Hürriyet: İŞKUR'dan yanıt alana kadar TYP başvurularına devam edeceğiz
Gündem, 07 Ağustos 2021 13:08Toplum Yararına Programlar’dan (TYP) yararlanarak işsizlik sorununa karşı istihdam yaratmak isteyen ve uzun süredir TYP başvurularına İŞKUR'dan cevap bekleyen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, İŞKUR’dan cevap alana kadar başvurulara devam edeceklerini söyledi
Ülkemizdeki en büyük sorunlardan işsizliğe karşı İŞKUR Toplum Yararına Programlar’dan (TYP) yararlanarak istihdam oluşturmak isteyen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, bu konuda İŞKUR’dan hala yanıt beklediklerini söyledi. Belediye bünyesinde liyakata dayalı işçi alımları yapan Başkan Hürriyet, geliri düşük vatandaşları desteklemek için hayata geçirilen Toplum Yararına Programlar’dan (TYP) yararlanabilmek adına İŞKUR’a defalarca başvuruda bulundu. Görevi işsizliğe çare üretmek olan İŞKUR ise tüm başvurulara karşın hala yanıt vermedi.
2019’DAN BERİ CEVAP BEKLENİYOR
İşsizlerin çalışma alışkanlığından uzaklaşmaması ve geçici gelir elde etmesi için uygulanan TYP’den yararlanmak isteyen İzmit Belediyesi, 2019 yılından bu yana yapılan hiçbir başvuruya yanıt alamadı. Geçtiğimiz günlerde bu talebini yineleyen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, işsizliğe çare üretmesi beklenen Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi kurumu İŞKUR’un İl Müdürü’nün bu konudaki desteği yerine, basın yoluyla yaptığı devlet adabına yakışmayan siyasi açıklamalarıyla karşı karşıya kalmıştı.
İŞKUR ASLİ GÖREVİNİ YAPMALI
İşsizliğe çare üretecek TYP'den yararlanma taleplerine İŞKUR İl Müdürlüğü'nden farklı gerekçelerle olumsuz cevap aldıkları söyleyen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Ülkemizin kanayan yarası olan işsizlikle mücadele yöntemlerinden biri olan TYP’den faydalanarak, belediyemizde istihdam yaratmak istiyoruz. Ancak tüm başvurularımıza rağmen olumlu dönüş alamıyoruz. Görevi istihdam oluşturmak olan İŞKUR Kocaeli Müdürü’nün, basın yoluyla yaptığı şaşkınlık verici açıklamalar yerine, istihdam oluşturma taleplerimize karşılık vererek asli görevini yapmasını bekliyoruz. Asıl görevi işsizlere iş bulmak olan İŞKUR’un, bu kadar işsiz varken talebimizi yanıtsız bırakması, kurumun varoluş sebebine aykırıdır. Biz yanıt alana kadar başvurularımızı sürdüreceğiz” dedi.
İŞKUR TYP NEDİR?
Toplum Yararına Programlar (TYP) işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.
.jpg)
Gündem, 07 Ağustos 2021 13:08
Yorumlar (0)
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
