Mesleki eğitime ilgi büyük
İş Dünyası, 19 Ağustos 2021 19:51Mesleki eğitimin kalitesini artırmak ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu iş gücünün yetiştirilmesini sağlamak amacıyla Kocaeli Sanayi Odası’nın destek verdiği İzmit MTAL, tüm bölümlerde tam doluluk oranına ulaştı
İş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla mesleki ve teknik eğitim verilen okullarda öğrenci ve öğretmenlerin sosyal-zihinsel becerilerinin geliştirilmesi, mesleki bilgi, beceri ve yabancı dil yeteneklerinin artırılması amacıyla MEB, TOBB ve TOBB ETÜ arasında imzalanan Mesleki İşbirliği Protokolü, meslek liselerine olan talebi artırdı. Protokol kapsamında 113 meslek lisesini sahiplenen oda ve borsaların çalışmaları meyvelerini verdi, bu okulların kontenjan dolululuk oranı yüzde 96’ya ulaştı. Kocaeli, bu alanda da büyük bir başarı sağladı ve Kocaeli Sanayi Odası (KSO)’nın tam destek verdiği İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL)’nde, tüm bölümlerde ilk yerleştirmede yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı.
8 ALANDA TAM DOLULUK
8 mesleki ve teknik bölümle eğitim veren İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Endüstriyel Otomasyon, Makine Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, Elektrik ve Elektronik Teknoloji, Kimya Teknolojileri, Bilişim Teknolojileri Alanları’nda yüzde 100 doluluğa ulaştı, 450 öğrencilik kapasitesini doldurdu. KSO’nun destek verdiği okul; mesleki/teknik donatı alanlarının fazlalığı, uzman eğitimci kadrosu ve kaliteli eğitimiyle öğrencilerin rağbet gösterdiği bir eğitim kurumu olarak ön plana çıktı.
ÖĞRENCİLERE VE AİLELERİNE TEŞEKKÜR
Mesleki eğitimin ve nitelikli iş gücünün yetişmesinin ülkemizin refahı için önemli olduğunun altını çizen KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, mesleki eğitme yönelik farkındalığın artmış olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti, okulu tercih eden öğrencilere ve onları destekleyen ailelerine teşekkür etti. Okul müdürü Mehmet Aktaş da okulun 71 yıllık köklü bir eğitim kurumu olduğunu hatırlattı, TOBB ile yapılan protokol kapsamında KSO’nun desteklediği bir proje okulu olmanın artılarını yaşadıklarını söyledi. Aktaş,“ TOBB –KSO Protokolü Proje Okulu olarak emin adımlarla, öğrencilerimizin yarınlara hazırlanmasını, üretimin istihdam gücü olmalarını hedefliyor ve destekliyoruz. Mesleki ve teknik eğitime verilen destek geleceğimizin üretim köprüsü olacaktır” dedi.
.gif)
İş Dünyası, 19 Ağustos 2021 19:51
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
