Başkan Büyükakın: Marmara’dan çıkan sesle dünyaya nefes olacağız
Gündem, 15 Ağustos 2021 10:23Karbon emisyonunun yüzde 75’ini G7 ülkelerinin yaptığını belirten Başkan Büyükakın, “Dünyaya ders vermeye kalkan gelişmiş ülkeler, kendileriyle ilgili bir takım tedbirler almalı. Marmara’dan yükselteceğimiz sesle dünyaya nefes olacağız” dedi.
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Marmara Denizi’nin genelinde yaşanan müsilaj problemi başta olmak üzere çevre duyarlılığı üzerine bir değerlendirme yaptı. Başkan Büyükakın, “Çevresel duyarlılığın artarak devam etmesi gerekiyor. Son günlerde dünyada ve ülkemizde yaşadığımız yangınlar ve sellerle birlikte küresel ısınma sorununu bir kez daha düşünmemiz gerekiyor. Ancak dünyanın maruz kaldığı bu olumsuz gelişmeler, çevreye karşı olan duyarlılığı çok daha ciddi düşünmemiz gerektiğini ortaya koyuyor” dedi.
“ACİL TEDBİRLERİN ALINMASI GEREKİYOR”
Başkan Büyükakın, “Küresel ısınmaya karşı farkındalığın güçlendirilmesi ve insiyatif alınması gerekiyor. Çünkü küresel ısınma meselesi giderek kendini daha ciddi bir şekilde hissettirmeye başlıyor. Dünya için, insanlık için ve canlılar için çok büyük bir tehdit olmaya başladı. Acil bir şekilde tedbirlerin alınması gerekiyor. Bizim de bu konuda belediyeler olarak üzerimize düşeni yapmamız lazım” şeklinde konuştu.
“SİZ KİRLETMEYİN DEMELERİ DE AKLA ZİYAN BİR YAKLAŞIMDIR”
Başkan Büyükakın, “Esasen karbon emisyonun yüzde 75’ni G7 ülkelerinin yaptığını dikkate almalıyız. Öncelikli olarak dünyaya çevre konusunda ders vermeye kalkan gelişmiş ülkelerin, aslında kendileriyle ilgili bir takım tedbirleri daha ciddi bir şekilde ele almaları gerektiğini de hatırlatmalıyız” ifadelerini sarf etti.
“YÜKSELTECEĞİMİZ SESLE DÜNYAYA DA BİR NEFES OLACAĞIZ”
“Çevre konusunda dünya hep birlikte aksiyon almalı” diyen MBB Başkanı Büyükakın, “Dünyanın içine girdiği yeni süreçte gerek pandemi gerekse küresel ısınma bize gösteriyor ki bizim artık yeniden düşünmemiz ve birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Yeniden düşünmediğimizde ve ortak aksiyon almadığımız da bu kötü gidişatı durdurma şansımız yok. İnşallah bu konularda yükselteceğimiz dünyaya da bir nefes olacağız ve bu konuda Türkiye’de öncü olmaya devam edeceğiz” diyerek açıklamasını tamamladı.
Gündem, 15 Ağustos 2021 10:23
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
