Açık su yüzme yarışının startını başkan Büyükakın verdi
Spor, 10 Ağustos 2021 06:53Kocaeli Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen Açık Su yüzme Yarışı Kandıra’nın mavi bayraklı plajı Kerpe’de gerçekleştirildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen Açık Su Yüzme Yarışı Kandıra’nın mavi bayraklı plajı Kerpe’de gerçekleştirildi. Yarışmanın başlangıç startını Marmara Belediye Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın gerçekleştirdi.
GENİŞ KATILIM
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen Açık Su Yüzme Şampiyonası Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Yüzme Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirildi. Kandıra ilçesinin Mavi Bayraklı Halk Plajı Kerpe’de gerçekleştirilen şampiyonaya Marmara Belediye Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, ilçe belediye başkanları, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.
24 KATEGORİDE 448 SPORCU
Kocaeli’nin mavi bayraklı sahillerinden biri olan Kerpe sahilinde gerçekleştirilen Açık Su Yüzme Şampiyonası’na 24 kategoride 58 kulüpten 448 sporcu katıldı. Yarışma 12’şer kategoride 11 yaş, 12 yaş,13 yaş 14-15 yaş, 16- 17 yaş, 18-19 yaş 20-24 yaş, 25-35 yaş 36-45 yaş 46-55 yaş, 56-65 yaş ve 66+ yaş kadın ve erkek yüzücüler kategorisinde gerçekleştirildi.
“KANDIRA SU SPORLARI İÇİN UYGUN BİR İLÇE”
Kandıra’nın su sporları için önemli bir ilçe olduğunu belirten Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan; “Kandıra sahillerinin güzelliğini görüyoruz. Büyükşehir, Kandıra’ya önemli destekler veriyorlar. Bugün düzenlenen etkinlik bunun bir göstergesi. Kandıra her geçen gün gelişecek. Kandıra’ya yapılan yardımlardan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.
“SPOR KENTİ KOCAELİ OLACAK”
Kocaeli’nin spor kenti olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın; “Kocaeli endüstiriyel bir başkent. Biz bunun yanında sporun başkenti olmasını istiyoruz. Kocaeli, puslu ve gri bir kent olarak anılıyordu. Hayata geçirdiğimiz çalışmalar ile Kocaeli artık Türkiye’nin en önemli kentlerinden birisi olma yolunda ilerliyor. Kocaeli ormanlarıyla yeşil, denizleriyle mavi bir şehir. Yüzde 100 atık su arıtma oranı, millet bahçeleri, sahil parkları, İzmit Körfezi’ni balıklandırma projesi ve alt yapı hizmetleriyle Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz çevre dostu bir belediye. Doğa sporları için en uygun kent Kocaeli’dir. Tüm sporların merkezi Kocaeli olacak” açıklamasında bulundu. Açıklamaların ardından Başkan Büyükakın, yüzme yarışlarının startını verdi.
.gif)
Spor, 10 Ağustos 2021 06:53
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
