Haydar Akar’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
Siyaset, 29 Ağustos 2021 13:00TBMM Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
İşte o açıklamanın içeriği:
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti, hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.
Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bağımsızlık mücadelesi yürüyen kurtuluş ordusu, işbirlikçilerinden de güç alan işgalcileri vatan topraklarından atmış, ‘bağımsızlığımıza da birliğimize de göz diktirmeyiz, el uzattırmayız’ demiştir.
Kahraman Ordumuz, vatanımızın ve milletimizin içinde bulunduğu zor koşullarda milletimizle kenetlenerek, ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihe yazılan 30 Ağustos Zaferimiz, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni müjdeleyen en büyük kazanımımızdır.
30 Ağustos emperyalizmin yenilgisi, halkın zafer günüdür. 30 Ağustos Zaferi, Sevr düşü peşinde koşanların emellerini hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceklerini gösteren bir zaferdir. Savaş alanında tarih yeniden yazılırken, Türk Ulusu'nun gelişip güçlenmesinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de engellenemeyeceğinin en anlamlı mesajı verilmiştir.
Ne mutlu ki Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde vatan sevgisini ve bağımsız yaşama arzusunu tüm dünyaya haykıran Türk Milleti, 99 yıldır cumhuriyetle, demokrasiyle, Atatürk İlke ve İnkılaplarıyla nefes almaya devam etmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle;
Ulusumuzun kurtuluş mücadelesinin şanlı bir zaferle taçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla, heyecanla kutluyor, başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlığımız ve vatanımızın bütünlüğü uğruna canı pahasına mücadele veren Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı ve geçmişten bugüne tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.
Siyaset, 29 Ağustos 2021 13:00
Yorumlar (0)
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
Dilovası Ülkü Ocakları’ndan önce Kuran-ı Kerim tilaveti, sonra seminer
Hayat Holding COP31’de deneyimlerini paylaşacak
Körfezray metro projesinde binalara izleme reflektörleri monte edilmesine tepki
Dilovası Meclisi’nde hangi konular ele alındı?
Kocaeli’den Gazze’ye anlamlı dayanışma
AKUT, kurtarma kapasitesinin sahadaki karşılığını Kocaeli’nde test etti!
Kocaeli vekilinden Bakan Şimşek’e sert sözler!
Dün yükseldi, bugün yön değiştirdi!
İkili hukuk var tepkisi tutuklama getirdi
26 yaşındaki genç iple kendisini tavana asarak canına kıydı
Başkanvekili Obuz inceleme turunda
Çayırova meclisinde 6 gündem maddesi karara bağlandı
Valilik makam şoförü Akpunar vefat etti
Tarladan Aşevi’ne uzanan üretim ve dayanışma
İzmitli muhtarlara hem ziyaret hem sürpriz!
Kartepeli gençlere ilham veren söyleşi
Milletvekiline fon skandalı ile ilgili konuşma mı denildi?
İzmitli albay Karaca’dan üzücü haber
Darıcalılar Atatürk’e saygı için yürüyecek
Proje tamamlandığında Dilovası’nın yeni buluşma noktası haline gelecek
Kartla akaryakıt ödemelerinde büyük artış
Kocaeli’de 9 ayda 2,1 milyar liralık senet protesto edildi!
MHP'den asgari ücret için öneri
Şikayetvar'a şikayet yağdı!
AKP'li Kaya adliyeye elini koluna sallayarak geldi! CHP'li olsa evine polis gönderilir miydi?
Antalya’da restoran işleten İzmitli Orhan Küçük vefat etti
10 ili yıkan depremle ilgili borçlandırılma duyurusu
Gürlek, Erdoğan'ın sözünü çürüttü!
Benzin ve motorinde indirim yolda
Kocaeli’nin 8 ilçesinde yollar yenilenecek
Çocukların gelişimine sevgi dolu dokunuş
Gram altın 6 bin 600 liranın üzerine çıktı
Banka kartlarında manyetik şerit kaldırılıyor!
Kartepe’de açılan minyatür sergisi ziyaretçilerini bekliyor!
Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Başkanvekili Obuz, Kocaeli Barosu Başkanı Solak’ı kutladı
