BAŞKİM’den sertifikalı mesleki eğitimlere devam
Gündem, 02 Eylul 2021 16:40Başiskeleliler’in meslek sahibi olmasında büyük rol oynayan Başiskele Kariyer ve İstihdam Merkezi’nde (BAŞKİM) sertifikalı mesleki eğitimler devam ediyor.
Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün göreve geldikten hemen sonra seçim beyannamesinde de yer alan ve ilk etapta hizmete BAŞKİM, işverenler ile iş arayanlar arasında köprü oluyor. İŞKUR ile iş birliği içerisinde işverenlerin talepleri doğrultusunda Başiskele’de ikamet eden vatandaşlara iş olanağı sağlayan BAŞKİM, mesleki eğitimlerini bir yandan sürdürüyor.
KAYNAKÇI YETİŞTİRME KURSU
İş verenlerin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için daha önce Muhasebede Modüler Tabanlı Program Kullanma Geliştirme ve Uyum Eğitimi Kursu, Resmi İşlemlerde Ticari Belgelerin Düzenlenmesi Geliştirme ve Uyum Eğitimi Kursu ve Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü) Kursu açarak Başiskeleliler’i sertifikalı yapan BAŞKİM, iş verene uygun olan kursiyerleri işe yerleştirdi. Son olarak ilçede faaliyet gösteren fabrikaların yoğun talebi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Kaynakçı Yetiştirme Kursu açıldı.
ÜCRETSİZ EĞİTİM VE SINAV
Başiskele Kariyer ve İstihdam Merkezi tarafından koordine edilen kurs, Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yerleşkesi’nin atölyesinde başladı. Ücretsiz olarak verilen kursta, öğrencilere gazaltı kaynak, alüminyum kaynak, argon kaynak ve elektron kaynak konularında önce teorik bilgiler verildi. Daha sonra kursiyerler, usta eğitmenler tarafından teker teker uygulamalı eğitime tabi tutuldular. Gruplar halinde eğitimlere devam edilen kursun, ilk etabı yarın tamamlanırken ikinci etabı pazartesi günü başlayacak.
Eğitim sonrası Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Mesleki Yeterlilik Belgesi için sınava ücretsiz olarak girecek olan kursiyerler, başarılı olmaları halinde belgelerini alarak uygun işlere BAŞKİM tarafından yönlendirilecek.
.jpeg)
Gündem, 02 Eylul 2021 16:40
Yorumlar (0)
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
