Bayraktar köyünde ilk hasadı, Başkan Büyükakın yaptı
Gündem, 01 Ağustos 2021 02:29Son iki yılda tarım ve hayvancılık alanında toplam 19 projeyle 40 Milyon TL’lik destek sağlayan Başkan Büyükakın, önceki aylarda yoğun kar yağışı nedeniyle hasar gören seraların ayağa kaldırmasıyla büyük takdir toplamıştı. Başkan Büyükakın bu seferde, üretime hazır haline getirilen seralardaki ürünlerin ilk hasadını yaptı.
Tarım ve hayvancılık alanında ürettiği projelerle üreticilerin yanında olan, kalkınmayı üretimle teşvik eden Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İzmit Bayraktar köyünde domates, salatalık ve biberin ilk hasadını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz aylarda yoğun kar yağışı ve rüzgâr nedeniyle seraları zarara uğrayan çiftçilere verilen desteklerle tekrar ayağa kalkan seraların ilk hasadını kendi elleriyle toplayan Başkan Büyükakın, “Büyükşehir Belediyesi olara üretime destek vermeyi ve çiftçi kardeşlerimizi desteklemeyi çok kıymetli buluyoruz. Çiftçimizin yüzü güldüğünde bizim de yüzümüz gülüyor. Çok şükür bugünde çiftçi kardeşimizin mutlu olduğuna ve yüzünün güldüğüne şahit olduk” dedi.
19 PROJEYLE 40 MİLYON TL’LİK DESTEK
AK Parti Kocaeli ve MKYK üyesi Emine Zeybek, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık ve beraberinde ki heyetle İzmit’in Bayraktar köyünde çiftçilerle buluşan Başkan Büyükakın, son iki yılda tarım ve hayvancılık alanına toplam 19 projeyle 40 Milyon TL’lik destek sağladıklarını dile getirdi. Sera Naylonu Destekleme Projesi ile 946 çiftçimize 2131 top sera naylonu, 50 çiftçiye 50 adet Modern Sera Yapımı Desteği ile toplamda 5 Milyon TL’lik bir bütçeyle üreticiye katkı sunduklarını dile getiren Başkan Büyükakın, “Biz aslında çiftçilerimizin desteklenmesi konusunda çok sayıda ve farklı çeşitte projeler üretiyoruz. Bunların bir kısmı yüzde elli hibeli tohum desteğinin verilmesi şeklindedir. Bir kısmı da fidan desteği verilmesi şeklinde oluyor.” ifadelerini sarf etti.
“DESTEĞİN ÜRÜNE DÖNÜŞMESİNİN AYRI BİR GÜZELLİĞİ VAR”
Yoğun yağışlardan dolayı seraları zarar gören kardeşlerimiz olmuştu” diyerek açıklamalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, “O dönemde de buraya gelmiştik. Hakikaten çok ciddi hasarlar vardı. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz projeyle seraların yüzde elli hibe desteği ile yeniden yapılması konusunda bir çalışma gerçekleştirmiştik. Bugün de o seralarda yetişen ürünleri topladık. Dalından toplamanın, verilen desteğin ürüne dönüşmesini görmenin ayrı bir güzelliği ayrı bir tadı var” şeklinde konuştu. “Üretimin ve üreticinin yanındayız” diyerek açıklamasını sürdüren Başkan Büyükakın, “Büyükşehir Belediyesi olara üretime destek vermeyi ve çiftçi kardeşlerimizi desteklemeyi çok kıymetli buluyoruz. Sera desteğini zaten yıllardır devam ettiriyoruz. Bu özel bir destekti. Afet nedeniyle yapılan bir destekti. Çiftçimizin yüzü güldüğünde bizim de yüzümüz gülüyor.” dedi.
“BU GİBİ PROJELERİMİZE AKSATMADAN DEVAM EDECEĞİZ”
“Tohum desteği vererek gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda var” vurgusu yapan Başkan Büyükakın, “Bunlardan bir kısmı mısır tohumu desteğidir. Bugün burada gezerek yakından gördüğümüz mısır tarlalarımızda ki ürünlerimizde çok iyi durumda. Çiftçimize verdiğimiz tohumlardan ortaya çıkan mahsulleri görmek, dokunmak, büyüdüklerine şahit olmak çok güzel bir duygu. Şehrimizde çalışkan çiftçilerimiz var çok şükür. Emek veriyorlar. Bizim de onların yanında olmamız gerekiyor. Çiftçi kardeşlerimizin üretimine destek vermek için bu gibi hizmetlerimize ve projelerimize aksatmadan devam edeceğiz” diyerek açıklamalarını tamamladı.
.gif)
Gündem, 01 Ağustos 2021 02:29
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
