İSU, Fethiye Caddesi’nde kendi sorumluluğundan kaçmak istiyor
Gündem, 11 Ekim 2021 22:41İzmit Belediyesi adına yapılan yazılı açıklamada İSU üzerinden Fethiye Caddesi üzerindeki çalışmaları geciktirme çabası içine girildiğine dikkat çekildi.
İşte o açıklamanın içeriği:
İzmit Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Fethiye Caddesi ve Yan Yolları Yeniden Düzenlenmesi Yapım işinin altyapı işleri için hazırlanan protokol, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğünün mevcut protokol üzerinde kendi sorumluluğunda olan işlerle ilgili yaptığı yasaya uygun olmayan revizeler nedeniyle hala imzalanamadı
İzmit Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve yapımına gün sayılan Fethiye Caddesi ve Yan Yolları Yeniden Düzenlenmesi Yapım işinde, altyapıdan sorumlu kurum olan İSU ile görüşülerek, hazırlanacak protokolle altyapı işlerinin teknik takibi, imalatların inşasının kontrolü, altyapı hak edişlerinin kabulü gibi konularda İzmit Belediyesi tarafından yetkili personel istendi. Uzun zaman protokole cevap vermeyen İSU tarafından nihayetinde bir yanıt gönderilerek, ilgili altyapı çalışması için “gözlemci” statüsünde bir personelin görevlendirildiği bildirilerek, altyapı çalışmalarında herhangi bir sorumluluk alınmayacağı ortaya konuldu.
İSU FETHİYE CADDESİNİ OYUNA ÇEVİRDİ
Oysa taslak protokolde belirtildiği üzere söz konusu hak edişlerin Belediye ve İSU tarafından görevlendirilen teknik personel ile birlikte yapılması hukuken de uygun olandır. Söz konusu hak edişlerin bir kamu harcaması olması ve dolayısı ile kamu adına yapılacak harcamaların özellikle altyapı, kanalizasyon ve içme suyu adına yapılacak projede 2560 sayılı kanunun doğrudan verdiği yetki ve sorumluluğun İSU’ya ait olması nedeniyle, iki kurum tarafından birlikte imza altına alınması doğru olanıdır.
İSU KENDİ SORUMLULUĞUNDAN KAÇMAK İSTİYOR
Aynı şekilde 2560 sayılı kanunun doğrudan emredici hükümler ile belirttiği ve İSU’nun doğrudan kendisinin görev ve yükümlülüğü altında bulunan protokoldeki işler bakımından görevli bulundurmaktan kaçınması usul ve yasaya uygun olmayacaktır. Aynı zamanda protokolde belirtilen gözlemci tanıtımı eleştiren, gözlem yapan anlamını taşıdığından, doğrudan yapılacak işlere ait onaylı altyapı projelerini sunan ve yapılacak işin kanunen doğrudan tarafı olan İSU’nun sadece ‘gözlemci’ sıfatıyla sahada görevlendirme yapması da işin doğasına uygun değildir. Bu durum İSU’nun yasal olarak sorumlu olduğu işlerden kaçması ve Fethiye Caddesi esnafı ile İzmitlileri oyalamasından başka bir anlam taşımamaktadır.
FETHİYE CADDESİ KİMSENİN TOP SAHASI DEĞİLDİR
Tüm bu gelişmeler ışığında, 2560 sayılı yasanın görev ve yetkilerini düzenleyen 2’nci maddesi ve devamı maddelerine göre, yapımı planlanan altyapı projesinin doğrudan tarafı olan İSU Genel Müdürlüğünün hak edişlerin imzalanması ve sahada teknik personel bulundurmasının zaruri bir ihtiyaç olduğu ortadadır. Üstelik İSU’nun belli ki “saha” olgusunu doğru anlamadığı, Genel Müdürün “Protokol tamam, top İzmit Belediyesinde” beyanatından da ortadadır. Fethiye Caddesi kimsenin top sahası değildir. İSU’nun işi uzatmak ve sorumluluktan kaçmak amacıyla üzerinde kendi deyimiyle “top çevirdiği” Fethiye Caddesi, İSU’nun da sorumluluklarını yerine getirmesinin ardından bir an önce başlatılacaktır. Değerli İzmit halkına ve kamuoyuna duyurulur.
Gündem, 11 Ekim 2021 22:41
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
