Aşı konusunda zorlayıcı yollara başvurmak istemiyoruz
Siyaset, 06 Eylul 2021 08:16Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aşı konusunda devlet olarak zorlayıcı yollara başvurmak istemiyoruz. Aşı ile ilgili sosyal medyadan yayılan bilgi kirliliğine vatandaşlarımız itibar etmesin" dedi.m.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’na katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, şunları söyledi:
ÖĞRETMENLERİMİZİN HAKKINI ASLA ÖDEYEMEYİZ
– Kökleri çok daha eskiye dayanan okulumuz Türkiye’ye farklı alanlarda hizmet etmiş pek çok güzide ismin yetişmesine vesile olmuştur. Lisemizin öğrencilerini kutluyor, emek veren tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyorum. Burada çok önemli gördüğüm bir hususu vurgulamak istiyorum. Başarı tesadüften öte, azim ve fedakarlıklarla dolu uzun bir mücadelenin meyvesidir. Her biri ayrı değer olan öğretmenlerimizi emeği olmasa bu başarıların hiçbiri olmazdı. Öğretmenlerimizin hakkını asla ödeyemeyiz.
BİZ ONLARLA VAR OLDUK
– Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın gibi bölücü terör örgütü tarafından alçakça katledilen şehit öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum. Biz onlarla var olduk, onların emekleriyle hayatı çok çok farklı bir şekilde yaşamaya başladık.
– İnşallah yeni eğitim öğretim yılı Türkiye’nin gerçekleştirdiği büyük atılıma ivme kazandıracak, yeni ufuklar açacaktır. Öncesi sene başlayan ve tüm dünyayı derinden sarsan corona virüsü salgını eğitimi de ne yazık ki olumsuz etkiledi. Salgını kontrol altına almak için hemen her ülke sert kısıtlamalara başvurdu.
– Öğretmenlerimizin, evlatlarımızın ve ailelerinin sağlığının tehlikeye atmamak için azami özen gösterdik. Daha çok EBA üzerinden gerçekleştirdiğimiz uzaktan eğitimle bu dönemi geride bıraktık. Devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek, salgının yoğun seyrettiği dönemde evlatlarımızın eğitimden kopmamalarını temin ettik.
2 MİLYON TABLET DAĞITTIK
– Ülke çapında salgına rağmen eğitimi sürdürebilen birkaç ülkeden biri olduk. 2 milyon tablet bilgisayarı öğrencilerimize ulaştırdık. EBA televizyon ve internet platformları ile uzaktan eğitimi başarı ile yürüttük.
– Hazırlık sürecinde bilim insanlarımızın yanı sıra eğitimin tüm paydaşlarının fikirlerine başvurduk. Sağlık Bakanlığı’mız okullarımızda alınması gereken önlemleri belirledi. Velilerimizin okullara çocuklarını güvenle gönderebileceği bir ortamı sağladık.
AŞILAMADA DOZ SAYISI 100 MİLYONA DAYANDI
– Vatandaşlarına yaygın aşı imkanı sağlayan ülkelerin başında geliyoruz. Aşılamada uygulanan doz sayısı 100 milyon sınırına dayandı. İsteyen vatandaşlarımız ücretsiz olarak aşıya erişebilir.
– Aşı konusunda devlet olarak zorlayıcı yollara başvurmak istemiyoruz. Aşı ile ilgili sosyal medyadan yayılan bilgi kirliliğine vatandaşlarımız itibar etmesin.
– Çocuklarımızı çok özledikleri okullarından mahrum etmemek için herkesin gereken hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Uzun bir aradan sonra yeniden okullarına kavuşan evlatlarımız bu ülkenin geleceğidir.
YÜZ YÜZE EĞİTİMDE KARARLIYIZ
– Milli Eğitim Bakanlığı’nda kurduğumuz altyapıyla hastalığın seyrini yakından izliyoruz, izleyeceğiz. Yüz yüze eğitim devam ettirmekte kararlıyız. Tüm velilerin ve çocukların müsterih olmasını bekliyoruz.
Siyaset, 06 Eylul 2021 08:16
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
