Başkan Özlü din görevlileri ile buluştu
Gündem, 08 Ekim 2021 15:52Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla ilçede görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi.
Toplantıya Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Başiskele İlçe Müftüsü Aşur Akyol, Başiskele Din Görevlileri Dernek Başkanı Kadir Çelikiz ve müftülük çalışanları, cami ve din görevlileri katıldı.
BAŞKAN ÖZLÜ: DİN ADAMLARIMIZ ULVİ BİR GÖREVİ YERİNE GETİRİYOR
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Belediye Başkanı M. Yasin Özlü yaptı.
Din adamlarının ulvi bir görevi üstlendiğini vurgulayan Başkan Özlü, “Din adamlarımız, her koşulda kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’in ayetlerini, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) hadis ve sünnetlerini ulvi bir görev ile bizlere ve geleceğimizin hazinesi çocuklarımıza aktarmanın mücadelesini veriyorlar. İslam beldelerinin etrafında hayat bulduğu, Müslümanların içerisinde cem olup huzur bulduğu kutsal mekânımız camilerimizde ve hayatın her alanında Hakk'ın ve hakikatin sesini toplumumuza büyük bir özveriyle her daim duyuran siz değerli vefakâr din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik ediyorum.” diye konuştu.
Başkan Özlü konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İslam medeniyeti cami merkezli bir medeniyettir. Bedeni taş ve ahşapla, ruhu ibadet ve ilimle imar edilen camiler; İslam’ın yerleşim birimlerine vurulan mührüdür. İslam’ın ulaştığı beldelere ilk önce camiler inşa edilmiş, İslam cemiyeti, cami ekseninde deveran etmiştir. Peygamber efendimiz de Mekke’de İslam’ın tebliğ merkezi, müminlerin sığınağı ve mescit olarak Erkam’ın evini belirlemiş, Medine’ye hicret ettiğinde ise ilk işlerden birisi olarak Mescid-i Nebi’yi inşa etmiştir. Bizler de belediye olarak bu minvalde İslam dinimize hizmet veren din görevlilerimizin, tüm derneklerimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın yanındayız. Her türlü desteği vermeye hazırız. Bu vesileyle tekrar Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik ediyor, güzel ve hayırlı işlerinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum.”
Programın sonunda Kaymakam Çakmak ve Başkan Özlü, tüm din görevlileri adına Müftü Akyol ve Başiskele Din Görevlileri Derneği Başkanı ve Barbaros Camii İmam-Hatibi Kadir Çelikiz’e çiçek takdim etti.
.gif)
Gündem, 08 Ekim 2021 15:52
Yorumlar (0)
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
