Körfez’de yaşanan insanlık dramını kim görecek?
Gündem, 21 Eylul 2021 09:46Körfez’de bir insanlık dramı yaşanıyor.
Ülkesinde uygulanan Çin zulümden kaçarak, bir çocuğu ile birlikte Türkiye’ye gelen ve burada da Körfez’e yerleşen Mukhabbat(37) yaşında ki Uygur Türk’ü kadın; burada Azerbaycan’dan gelerek Körfez’e yerleşen Ali Ekber Gurbanov ile hayatını birleştirdi. Gerçekleştirilen bu evlilik neticesinde şu anda 10 aylık olan, kulağının biri bulunmayan Hamza isimli çocukları dünyaya geldi. Alikahya Doğum Hastanesi’nde gerçekleştirilen doğum sonrası; Uygur Türk’ü kadına, sosyal güvencesi olmadığı için hastane tarafından 22 bin liralık fatura çıkarıldı. Maddi durumları yerinde olmayan kadın, bu fatura bedelini ödeyemedi. Bu yaşanan sıkıntının üzerine bir de eşi Corona oldu. Hastaneye yatırıldı. Hastaneye yatırılan kadının kocasına ise 15 bin lira borç çıkarıldı. Hastaneye borcunu ödeyemeyen Azerbaycan Türkü olan Ali Ekber Gurbanov, tam iyileşmeden hastaneden taburcu edildi.
HER GEÇEN GÜN ERİYOR
Yaklaşık 6 aydır ikamet etmiş oldukları İlimtepe’de ki evlerinde yatağa mahkûm bir şekilde yaşayan talihsiz adam; her geçen gün eriyor. Sosyal güvencesi olmadığı için hastaneye gidemiyor. Yatağa mahkûm bir şekilde hayatını sürdüren talihsiz adamın vücudunda yaralar oluştu; yürüme kabiliyetini ise her geçen gün kaybediyor. Komşularının yardımı ile geçimlerini sürdüren talihsiz aile; devletin kendilerine uzatacağı eli bekliyor.
‘BİZE YARDIM EDİN’
‘Bize yardım edin’ diye feryat eden genç kadın Mukhabbat Gurbanov, ‘ Eşim hasta yatıyor. Her geçen gün gözümün önünde eriyip gidiyor. İki çocukla kaldık. Hastanelere borcumuz bulunmaktadır. Tedavi alamıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bize yardım etsin. Hayırsever insanlardan da yardım bekliyoruz. 10 aylık çocuğum özürlü doğdu. Mağdur ve perişan durumdayız. Eşimin acilen bir hastaneye yatırılması ve tedavi edilmesi gerekir’ dediler.
SURİYELİLERE VAR, TÜRKLERE YOK
Mağdur ailenin durumundan haberdar olan duyarlı vatandaşlar ise, ‘Nasıl bir günde yaşıyoruz. Suriyeli vatandaşlara her imkân sağlanıyor; Türk soydaşlarımızın bir tedavisi dahi yapılmıyor. Öyle bir durama gelindi ki; sokakta bulunan bir canlıyı tedavi etmek için gayret gösteren ilgili kurumlar; ne hikmetse insan olan ve üstelikte soydaşımız olan Uygur Türkü bu kadına ve Azerbaycanlı eşine yardım etmiyor. Bu durum sözün bittiği andır. Yazık.” dediler.
.gif)
Gündem, 21 Eylul 2021 09:46
Yorumlar (0)
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
