Gölcük’ten Yunus Emre geçti!
Gündem, 25 Ağustos 2021 18:56Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları’nın yürüttüğü ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nun yapımını üstlendiği, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Gölcük Belediyesi tarafından organize edilen ”Yunus Diye” adlı yürüyen sahne çocuk oyunu Gölcük’te muhteşem katılımla gerçekleşti.
Gölcük Anıtpark’ta gerçekleşen programa; Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkan Vekili Fikret Ormancıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ayhan Zeren, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Hatice Doğancı ile 7’den 70’e çok sayıda davetli katıldı. Adeta izdihamın yaşandığı etkinlik büyük beğeni toplarken kentin pandemi yasaklarından sonra tiyatroya olan hasreti de gözlerden kaçmadı. Yaklaşık 45 dakika süren programın sonunda protokol tarafından sanatçılara çiçek takdimi yapıldı.
“GÖNÜLDEN SEVMEK VE SEVİLMEK”
Gösterinin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Taşdelen konuşmasında “ Yunus Emre'nin ölümünün 700. Yılı nedeniyle UNESCO ve Cumhurbaşkanlığımız tarafından 2021 yılı ‘Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ilan edilmiştir. Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak bu kapsamda yıl boyunca bir dizi etkinlik planladık. Bunlardan biri de bugün sevgili Gölcüklü çocuklarımızla buluşturduğumuz, Devlet Tiyatrolarımız tarafından yürütülen, ‘Yunus Diye’ oyunumuz. Gölcük Belediyesi ile birlikte ev sahipliğini üstlendiğimiz bu oyunla çocuklarımıza Yunus’un deyişiyle, Gönülden sevmeyi ve sevilmeyi anlatmaya çalıştık” diyerek katılımcılara teşekkür etti. Kaymakam Karabulut konuşmasında: “Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan Yunus Emre’nin önemine dikkat çekerek, “ Bugün burada muazzam bir kalabalık var. Böylesi tiyatro ve etkinlikleri özlemişiz. Emeği geçen ve bu organizasyonu düzenleyen kurumlarımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından protokol, sanatçılar ve çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.
.gif)
Gündem, 25 Ağustos 2021 18:56
Yorumlar (0)
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
Maaşlara zam düzenlemesi
Gebze’de AKP’li başkanlar esnaf turuna çıktı
