Tahir Büyükakın polemikten uzak duruyor
Gündem, 04 Ağustos 2021 06:11Partisinin üst düzey yöneticileri orman yangınları ile çok sert şekilde eleştirilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, siyasiler arasındaki polemiklerden uzak duruyor ve sadece belediye hizmetlerine odaklanıyor. Büyükakın, İzmit’in prestijini artıracak Yahyakaptan-Kuruçeşme tramvay hattında gerçekleştirilen çalışmalar için, “Durmuyoruz, üretiyoruz, kesintisiz bir şekilde çalışıyoruz’’ dedi.
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İzmit’in prestijini artıracak Yahyakaptan-Kuruçeşme tramvay hattında gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay ve teknik ekiplerin eşlik ettiği incelemede, proje üzerinde gelinen son nokta hakkında bilgi alan Başkan Büyükakın, “Şehrimize dair her hizmet için büyük gayretle ve kararlılıkla çalışıyoruz. Durmuyoruz, üretiyoruz, kesintisiz bir şekilde çalışıyoruz. Milletimiz ne istiyorsa ne hizmet bekliyorsa onu hayata geçiriyoruz. İşte Kuruçeşme Mahallemize uzattığımız tramvay hattımız ile vatandaşlarımızın konforlu ulaşıma kavuşmasında çok önemli bir adımı daha hayata geçireceğiz.” dedi.
“HALKIMIZ İÇİN ÜRETMEYE DURMADAN KOŞACAĞIZ”
İnceleme sonrası bir açıklama yapan Başkan Büyükakın, “Önce insan diyerek çıktığımız bu hizmet yolunda, vatandaşlarımızın daha güzel bir yaşama kavuşması için ulaşım projelerini kentimizin her noktasında hayata geçiriyoruz. Biz yaptıkça, ortaya koyduğumuz eserleri milletimiz gördükçe, yüzlerde gülümsemeye şahit oldukça bizlerin de enerjisi artıyor ve daha çok koşuyoruz. Halkımız için üretmeye durmadan koşacak, milletimizin hayır duasını almak gayret göstermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
“GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARMADIK, BUNDAN SONRA DA ÇIKARMAYACAĞIZ”
“Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak kenti geleceğe hazırlıyoruz” diyen Başkan Büyükakın, “Ulaşım yatırımlarımızla şehrimizi ulaşım noktasında daha iyi yerlere gelmesi için çalışıyoruz. Akılcı ve bilimsel bir yaklaşımla bütün projelerimize çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın talepleriyle arazideki teknik bilgilerle yol haritasını belirliyoruz. Kocaelili hemşerilerimizin bizlere duydukları güveni boşa çıkarmamak için de yoğun bir tempomuz var. Çok şükür bugüne kadar halkımızın güvenini boşa çıkarmadık, bundan sonra da çıkarmayacağız” diyerek açıklamasını yaptı.
TRAMVAY HATTI 23,4 KİLOMETREYE ULAŞACAK
Kuruçeşme girişte Gümüşhaneliler Vakfı’nın önünde ve İzmit Lisesi önündeki eski köprüler yıkılarak yerlerine çelik konstrüksiyon iki yeni yaya köprüsü inşa edilecek. Yaklaşık 59 metre çelik konstrüksiyon olarak imal edilecek. Acıbadem yaya köprüsü ve İzmit Lisesinin önünde de 52 metre uzunluğunda çelik konstrüksiyondan yeni yaya köprüsü yapılacak. Hattın enerjisini sağlamak için 1 adet Trafo Merkezi kurulacak. Ayrıca Tramvayın Kuruçeşme’ye geçişini sağlayacak 330 metre çelik köprü yapılacak. Kuruçeşme tramvay hattının tamamlanmasıyla birlikte tramvay hattı uzunluğu 10 bin 212 metrelik çift hatta ulaşacak. 3 kilometre tek hatlı depo sahasıyla birlikte tramvayın tek hat uzunluğu 23,4 kilometreye ulaşacak. Kuruçeşme istasyonuyla durak sayısı 16’ya ulaşacak ve yeni yapılacak olanla birlikte 6 adet trafo merkezi hizmet verecek.
.gif)
Gündem, 04 Ağustos 2021 06:11
Yorumlar (0)
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
UlaşımPark, Berlin’deki fuarda uluslararası vitrine çıkıyor
Öcalan'ı, Bahçeli mi evlendirecek?
İki ilçede eğitim ve tahliye tatbikatı
Hacı Hasan Mahallesi’nde kadın kadına buluşma!
Kaldırım taşları ve parke kaplamalar yenileniyor
Gölcüklü genç kaza kurbanı oldu
Kayyum esprisi yaptı, savcı ifadeye çağırdı!
Körfez’den çıkarıldı, deniz canlılarına yuva oldu
Aile hekimlerinin yeni yazılımla ilgili tereddütleri var
Erbakan’ın halay performansı!
