Körfez’in bütçesi 289 milyon TL
Gündem, 13 Ekim 2021 20:10Körfez Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi, 2022 yılı bütçesinin görüşülmesi için ikinci kez toplandı. Körfez’in 2022 yılı tahmini bütçesi 289 milyon 250 bin lira olarak belirlenirken, Başkan Şener Söğüt, “2022 yılı yatırım yılı olacak” dedi
Körfez Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi, 2022 yılı bütçesinin görüşülmesi için ikinci kez toplandı. Başkan Şener Söğüt’ün başkanlığında gerçekleştirilen ve tek gündem maddesinin yer aldığı toplantıda 2022 yılı tahmini bütçesi 289 milyon TL olarak belirlendi ve oy çokluğu ile kabul edildi. Bütçe ile ilgili konuşan Başkan Şener Söğüt, “Ayakları yere basan, ön görülebilir bir bütçe hazırladık. Tabi bu tahmini bir bütçedir. Biz hazırladığımız bütçede yüzde yüze ne kadar yakın olursak o kadar başarılı oluruz.
2022 PROJE YILI OLACAK
Bu sene biraz giderlerimizde zorunlu artışlarımız oldu. Özellikle KHK yasası ile birlikte bunu bu yıl da hissetmiştik ama diğer yıllarda da hissedeceğiz. Elimizden geldiği kadar da tedbirlerimizi arttırmaya çalışıyor, bütçemizi düzenlemeye çalışıyoruz. 289 milyon TL’lik bütçenin yüzde 40’ı vergi gelirlerimiz. 81 milyon TL’lik sermaye gideri koyduk. En fazla proje hayata geçireceğimiz yıl olacak.
SIKINTIYI EN AZA İNDİRİYORUZ
Hem 2020’de hem de 2021’in ikinci yarısında pandemi dolayısıyla işleri ağırdan aldık. Bu yıl içerisinde hem Körfez Belediyesi hem Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hem de TOKİ’nin yapacağı projeler ile yatırımın fazla olduğu yılı yaşayacağız. Altyapı çalışmaları kentin birçok bölümünde devam ediyor. Elimizden geldiği kadar vatandaşımıza en az sıkıntı ile işi çözmeye çalışacağız.
TEK TEK START VERİLECEK
Millet Bahçesi: Körfez’e değer katacak. İçerisinde yürüyüş alanları, macera parkı zipline gibi ailece vakit geçirilecebileceği çok güzel bir mekan olacak. Kapalı Spor Salonu için projeyi sona getirdik. Anıtpark’taki sahil düzenleme çalışması başladı. Hereke sahili bitti. Mahalli spor tesislerimize başlıyoruz. Kütüphane projemizi hayata geçiriyoruz. 2022 yılında çok çok daha yoğun bir çalışma olacak.
OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
81 milyon gibi bütçenin yüzde 33’ü yatırımlar için. Bu önemli. 2022 yılının inşallah dolu dolu geçeceği, Körfez’in hemen hemen her bölgesinde önemli yatırımların olacağı bir yıl olacak. Bütçemiz hayırlı uğurlu olsun” dedi. Grup başkanvekillerinin konuşmalarının ardından maddeler tek tek oylandı. 2022 yılı bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi.
.gif)
Gündem, 13 Ekim 2021 20:10
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
