Hürriyet’ten İSU’ya çağrı: Vatandaşımıza tek tek anlatacağız
Gündem, 05 Ekim 2021 02:29İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Fethiye Caddesi projesi ile ilgili İSU’ya çağrı yaptı. Hürriyet,” Bir an önce Fethiye Caddesi projesinin başlaması için sorumlulukların yerine getirilmesi ve verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Fethiye Caddesi projesi için hazır olduklarını ve İSU’dan hala cevap beklediklerini belirten İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Fethiye Caddesi Projesi, uzun zamandır üzerinde çalıştığımız, alt yapı ve üstyapı ihalesini gerçekleştirdiğimiz bir proje. Süreç içerisinde alt yapı da söz konusu ve alt yapı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSU’ya bağlıdır. Biz İSU ile görüşmeler gerçekleştirdik ve ortak bir protokol yapalım dedik. Sonuçta alt yapıyı biz de yapsak en nihayetinden İSU’nun hatlarına müdahale edeceğiz.
SÜRECİN BAŞINDA GÖRÜŞMELER OLUMLUYDU
İSU’nun içme suyu, kanalizayon hatları ve yağmur suyu hatlarına müdahale edeceğiz. Orada yapacağımız tüm çalışmaları İSU’nun kontrol etmesi gerekecek. Sürecin başında yaptığımız görüşmeler gayet olumluydu. Biz geçen mecliste yazı yazdık. İSU ile protokol yapmak üzerine başkanlık makamına meclis tarafından yetki verildi. Bu protokolde Ali Sağlık tarafından bize gönderilen yazılar var. “Talep etmeniz halinde altyapı kontrolünün tarafımızca sağlanabileceğinin bilinmesini isteriz” yazıldığı halde şuanda geldiğimiz noktada bu protokolü bir türlü gerçekleştiremiyoruz. Birden bire iş yokuşa sürülmeye başlandı. Birden bire imza yetkisi verilmeyeceği söylendi.
İŞİ YOKUŞA SÜRÜYORLAR
İmza yetkisi verilmeden biz o hatların doğru yapılıp yapılmadığını bilemeyiz. Bu onların hatları sonuçta. Sizin projenizi uygulayalım dedik. Projeyi verdiler ama projeye dahi imza atmıyorlar. Şuanda İSU ile ne yazık ki daha efektif bir çalışma yapmamız gerekirken, yokuşa sürülüyor. Bunun tabi ki siyasi nedenlerini biliyoruz. Zaten kamuoyu da biliyor bunları. Biz buradan İSU’ya çağrı yapıyoruz. Fethiye Caddesi Projesinin bir an önce başlaması için protokolü düzenlemek üzere ortak çalışma yürütmeliyiz. Bu protokolün neler içermesi gerektiğini 16 Ağustos 2021’de yazı ile bildirmişiz ve kurumlarını temsilen bir kişi görevlendirmelerini rica etmişiz.
BAŞARISIZ KILMA ÇABASI
28 Eylül’de tekrar bir yazı yazarak ihalenin gerçekleştiğini hatırlattık. O günden bugüne ne yazık ki ne bu komisyonda yeterince özen gösterdiler ne de protokolün oluşturulmasıyla ilgili gerekli çabayı gösterdiler. Nedenini hukuken anlamlandıramıyoruz ama siyaseten anlamlandırıyoruz. Yine işi yokuşa sürme, bizi dara düşürme ve başarısız kılmakla ilgili çabalar diye düşünüyoruz. Bir an önce İSU’nun bu protokolü yapmakla ilgili irade göstermesini bekliyoruz. Aksi halde altyapı konusuna girmemiz çok zorlaşacak. Sonuçta İSU’nun yetki alanı ve kontrol görevlisinin olması gerekiyor.
1-2 GÜN İÇERİSİNDE ÜSTYAPIYA BAŞLIYORUZ
Sonuçta onların planlarını uygulayacağız ve imzalı bir şekilde bu planları bize göndermeleri gerekiyor. Göndermedikleri takdirde biz üstyapıya başlayacağız. Altyapının neden yapılamadığı ile ilgili ilerde sıkıntı çıkması halinde neden İSU’nun sorumluluk almadığını da biz vatandaşımıza tek tek gerekirse billboardları donatarak anlatacağız. İsu’ya çağrı yağıyorum: Bir an önce Fethiye Caddesi projesinin başlaması için sorumluluklarını yerine getirmesini ve verdikleri sözlerin tutulmasını istiyorum. Makul süre içinde cevap alamazsak üstyapı çalışmalarına başlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Gündem, 05 Ekim 2021 02:29
Yorumlar (0)
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
