Belediye şehidimizin ismini taşıyan parkı yok etti
Gündem, 24 Ağustos 2021 03:02Vatani görevini yaparken Siirt’te PKK’lı hain terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen patlayıcının infilak etmesi sonrası 19 Ağustos 2015 yılında şehit düşen Emre Kaan Arlı’nın adını taşıyan Çayırova’da bulunan ‘Emre Kaan Arlı Parkı’ belediye tarafından sessiz-sedasız kaldırıldığı belirlendi.
Şehit Emre Kaan Arlı’nın ailesi; her yıl olduğu gibi bu yılda şahadetinin sene-i devriyesinde mevlid-i şerif okutmak amacıyla hazırlıklar yapıyordu. Bu program kapsamında şehidin isminin verildiği yerleri kurulacak bir ekran vasıtasıyla slayt şeklinde katılımcılara göstermek için çalışma başlatmışlardı. Şehidin isminin verildiği kurum ve yerlerden fotoğraf ve görüntü toplayan Şehidin ailesi; Çayırova’da bulunan ‘Emre Kaan Arlı Parkı’na gittikleri zaman büyük bir şok yaşadılar.
‘PARKIN YERİNDE YELLER ESİYOR’
Şehit Emre Kaan Arlı’nın babası Şaban Arlı, şehit oğlu Emre Kaan Arlı Parkı’nın kaldırılmasından dolayı üzüntüsünü dile getirerek tepki gösterdi. Şehidin babası Arlı, “Oğlum Emre Kaan Arlı’nın sene-i devriyesinde katılımcılara göstermek amacıyla; oğlumun adına açılan yerlerin fotoğrafı ile bir slayt gösterisi yapmak istedim. Bu amaçla Çayırova İlçesi’nde yaşayan kardeşimi. Oğlumun adını kurulmuş bulunan ‘Şehit Emre Kaan Arlı’ parkına, fotoğraf için gönderdim. Kardeşim parka gittiği zaman, parkın yerinde olmadığını gördü. Durumu öğrenmek amacıyla belediyeye gidiyor ve belediye başkan yardımcısı ile görüşüyor. Belediye Başkan Yardımcısına, ‘Şehit Emre Kaan Arlı Parkı’na ne oldu diye soruyor. Başkan yardımcısı, ‘Parkı kaldırdık, oradan yol geçti’ diye bilgi veriyor. Anlayacağınız park ortadan kaybolmuş durumdadır.” dedi.
‘ÇOK ÜZÜLDÜM’
Yapılan bu durum karşısında çok üzüldüklerini belirten Şehit Babası Şaban Arlı, “Oğlum şehit düştüğü zaman birçok belediye, bizim rızamız olmadan oğlumun ismini bir takım yerlere verdiler. Şimdi de hiçbir şekilde bilgimiz olmadan Çayırova Belediyesi oğlum adına kurulan parkı kaldırdığı gibi; hiçbir başka yere bile verme gereği duymadı. Bu bizi çok üzdü. Ailecek duruma üzüldük.” dedi.
.jpg)
Gündem, 24 Ağustos 2021 03:02
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
