Başkan Büyükakın’dan teknoloji yarışındaki gençlere tam destek
Gündem, 31 Ağustos 2021 01:26Kocaeli Üniversitesi’nin teknolojide yarışan gençlerine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’dan destek geldi
Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini amaçlayan ‘TEKNOFEST 2021 Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali’ne hazırlanan Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı çalışmalara Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’dan destek geldi. TEKNOFEST 2021’de yarışacak gençlere yaz boyunca hizmet binası, ulaşım, iaşe ve ekipman desteklerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi'nin gençlere katkıları devam ediyor. Başkan Büyükakın, 21-26 Eylül tarihleri arasında yeniden İstanbul’da gerçekleşecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021’nin bir parçası olmak isteyen Kocaeli Üniversitesi teknoloji takımlarına geçen yıllarda da olduğu gibi destek olmaya devam ediyor.
HARİKA İŞLERE İMZA ATIYORLAR
Teknolojiyi üreten ve geliştiren bireylerin yetişmesine katkı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2021’e geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kocaeli Üniversitesi’nden katılacak takımlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sağladık. Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarında gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını destekleyen bir yerel yönetici olarak mutluyum. Roketlerden otonom sürüş sistemlerine, insansız hava araçlarından sualtı sistemlerine teknolojinin birçok alanında düzenlen yarışmalara katılan gençlerimiz, uykusuz gecelerde bu hazırlıkları yaparak harika işlere imza atıyorlar” dedi.
ÜNİVERSİTENİN TEKNOLOJİ TAKIMLARI İÇİN
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı, Kocaeli Üniversitesi’nden TEKNOFEST 2021’de yapılacak olan yarışmalar için hazırlıklarını sürdüren takımlara, teknoloji atölyelerinde öğrencilerin kendi başlarına satın alamayacağı teknik ekipman ve cihaz desteği veriyor. Böylece gençlerin İnsansız Hava Aracı (İHA), Elektrikli Araba, Roket, Su Altı Aracı, Model Uydu, Drone yapımı gibi yüksek bütçeli projeleri hayata geçirebilmelerini sağlıyor. Teknoloji Atölyesi ile Kocaeli Üniversitesi öğrenci kulüpleri ve teknoloji takımlarına projelerinde hizmet binası, malzeme tedariki, 3D yazıcılar, lojistik, altyapı, ulaşım konularında destekler veriliyor. Dijital Kılavuz 3 Boyutlu Yazıcı Merkezi’nde Teknoloji Takımlarının TEKNOFEST 2021 Yarışmaları için yaptıkları İnsansız Hava Aracı (İHA), Elektrikli Araba, Roket, Su Altı Aracı, Model Uydu, Drone gibi cihazlar için ihtiyaç duyduğu parçalar uzman personeller gözetiminde son teknoloji yazıcılarla basılıyor.
.gif)
Gündem, 31 Ağustos 2021 01:26
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
