Körfez’in bütçesi 289 milyon TL
Gündem, 13 Ekim 2021 07:24Körfez Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi, 2022 yılı bütçesinin görüşülmesi için ikinci kez toplandı. Körfez’in 2022 yılı tahmini bütçesi 289 milyon 250 bin lira olarak belirlenirken, Başkan Şener Söğüt, “2022 yılı yatırım yılı olacak” dedi
Körfez Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi, 2022 yılı bütçesinin görüşülmesi için ikinci kez toplandı. Başkan Şener Söğüt’ün başkanlığında gerçekleştirilen ve tek gündem maddesinin yer aldığı toplantıda 2022 yılı tahmini bütçesi 289 milyon TL olarak belirlendi ve oy çokluğu ile kabul edildi. Bütçe ile ilgili konuşan Başkan Şener Söğüt, “Ayakları yere basan, ön görülebilir bir bütçe hazırladık. Tabi bu tahmini bir bütçedir. Biz hazırladığımız bütçede yüzde yüze ne kadar yakın olursak o kadar başarılı oluruz.
2022 PROJE YILI OLACAK
Bu sene biraz giderlerimizde zorunlu artışlarımız oldu. Özellikle KHK yasası ile birlikte bunu bu yıl da hissetmiştik ama diğer yıllarda da hissedeceğiz. Elimizden geldiği kadar da tedbirlerimizi arttırmaya çalışıyor, bütçemizi düzenlemeye çalışıyoruz. 289 milyon TL’lik bütçenin yüzde 40’ı vergi gelirlerimiz. 81 milyon TL’lik sermaye gideri koyduk. En fazla proje hayata geçireceğimiz yıl olacak.
SIKINTIYI EN AZA İNDİRİYORUZ
Hem 2020’de hem de 2021’in ikinci yarısında pandemi dolayısıyla işleri ağırdan aldık. Bu yıl içerisinde hem Körfez Belediyesi hem Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hem de TOKİ’nin yapacağı projeler ile yatırımın fazla olduğu yılı yaşayacağız. Altyapı çalışmaları kentin birçok bölümünde devam ediyor. Elimizden geldiği kadar vatandaşımıza en az sıkıntı ile işi çözmeye çalışacağız.
TEK TEK START VERİLECEK
Millet Bahçesi: Körfez’e değer katacak. İçerisinde yürüyüş alanları, macera parkı zipline gibi ailece vakit geçirilecebileceği çok güzel bir mekan olacak. Kapalı Spor Salonu için projeyi sona getirdik. Anıtpark’taki sahil düzenleme çalışması başladı. Hereke sahili bitti. Mahalli spor tesislerimize başlıyoruz. Kütüphane projemizi hayata geçiriyoruz. 2022 yılında çok çok daha yoğun bir çalışma olacak.
OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
81 milyon gibi bütçenin yüzde 33’ü yatırımlar için. Bu önemli. 2022 yılının inşallah dolu dolu geçeceği, Körfez’in hemen hemen her bölgesinde önemli yatırımların olacağı bir yıl olacak. Bütçemiz hayırlı uğurlu olsun” dedi. Grup başkanvekillerinin konuşmalarının ardından maddeler tek tek oylandı. 2022 yılı bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi.
.gif)
Gündem, 13 Ekim 2021 07:24
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
