatandaşta gelir oy verir. Dolayısıyla muhtar mahallesinde bulunan vatandaşları kucaklaması lazım.
MERKEZ BANKASI’NIN NİYE TAŞIYORUZ?
– Osmanlı döneminde ya da başka dönemlerde bir yere gidildiğinde orayı aldığınızda aldığınızın nişanesi olarak para basarsınız orada. Burası bana aittir dersiniz. Paranın öyle bir gücü var. Burası başkent. Hemen hemen bütün ülkelerin başkentlerinde merkez bankaları vardır. Şimdi biz Merkez Bankası’nı İstanbul'a taşıyacağız. Niye taşıyoruz? Ankaralılar buna izin verecek mi? Yarın gelecek Türkiye Büyük Millet Meclisini de taşıyalım diyecekler. Ankaralıların kendi bankalarına, bu milletin bankasına, Merkez Bankası’na sahip çıkması lazım.
Siyaset, 13 Ekim 2021 12:06
Yorumlar (0)
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
