Musluklardan gelen koku vatandaşı tedirgin etti
Gündem, 08 Ekim 2021 20:11Kartepe Suadiye’de musluklardan gelen ağır koku vatandaşı tedirgin etti, İSU’da harekete geçti.
İSU adına yapılan açıklamanın içeriği şöyle
Kurumumuz, Alo 185 arıza ihbar hattına 7 Ekim Perşembe günü sabah saatlerinde, Kartepe İlçesi, Suadiye ve Çepni Mahallerinden gelen suda koku ihbarı üzerine aynı saat içerisinde Çevre Koruma Daire Başkanlığı ve Kartepe Şube Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından söz konusu bölgeye müdahale edilmiştir. Su kalite kontrol ekipleri tarafından bölgeyi besleyen Gücük Kaynağından koku tespit edilmesi üzerine Suadiye ve Çepni Mahallesini besleyen Toraman 1, 2 ve 3, Barbarostepe, Kestanelik ve Otoşe depo giriş ve çıkışları iptal edilerek tüm şebeke suyu tahliye edilmiş ve temizlik işlemleri tamamlanmıştır.
KAÇAK DÖKÜM
İSU Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından bölgede yapılan geniş çaplı inceleme sonunda kaynağın üst kotlarında, yaklaşık 1 km mesafede kullanılmayan taş ocağında bulunan gölet içerisine kaçak döküm yapıldığı tespit edilmiştir. Göletten sızan suların yeraltı suyuna karışarak Gücük Kaynağına ulaştığı ve kokuya sebebiyet verdiği anlaşılmıştır.
ARAÇLAR TESPİT EDİLDİ
KBB Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı, Kocaeli Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Kartepe İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile birlikte MOBESE kameralarında yapılan incelemede; kaçak döküm yapan iki adet araç tespit edilmiştir. Araçlardan ve gölet suyundan araştırılmak üzere numuneler alınarak TÜBİTAK’a gönderilmiştir. Kaçak döküm yapılan kimyasal madde, vidanjörler ile çekilerek bertarafı için İZAYDAŞ’ a gönderilmiştir. Kocaeli Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Kartepe İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından idari ve adli süreçler başlatılmıştır.
BÖLGEYE SU VERİLDİ.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından abonelerden gelen şikâyetlere anında müdahale edilerek, Gücük Kaynağından numuneler alınmıştır. Numunelerin, Kurumumuz Uluslararası Laboratuvar Merkezinden analizleri yapılmış ve tüm kimyasal parametreler yönünden kirlilik bulunmadığı tespit edilmiştir. Ancak, sudaki koku nedeniyle söz konusu Gücük Kaynağından su alımı durdurulmuş ve hat tahliye edilmiştir. Bölgeye, Suadiye içmesuyu arıtma tesisi ile Yuvacık Barajı hattından su verilmiştir. Kurumumuz, yaşanan bu olayla ilgili hukuki süreçlerin yasal takipçisi olacaktır.
.gif)
Gündem, 08 Ekim 2021 20:11
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
