İktidar ve muhalefet bu kirli oyunu engellemeli
Siyaset, 25 Ağustos 2021 16:26Suriye ve Afganistan göçleri sonrası Türkiye'nin iç güvenliğinin daha da sorunlu hale geldiğine dikkat çeken Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, önemli uyarılarda bulundu.
Yurt Partisi Genel Başkanı Saaddettin Tantan yaşanan göçler sonrası Türkiye'nin karşılaşabileceği risklere dikkat çekti. İktidar ve muhalefeti birbirini suçlamayı bırakıp bir araya gelerek kirli oyunları engellemeye çağıran Tantan, "PKK terör örgütü büyükşehirlerde eylemleriyle bir anda Türkiye'yi kaosa sürükleyebilir. Suriye'den ve Afganistan'dan gelen göçlerde yabancı istihbarat servislerinin gelenleri kullanmasıyla bir anda Türkiye yangın yerine dönebilir. Türkiye'de iktidar ve muhalefet birbirini suçlamayı bırakmalı ve bir araya gelerek bu kirli oyunu engellemeli" dedi.
KÜRESEL GÜÇLER KAOS YARATIYOR
Küresel güçlerin ülkeleri karıştırma hedeflerini; kirli, kimliksiz, değerlerini unutmuş, birbirine düşman toplumlar yaratmak suretiyle gerçekleştirdiklerini ve Afganistanda da bu yöntemleri kullanıp, bilerek kaos yarattıklarına dikkat çeken Tantan şöyle konuştu:
ÜÇ ÜLKE CİDDİ SORUN YAŞIYOR
"Afganistan'daki durum ve gelişmeler çok önemli. Türkiye açısından Afganistan, Pakistan, İran önemli. Bu üç ülkede ciddi sorun yaşıyor. Türkiye bu bölgede emperyalist oyunu bozabilecek en kritik ülke. Türkiye reel gücünü kullanamıyor. Suriye'de bulunan YPG ve PYD Cenevre'de temsilcilik açıyor. Bu neye alamet bir kere bunu düşünelim. Brüksel'in kurulacak devleti tanırız demesine nasıl bakmamız gerekiyor. Her şey planlanmış. AKP iktidarı bu süreci yönetemediği için bitti"
Türkiye'de daha önce yaşanan çözüm sürecinde İngiltere'nin etkisi olduğunu ifade eden Tantan, şunları söyledi:
TÜRKİYE İÇERİDE VE DIŞARIDA KISKACA GİRMİŞ
"Türkiye şu anda Afganistan'da ve bölgesinde ABD ve İsrail'in çıkarları için hareket eder noktada. Bir taraftan bakıyorsunuz Türkiye'nin yaklaşık 500 milyar dolar borcu var. Borcunu ödeyebilecek bir kaynağı bulunmuyor. Bütün devlet şirketleri ise Varlık Fonu'na aktarılmış durumda. Siyaset çözüm üretemiyor. Türkiye içeride ve dışarıda adeta bir kıskaca girmiş durumda. Türkiye, oynanan kirli oyunun farkında ancak kıskaca girdiğinden çözüm üretemiyor. Türkiye, Suriye, Irak ve bölge ülkeleriyle bir araya gelse bu oyunu bozar. Parlamento, iktidar ve muhalefet bir araya gelmiyor, milletvekilleri sessiz, dolayısıyla çözüm üretilemiyor."
Türkiye'nin bölgesinde potansiyel gücünün çok yüksek olduğunu kaydeden Tantan, "Türkiye'nin bunu kullanabilecek bir siyasi iradeye ihtiyacı var. Türkiye bölgesel güçlere önem vermeli. Doğu Akdeniz'de Suriye, Lübnan, KKTC başta olmak üzere diğer ülkeleri yanına almalı. Karadeniz'de Ukrayna, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran başta olmak üzere bölge ülkelerini yanına almalı. Bu ülkelerle işbirliği ve kalkınma anlaşmaları gerçekleştirmeli. Türkiye'nin ve bölgenin emperyalist güçlerin baskısından ve etkisinden kurtulması bu formüle bağlı" dedi.
İSTİHBARAT SAVAŞLARI VAR
Dünyada istihbarat savaşlarının çok önemli olduğunu belirten Tantan, "Türkiye mali istihbarat, kamu ekonomisi istihbaratı, iç ve dış istihbarat, enformasyon savaşlarına karşı istihbarat, enerji, ekonomi ve hukuk savaşlarına karşı istihbarat, iç ve dış güvenlik tehditlerine karşı istihbarat teşkilatlarını, yaygın haber alma ağlarını oluşturmalı. Bu yapılar Meclis ve adli yargı denetimine de tabi olmalı. Türkiye bir taraftan bölge ülkeleriyle işbirliği ve kalkınma anlaşmaları yaparken, diğer taraftan istihbarat alt yapısını güçlendirmeli" diye konuştu.
Siyaset, 25 Ağustos 2021 16:26
Yorumlar (0)
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
Maaşlara zam düzenlemesi
Gebze’de AKP’li başkanlar esnaf turuna çıktı
