Büyükşehir Mezbahasında TSE tescilli kesim
Gündem, 17 Eylul 2021 19:32Büyükşehir Mezbahası kesim standartlarını bir üst seviyeye çıkartarak TSE’de ‘Kesim Kalitesi Standardı’ ile tescillenmiş oldu
Dünya normlarında inşa edilmiş olan Büyükşehir Belediyesinin İzmit Mezbahası, Türkiye’de birkaç tesisten biri. Açıldığı tarihten bu yana titizlikle yürüttüğü çalışmalarının yanı sıra helal gıda sertifikasıyla hayvan kesiminin yapıldığını belgeleyerek Helal Kesim Sertifikası almaya hak kazanıldı. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğünce yapılan müracaat sonucunda, uzman denetmenler tarafından denetlendikten sonra verilen sertifika, TSE helal standartlarında olduğu onay belgesidir.
HELAL SERTİFİKASI NEDİR?
Tarafsız ve yetkili bir kurum tarafından üretim sürecinin helal standartlara göre işleyip işlemediği kontrol edilmesidir. Helal sertifikası firmalara verilen onaylanmış bir belgedir. İslami kurallara göre uygun olarak hazırlanan ürünlere verilen Helal belgesi uluslararası bir belgedir.
EKONOMİYE FAYDALARI
Kaliteyi teşvik eder, kalite seviyesi düşük üretimle meydana gelecek emek, zaman ve hammadde israfını ortadan kaldırır. Sanayiyi belirli hedeflere yöneltir. Üretimde kalitenin gelişmesine yardımcı olur. Ekonomide arz ve talebin dengelenmesinde yardımcı olur. Yanlış anlamaları ve anlaşmazlıkları ortadan kaldırır. Yan sanayi dallarının kurulması ve gelişmesine yardımcı olur, Rekabeti geliştirir, kötü malı piyasadan siler. Can ve mal güvenliğini sağlar. Karşılaştırma ve seçim kolaylığı sağlar. Fiyat ve kalite yönünden aldanmaları önler. Ucuzluğa yol açar ve tüketicinin bilinçlenmesinde etkili rol oynar.
ETLER GÖNÜL RAHATLIĞIYLA TÜKETİLEBİLİR
Tarım ve Orman Bakanlığınca ruhsatlanmış son teknolojik techizatlarla kesim yapabilen, 4.300 metrekare kapalı alana sahip olan İzmit Mezbahası kent genelinde kasaplara da hizmet vererek çalışmalarını sürdürüyor. İzmit Mezbahasında kesilen hayvanların etlerini vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla tüketebilirler.
İSRAFIN ÖNÜNE GEÇİLİYOR
900 metrekare soğuk hava depoları ve sakatat soğuk hava depoları ile etler saklanıp, aynı anda 200 adet büyükbaş ve küçükbaş et kesimi yapabilen kesimhane sıfır atıkla da örnek oluyor. Mezbaha biyolojik atıkları ziyan etmeden belli bir işlemden geçirilerek kesilen hayvanın boynuzundan, kanından tırnağına kadar geri dönüşümü sağlanıyor.
.gif)
Gündem, 17 Eylul 2021 19:32
Yorumlar (0)
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
