Bu toplu sözleşme, son fırsattır!
Sağlık, 03 Ağustos 2021 14:20Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, dün başlayan 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin ilk oturumunu değerlendirdi. Yıldırım, bu toplu sözleşme görüşmeleri; emeği yok sayılan, yaptığı işin karşılığını alamayan, fiilen hak ettiği kadrosu verilmeyen, emektar, hizmetli kadrosunda çalışan memurlarımızın hakkının teslimi için fırsattır, dedi.
Kamu görevlilerinin 2 yıllık zam oranlarının belirleneceği, aynı zamanda kamu çalışanının hak menfaatleri için düzenlemeleri içeren 6'ncı dönem toplu sözleşme süreci başlamış bulunmakta.
Bundan önceki toplu sözleşme süreçlerinde yetkili sendika ve Kamu İşveren Heyeti arasında yapılan görüşmeler neticesinde birçok kazanım elde edilmesine rağmen son toplu görüşmelerde Kamu işverenin teklifini yetersiz, hakemin kararını da adaletsiz bulan Memur-Sen zam oranlarını kabul etmeyerek, karara şerh düşerek süreci tamamlamıştı.
Bugün yeni görüşmelerin eşiğindeyiz. Memur-Sen Konfederasyonu olarak genel manada ve Sağlık-Sen olarak kendi iş kolumuzda taleplerimizi tüm kamuoyuna deklare ettik.
Bu görüşmelerin esasında, pandemi sürecini en şiddetli, en yıpratıcı şekilde yaşamış, hala da yaşayan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının emeklerinin karşılığını alması için, formalarındaki her bir damla terin değerinin anlaşılması için, gerçek manada mali, özlük ve sosyal haklarının düzenlemesi için fırsat olarak görülmesi gerekmektedir.
Bu görüşmeler, ezilen, yorulan, yıpranan sağlık çalışanının yüzünün güldürülmesi için, gönlünün alınması için, hayata küstürülmemesi için bir fırsattır.
Bu görüşmeler emeği yok sayılan, yaptığı işin karşılığını alamayan, fiilen hak ettiği kadrosu verilmeyen, emektar, hizmetli kadrosunda çalışan memurlarımızın hakkının teslimi için fırsattır.
Bu görüşmeler farklı istihdam modellerinde aynı işi yapan ama farklı özlük haklara sahip olan, haklarını alamayan, ailesine, eşine hasret bırakılan sözleşmeli personelin yüzünün güldürülmesi için, aile bütünlüğünün sağlanarak yuvaların yıkılmasının önüne geçilmesi için fırsattır.
Maddi olarak eriyen, en düşük maaşa talim eden sağlık çalışanının feraha ulaştırılması için fırsattır bu görüşmeler.
Sadece adı kalan, sağlık çalışanının yüzünü görmediği ek ödemenin şekillendirilmesi, tüm çalışanlara ulaştırılması için fırsattır bu görüşmeler.
Üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelinin tayin başta olmak üzere özlük haklarının yeniden düzenlenmesi için fırsattır bu görüşmeler.
Tüm bu taleplerin özeti olarak; alkışlanan, takdir edilen, müteşekkir kalınan sağlık çalışanının samimi bir şekilde, algılardan uzak, haklarının ödenmesi için fırsattır bu görüşmeler.
Her zaman ve her koşulda en zorlu görevleri ifa eden sağlık çalışanlarının, insanüstü gayretine bu pandemi döneminde toplumun her kesimi şahittir, şahitlik etmeye de devam etmektedir. Hal böyle iken hakların ödenmesi noktasında da kimse sessiz ve duyarsız kalmamalıdır, “haklarınız ödenmez” diyerek konu kapatılmamalıdır. Nasıl ki sağlık çalışanı canla başla, ailesinden, sevdiklerinden fedakârlık göstererek koşturduysa, bedel ödediyse, yapılan düzenlemeler ile de sağlık çalışanının yarasına merhem olunmalıdır. Yıllardan beri bekletilen, ötelenen haklı talepleri karşılık bulmalıdır.
Sağlık, 03 Ağustos 2021 14:20
Yorumlar (0)
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
Maaşlara zam düzenlemesi
Gebze’de AKP’li başkanlar esnaf turuna çıktı
Beklenen büyük depremle ilgili yeni uyarı
Cem Emeksiz oğlunu evlendirecek
Çayırova’nın gençleri MESEM istiyor
