Yeni Kirazpınar Köprüsünde sona doğru
Gündem, 16 Eylul 2021 11:23Gebze TEM Otoyolu Köprüleri Bağlantı Yolları 1. Etap çalışmaları kapsamında Yeni Kirazpınar Köprüsü ve diğer imalatlar devam ediyor
Gebze’de şehir merkeziyle OSB’ler arasındaki ulaşımı rahatlatacak olan Gebze TEM Otoyolu Köprüleri Bağlantı Yolları 1. Etap Projesinde, köprü yapımı ve diğer imalatlar devam ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün köprüleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ise yan yolları inşa ettiği proje tamamlandığında bölgedeki trafik daha düzenli hale gelecek.
TABLİYE BETONU DÖKÜLÜYOR
Gebze’deki trafiği önemli ölçüde rahatlatacak projede Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yıkılarak yeniden inşa edilen Kirazpınar Köprüsündeki çalışmalarda sona doğru yaklaşılıyor. Yeni Kirazpınar Köprüsünde şu an tabliye betonu dökülüyor. Proje dâhilindeki bir diğer yeni köprü için mevcuttaki Tembelova Köprüsünün yıkımı da devam ediyor. Kuzey ve güney yan yollar, Yeni Kirazpınar ve Tembelova köprüleri, Büyükşehir’in gerçekleştireceği yol çalışmasıyla bağlanacak. Projenin doğu ve batı uçlarında daha önce sıfırdan inşa edilen bağlantı yolu ve köprüler tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulmuştu. Proje kapsamında yapılan tüm köprüler 2x2 şeklinde inşa ediliyor.
BÜYÜKŞEHİR İMALATLARINA DEVAM EDİYOR
Proje kapsamında kendi sorumluluğundaki yan yolları tamamlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri şu an V kanal, drenaj, yağmursuyu altyapı hattı, aydınlatma direklerinin devreye alınması ve diğer imalatlarla ilgileniyor. Karayolları tarafından yıkılan Tembelova köprüsünün yenisi tamamlandıktan sonra köprü kuzey ve güneyindeki iki kısımda toplamda 300 metrelik yol Büyükşehir tarafından inşa edilecek.
YAN YOLLARI BÜYÜKŞEHİR YAPIYOR
Proje kapsamındaki köprüler Karayolları tarafından inşa edilirken yan yol ve katılım kolları Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yapılıyor. Çalışmalar dâhilinde 3 bin metresi güney kesiminde, 3 bin 150 metresi kuzey kesiminde olmak üzere toplamda 6 bin 150 metre yan yol inşa ediliyor. Katılım kolları ve diğer yolları ile inşa edilen yol uzunluğu 12 kilometreyi buluyor.
OSB BÖLGESİNDE TRAFİK RAHATLAYACAK
OSB’ler ile Gebze ilçe merkezi ve D-100 Karayoluna bağlantı sağlayan TEM Otoyolu üzerindeki Tembelova ve Kirazpınar köprülerinde, özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yaşanıyordu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Karayolları Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa hayata geçirdiği proje kapsamında TEM Otoyolu’na kuzey ve güneyde paralel tek yönlü yan yollar yapılıyor. Her iki yan yol arasında geçişlere izin verecek dönüş noktaları inşa ediliyor. Böylece proje tamamen bittiğinde, doğu-batı aksındaki tüm sinyalize kavşaklar ortadan kaldırılmış olacak. Projenin biten kısımlarının açıldığı yerlerde trafiğin önemli ölçüde rahatladığı görülüyor.
.gif)
Gündem, 16 Eylul 2021 11:23
Yorumlar (0)
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
