Başiskele’de altyapı projesi başladı
Gündem, 25 Temmuz 2021 12:23Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü Başiskele ilçesinde altyapı ve üstyapı çalışmalarına başladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, 2021 yılı yatırım programı kapsamında Başiskele ilçesinde altyapı ve üstyapı çalışmalarına başladı. İlçeye bağlı Yeniköy Mahallesinde başlanılan içmesuyu ve yağmursuyu çalışmaları yaklaşık bir yıl sürecek.
8 MAHALLEDE ÇALIŞMA
İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli genelinde gerçekleştirdiği altyapı çalışmaları ile birlikte abonelerine sağlıklı altyapı ve kaliteli hizmet anlayışla yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli’nin cazibe merkezi ilçelerinden Başiskele’de altyapı yenileme çalışmalarına başlandı. Başiskele ilçesinin her geçen gün hızla büyüyen ve bununla birlikte artan nüfusunu göz önüne alan İSU, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için ihalesi yaptığı proje kapsamında 8 mahallede altyapı hatlarını baştan sona yenileyecek.
36,5 KİLOMETRE YENİ HAT
Başiskele’de Aydınkent, Sahil, Barbaros, Körfez, Servetiye, Karşı,Yuvacık Yakacık, Kazandere ve Yeniköy Mahallelerinde yapılacak olan altyapı çalışmalarında 32.5 kilometre uzunluğunda içmesuyu hattı, 2,6 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı 1.2 kilometre uzunluğunda yağmursuyu hattı ile birlikte toplamda 36,3 kilometre uzunluğunda yeni altyapı hattı imalatı yapılacak.
YENİKÖY MAHALLESİNDE ÇALIŞMALAR
Belirlenen program dahilinde gerçekleştirilen altyapı çalışmalarında ilçeye bağlı Yeniköy Mahallesinde boru döşeme imalatlarına başlandı. Yapılacak olan çalışmalar kapsamında Yeniköy mahallesinde 6 bin 35 metre uzunluğunda içmesuyu hattı imalatı gerçekleştirilecek. Ayrıca, Yeniköy Kolej,Cevizlik Caddelerinde ve İnan ile Begüm Sokaklarındaki yüzey sularını toplamak ve dereye bağlantısı sağlamak için 1200 mm çapında betonarme borular kullanılarak toplam 1,2 km uzunluğundaki yağmursuyu hattı inşa ediliyor.Proje kapsamında kullanılacak düktil font borular İSU Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Altyapı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte bozulan yolların üstyapı çalışmaları da İSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak.
11,5 MİLYON TL’YE MAL OLACAK
Başiskele ilçesine hayat katacak ve problemlerin uzun süre çözecek olan altyapı hatlarının yenilenmesi, kullanılacak borular ve üstyapı yenileme çalışmalarıyla birlikte proje, toplam 11,5 milyon TL’ye mal olacak. Çalışmaların, 2022 yılının Haziran ayında tamamlanması planlanıyor.
.gif)
Gündem, 25 Temmuz 2021 12:23
Yorumlar (0)
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
