Tarhan’dan KOÜ Köseköy MYO ile ilgili yeni açıklama
Siyaset, 30 Temmuz 2021 09:55CHP Parti Meclis Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Köseköy Meslek Yüksek Okulu (MYO) ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.
İşte o açıklamanın içeriği:
Bildiğiniz üzere, 28 Temmuz 2021 tarihinde ilimiz Kartepe ilçesi sınırları içinde kurulu bulunan ve 5 dalda eğitim veren Köseköy Meslek Yüksek Okulunun kapatılarak, tahliye edilmesi ile ilgili soru önergesini TBMM Başkanlığına sunmuş ve sizlere de konuya dair basın bültenimizi iletmiştik.
MYO’da eğitim gören öğrencilerin ailelerinden ve yine MYO’nun bulunduğu bölgede faaliyet gösteren esnaftan gelen soruları ilgili Bakanlığa iletmiş olduğumuz bu konuyla ilgili olarak Kocaeli Üniversitesi tarafından verilen cevap bizim sorularımızın karşılığını tam olarak verememektedir.
Nitekim anılan MYO’nun web sayfası incelendiğinde görüleceği üzere; halen faali bir şekilde eğitim hayatına devam ediyormuşcasına MYO’nun tasfiyesine ilişkin hiçbir duyuruya bu sayfada yer verilmediği gibi, öğrencilerin okudukları bölümlerin hangi bölümlerle birleştirildiği yönünde de bir bilgilendirme bulunmamaktadır.
Öte yandan, bu öğrencilerin Köseköy MYO’da okudukları süre boyunca ikamet edecekleri evlerin kiraları, ailelerinin bunun için yaptıkları giderler vb gibi hususlar da alınan bu kararların eğitimin ötesindeki etki alanını oluşturduğu ve bir bölgede kurulan eğitim kurumunun oradaki bölge halkına sosyo-ekonomik katkıları göz ardı edilmemelidir.
Anılan kampüsün halen atıl durumda bulunması ve ne amaçla kullanılacağına dair rivayetler bulunması da yine yönetimsel açıdan sorunlu bir diğer husustur. Nitekim kapatılan bir eğitim kurumudur. Bir eğitim kurumunun kapatılması ile atıl vaziyete gelen kampüs için yapılan yatırımın da kamu kaynağı olduğu ve eğitim amacıyla harcandığı unutulmamalıdır.
İdarenin aldığı kararların uygulamasının etkilerini değerlendirmesi ve bunun için de alınan karardan etkilenenlerin de görüşünü alması demokratik ülkelerde yönetişimin ve katılımcılığın en temel unsurlarındandır. Ancak tarafımıza ulaşan şikayetler göstermektedir ki ailelerin ve bölgede yaşayanların bu husustaki görüşleri alınmadan “Biz yaptık oldu” mantığı ile Köseköy MYO kapatılmıştır.
Bu bağlamda her ne kadar birileri alınan kararın savunuculuğunu sadece öğrencilerin başka bölümlere nakli ve mezuniyetleri üzerinden yapmakta ise de unutulmamalıdır ki; Köseköy MYO’nun faaliyet gösterdiği kampüsün ve öğrencilerinin akıbetini sorduğumuz bu soru önergesi Anayasamızın 98.maddesi ile milletin temsilcisi olarak biz milletvekillerine yüklediği bilgi edinme ve denetim görevi kapsamında milletten aldığımız yetkiyle ve millet adına yaptığımız görevimizin gereğidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Siyaset, 30 Temmuz 2021 09:55
Yorumlar (0)
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
UlaşımPark, Berlin’deki fuarda uluslararası vitrine çıkıyor
Öcalan'ı, Bahçeli mi evlendirecek?
İki ilçede eğitim ve tahliye tatbikatı
Hacı Hasan Mahallesi’nde kadın kadına buluşma!
Kaldırım taşları ve parke kaplamalar yenileniyor
Gölcüklü genç kaza kurbanı oldu
Kayyum esprisi yaptı, savcı ifadeye çağırdı!
