Gölcük’ten Yunus Emre geçti!
Gündem, 25 Ağustos 2021 02:28Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları’nın yürüttüğü ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nun yapımını üstlendiği, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Gölcük Belediyesi tarafından organize edilen ”Yunus Diye” adlı yürüyen sahne çocuk oyunu Gölcük’te muhteşem katılımla gerçekleşti.
Gölcük Anıtpark’ta gerçekleşen programa; Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkan Vekili Fikret Ormancıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ayhan Zeren, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Hatice Doğancı ile 7’den 70’e çok sayıda davetli katıldı. Adeta izdihamın yaşandığı etkinlik büyük beğeni toplarken kentin pandemi yasaklarından sonra tiyatroya olan hasreti de gözlerden kaçmadı. Yaklaşık 45 dakika süren programın sonunda protokol tarafından sanatçılara çiçek takdimi yapıldı.
“GÖNÜLDEN SEVMEK VE SEVİLMEK”
Gösterinin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Taşdelen konuşmasında “ Yunus Emre'nin ölümünün 700. Yılı nedeniyle UNESCO ve Cumhurbaşkanlığımız tarafından 2021 yılı ‘Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ilan edilmiştir. Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak bu kapsamda yıl boyunca bir dizi etkinlik planladık. Bunlardan biri de bugün sevgili Gölcüklü çocuklarımızla buluşturduğumuz, Devlet Tiyatrolarımız tarafından yürütülen, ‘Yunus Diye’ oyunumuz. Gölcük Belediyesi ile birlikte ev sahipliğini üstlendiğimiz bu oyunla çocuklarımıza Yunus’un deyişiyle, Gönülden sevmeyi ve sevilmeyi anlatmaya çalıştık” diyerek katılımcılara teşekkür etti. Kaymakam Karabulut konuşmasında: “Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan Yunus Emre’nin önemine dikkat çekerek, “ Bugün burada muazzam bir kalabalık var. Böylesi tiyatro ve etkinlikleri özlemişiz. Emeği geçen ve bu organizasyonu düzenleyen kurumlarımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından protokol, sanatçılar ve çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.
.gif)
Gündem, 25 Ağustos 2021 02:28
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
