Meral Akşener mülteciler konusunda müjdeyi verdi
Siyaset, 27 Ağustos 2021 06:08Memleket Gezileri kapsamında Sinop'ta bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener mülteciler ve kontrolsüz göç ile ilgili açıklamada bulundu
Suriye’den gelenlerle birlikte başlayan kontrolsüz göç, Afganistan’dan gelen sığınmacılarla artarak devam ediyor. Son dönemde iktidarın bu konuya önlem almamasını sürekli eleştiren muhalefet ise çözüm önerilerini topluma daha sık anlatmaya başladı. İYİ Parti lideri Meral Akşener Suriye’den gelenleri tekrar ülkelerine göndermenin önemli adımlarından bir tanesinin diplomasiyi etkin kullanmak olduğunu belirterek, “Türkiye’ye yönelik çok büyük ve kontrolsüz bir göçmen dalgası var. Dünyanın en büyük sorunu bundan 15 yıl önce ortaya çıkan göçmen sorunu oldu. Burada Türkiye’yi yönetenlerin temel bir hatası var. Türkiye’yi bir hendek haline getirdiler. Afrika’dan, Orta Doğu’dan göçmenler Türkiye’ye gelerek buradan transit olarak Avrupa’ya geçmeye çalışıyorlar. Avrupa ülkeleri almayınca burada kalıyorlar. Hal böyle olunca da Türkiye kocaman bir göçmen ülkesi haline geldi. Ülkemizde nüfusu en fazla olan göçmenler Suriyeliler. Biz Suriye’nin iç işlerine neden karıştık? 2-3 yıl önce Erdoğan’a beni Esad’la anlaşmak için gönder, bu insanları sağlıkla, barış içinde ülkelerine gönderelim bizde garantör olalım dedim. Biz iktidar olursak bunu yapacağım. Anlaşılacak ve Suriyeliler ülkelerine gönderilecek” açıklamasını yaptı.
Sinop Merkez’de vatandaşlara seslenen Akşener şunları söyledi: “Her siyasetçi buraya gelmeli ve sizin sorunlarınızın çözümü üzerinden konuşmalıdır. Bize vereceğiniz notları ürettiğimiz projeler üzerinden vermelisiniz. Siyasi kavgalar sizin tencerelerinizi kaynatmadığı gibi işsiz çocuğunuza iş yaratmıyor, zincir marketleri ortadan kaldırmıyor, esnafın derdine deva olmuyor. Bu gezmelerin ağaları rahatsız ettiğini görüyorsunuz. İnat bir insanım gezmeye devam edeceğim. Buralara gelecekler işsiz gencin için size gelip izahatta bulunacaklar. İstihdam yaratan ekonomik tercihlerde bulunmak zorunda kalacaklar. Yandaş kayırmak ortadan kalkacak. Çocuklarımızın tamamı yurtdışına gitmek istiyor. Sebep kayırmacılık, liyakatle ilgili problemlerin oluşu, evlatlarımızın bu ülkede kalmasını istiyorsak seçmen veli nimet olmak zorundadır”
Siyaset, 27 Ağustos 2021 06:08
Yorumlar (0)
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
UlaşımPark, Berlin’deki fuarda uluslararası vitrine çıkıyor
Öcalan'ı, Bahçeli mi evlendirecek?
İki ilçede eğitim ve tahliye tatbikatı
Hacı Hasan Mahallesi’nde kadın kadına buluşma!
Kaldırım taşları ve parke kaplamalar yenileniyor
Gölcüklü genç kaza kurbanı oldu
Kayyum esprisi yaptı, savcı ifadeye çağırdı!
Körfez’den çıkarıldı, deniz canlılarına yuva oldu
Aile hekimlerinin yeni yazılımla ilgili tereddütleri var
Erbakan’ın halay performansı!
