Başiskele’de gençleri heyecanlandıran projede çalışmalar başladı
Gündem, 31 Ağustos 2021 12:28Geleceğin teminatı ve hazinesi gençlere yönelik hizmetlerle dikkatleri üzerine çeken Başiskele Belediyesi, ilçenin âlâ gençlerine yaraşır çok önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor.
Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün seçim beyannamesinde de yer alan yeni nesil Başiskele Gençlik Merkezi’nin inşaat çalışmaları başladı. Başiskele’de 2021 Yılını “Gençlik Yılı” ilan eden gençlerin Yasin ağabeyi Başkan M. Yasin Özlü, genç kardeşleri için muhteşem bir eseri daha ilçeye kazandırıyor. Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün büyük değer verdiği projenin hayata geçirilmesi için Ankara’da bir dizi temaslarda bulunarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Toto Teşkilatı ile geçen aylarda protokol imzalamıştı.
ZEMİN BETONU ATILDI
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilatı desteğiyle Başiskele Belediyesi tarafından Yeşilyurt Mahallesi’nde yapımına başlanan Başiskele Gençlik Merkezi Yeşilyurt Mahallesi’nde inşa ediliyor. Gençleri heyecanlandıran ve dört gözle hizmete açılması beklenen yeni nesil gençlik merkezinin zemin betonu atıldı. Yaklaşık 1500 metrekarelik zemin alana 145 metreküp beton atılan gençlik merkezinin temeli de yakın zamanda atılacak.
14 AYDA TAMAMLANACAK
Yaklaşık 3 dönümlük alan üzerinde yükselecek gençlik merkezi, 3 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak. Zemin katı 1338 metrekare olan gençlik merkezinin 1. ve 2. katı 850 metrekare civarında olacak. Başiskele Gençlik Merkezi’ndeki çalışmalar 410 günde (yaklaşık 14 ayda) tamamlanacak.
BAŞİSKELE GENÇLİK MERKEZİ’NDE NELER OLACAK?
Başiskele’nin nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu mahallelerinden biri olan Yeşilyurt Mahallesi’nde yapılacak olan gençlik merkezi, mevcut gençlik merkezlerinden çok farklı bir konseptte olacak. Bilim ve teknoloji çağına uygun, gençlerin taleplerine karşılık verecek olan Başiskele Yeni Nesil Gençlik Merkezi’nde profesyonel ses ve görüntü stüdyoları kurulacak. Gençlerin dijital içerik üretmeleri ve yayınlamaları sağlanacak. Profesyonel bir radyo stüdyosu standartlarında kurulacak ses stüdyolarında gençler enstrümanlarını çalıp, şarkılarını kaydedebilecek.
GREENBOX STÜDYOLARI
Greenbox stüdyolarının da yer alacağı gençlik merkezinde video ve fotoğrafçılık konularında gençler kendilerini geliştirme fırsatı bulacak. Video içerik üretmek isteyen Youtuberlar’ın uğrak mekânı olacak.
Ayrıca Elektro laboratuvar odası, bilgisayar 3D multimedya odası, iletişim atölyesi, interaktif oyun odası, e-spor antrenman odası, kaçış oyun odası gibi odaların da yer alacağı Başiskele’nin yeni nesil gençlik merkezi Kocaeli’nin her yerinden herkesin gelip kullanabileceği bir tesis olacak.
400 KİŞİLİK ÇOK AMAÇLI TİYATRO VE KONSER SALONU
Güçlü bilgisayarların ve hızlı internet erişiminin yer alacağı merkezde ayrıca 400 kişilik çok amaçlı tiyatro ve konser salonu, gençlerin sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için fitness salonu da yer alacak.
.gif)
Gündem, 31 Ağustos 2021 12:28
Yorumlar (0)
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
