Makina Mühendisleri Odası’ndan firmalara ve çalışanlarına üyelik hatırlatması
Gündem, 10 Ağustos 2021 06:54Kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi tarafından Kocaeli ilindeki üç bini aşkın firmaya anayasanın 135. maddesi ve TMMOB yasasının ilgili maddelerince meslek odalarına üye olmanın zorunluluğu hakkında yazı gönderildi.
Ele alınan yazıda TMMOB Yasası'nın 33. maddesinin 1. Fıkrasında yer alan“Türkiye'de mühendislik ve mimarlık meslekleri mensupları mesleklerinin icrasını iktiza ettiren işlerle meşgul olabilmeleri ve mesleki tedrisat yapabilmeleri için ihtisasına uygun bir odaya kaydolmak ve azalık vasfını muhafaza etmek mecburiyetindedirler...” hükmünden bahsedilerek, istisna kapsamında kalanlar dışında, ülkemizde mühendis ve mimar olarak mesleki faaliyette bulunmanın ve mesleki öğretim yapabilmenin en temel koşulu ilgili meslek odasına üyelik kaydı yaptırmak olduğu vurgulanmıştır.
Bu hükümle üniversitelerin “Makina, Endüstri, İşletme, Uçak, Havacılık, Uzay, Mekatronik, Sistem, İmalat, Üretim, Üretim Tekniği, Üretim Sistemleri, Otomotiv, Endüstriyel Tasarım, Enerji Sistemleri, Makina ve İmalat ve Raylı Sistem Mühendisliği” bölümlerinin birinden mezun olarak lisans diploması almış olanların Türkiye sınırları içinde mesleklerini icra edebilmeleri için TMMOB Makina Mühendisleri Odasına üye olmaları ve üyelik özelliklerini korumaları belirtilen kanun kapsamında zorunludur.
Ayrıca gönderilen yazıda mühendis unvanıyla mesleki faaliyet yürütenlerin Oda kayıt belgelerinin özlük dosyalarında bulundurulmasının ve ivedilikle yasal üyelik yükümlülüklerini yerine getirmelerinin sağlanmasının işletmeler için faydalı olacağı dile getirildi. Meslek ve meslektaş sorunlarının çözümü, meslek alanlarının geliştirilmesinin meslektaş dayanışmasıyla mümkün olacağı oda anlayışımızla üye olmayan meslektaşlarımızı üye olmaya davet ediyoruz.
Gündem, 10 Ağustos 2021 06:54
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
