Gölcük’te tarihî hamamın restorasyonu başladı
Gündem, 09 Eylul 2021 02:47Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ilçede bulunan tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkarak, ilçe turizmine kazandırmak için projeler üretmeye devam ediyor.
TARİHİ HAMAMDA RESTORASYON ÇALIŞMASI BAŞLADI
Değirmendere Yukarı Mahalle’de bulunan, Osmanlı Dönemi’nde kalma, kullanılan malzeme ve tekniğe göre tahminen 500 yıllık tarihî hamamın restorasyon projesi 22.06.2021 tarihinde onaylandıktan sonra, 18.08.2021 tarihinde yapılan ihale sonrası, yer teslimi yapılarak restorasyon çalışmasına başlandı.
TAHMİNİ 500 YILLIK TARİHE SAHİP
Restorasyon çalışmasını yerinde inceleyen Başkan Sezer, “Gölcük’ümüzün tarihsel ve kültürel mirasına sahip çıkmak ve ilçemizin turistik gelişimine katkı sağlamak amacıyla; Değirmendere Yukarı Mahalle’de bulunan, Osmanlı Dönemi’nde kalma, kullanılan malzeme ve tekniğe göre tahminen 500 yıllık tarihî hamamın restorasyon projesi 22.06.2021 tarihinde onaylandıktan sonra, 18.08.2021 tarihinde yapılan ihale sonrası, yer teslimi yapılarak restorasyon çalışmasına başlandı.
Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu ile Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) denetiminde yapılacak restorasyon çalışmamızda tarihî hamam aslına ve fonksiyonuna uygun olarak restore edilecek.
İlçemizin tarihsel değerlerini gelecek kuşaklara aktarma çalışmalarımıza verdiği desteklerinden ötürü, Kocaeli Valimiz Sayın Seddar YAVUZ’a çok teşekkür ederim” dedi.
YAPILAN VE DEVAM EDEN PROJELER
Örcün Sultan Baba Türbesi’nin hemen aşağısındaki tarihi hamam tamamlanarak, Hattat Ali Vasfî İzmidî Hüsn-i Hat Müzesi olarak faaliyetini sürdürüyor. Bunun yanında; Örcün’de Osmanlı dönemine ait olan kitabeli 5 tarihi çeşme de restore edilerek tamamlandı. Halıdere’de bulunan Osmanlı döneminden kalma tarihi hamamda ise rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri hazırlığı kapsamında, temizlik, kazı ve sondaj çalışmaları devam ediyor. Yukarı Ulaşlı'daki tarihi hamamın restorasyonu için de çalışmalar devam ediyor.
.gif)
Gündem, 09 Eylul 2021 02:47
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
