Eğitimde organize işler!
Eğitim, 04 Eylul 2021 06:59Organize sanayi bölgelerindeki özel okullara, 6 ayda yarım milyar lira kaynak aktarılmış. MEB, 6 Eylül’de başlayacak olan yeni dönem eğitim hedeflerini de kapsayan, “Mali Durum ve Beklentiler 2021 Raporu” yayımlandı. Okulların kapalı olduğu son 6 ayda MEB’in, organize sanayi bölgelerindeki özel meslek liselerine 474 milyon 857 bin lira para aktardığı ortaya çıktı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzalı 91 sayfalık raporda, okulların açılacağı 6 Eylül sonrası eğitim planlamaları ile son 6 aylık harcamalar tüm şeffaflığı ile yayımlandı. Merkezi bütçeden eğitime ayrılan 146 milyar 920 milyon liralık bütçenin 67 milyar 891 milyon lirası ocak ve haziran ayları arasında harcanmış. Bütçenin yüzde 46.2'si bitmiş. Geçen yıla oranla yüzde 12.03 artışla bu yıl 7 milyar lira daha fazla para harcanmış.
6 AYDA YARIM MİLYAR
Raporda dikkat çeken bazı bölümler şöyle: Organize sanayi bölgelerindeki özel meslek liselerine 6 ayda 474 milyon 857 bin lira ödenmiş. Özel okullardaki öğrenciler için devlet son 6 ayda 119 milyon lira eğitime destek ödeneği aktarmış. Yine, özel mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğrencileri için de 15 milyon lira ödenmiş.
575 OKUL RİSKLİ Mİ?
“Dünya Bankası ile imzalanan Okullarda Afet Risk Yönetimi Projesi kapsamında deprem riski yüksek bölgelerde hizmet veren 400 okulun depreme karşı güçlendirilmesi veya yeniden inşası kapsamında 175 okulun risk analizi sonucu belirlendi. İhale çalışmalarına başlandı” denilen raporda, riskli 575 okulun 6 Eylül'de eğitime açılıp-açılmayacağı belirtilmiyor.
DERS YOK DAVA ÇOK
Ocak-haziran ayları arasında 182 inceleme, 71 soruşturma, 34 ön inceleme açılıp, 687 kişi hakkında suç duyurusu yapılmış. Öğretmen, öğrenci ve veli 179 bin 599 kişi eğitimle ilgili CİMER'e şikayette bulunmuş. 1720 yeni soruşturma ve 1539 yeni dava açılmış. MEB'e açılan 8 bin 479 adli ve idari dava sürüyor. Bakanlık ilk kez kendisine açılan davaların analizi için çalışma başlatma kararı aldı.
Kaynak: Sözcü
Eğitim, 04 Eylul 2021 06:59
Yorumlar (0)
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
UlaşımPark, Berlin’deki fuarda uluslararası vitrine çıkıyor
Öcalan'ı, Bahçeli mi evlendirecek?
İki ilçede eğitim ve tahliye tatbikatı
Hacı Hasan Mahallesi’nde kadın kadına buluşma!
Kaldırım taşları ve parke kaplamalar yenileniyor
Gölcüklü genç kaza kurbanı oldu
Kayyum esprisi yaptı, savcı ifadeye çağırdı!
Körfez’den çıkarıldı, deniz canlılarına yuva oldu
Aile hekimlerinin yeni yazılımla ilgili tereddütleri var
Erbakan’ın halay performansı!
