Türk Havacılığında yeni dönem GTÜ’de başladı
Eğitim, 24 Temmuz 2021 10:09GTÜ Uçuş Okulunda sivil yeni nesil drone ilk deneme eğitimleri başladı. Drone Ar-Ge üretimini de kapsayan eğitimler İngiltere ile eş zamanlı Türkiye’de ilk defa GTÜ’de veriliyor.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Türkiye ile İngiltere arasındaki Özel Serbest Ticaret Anlaşması kapsamında harekete geçen Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ve GTÜ Teknopark firması FLY BVLOS TECHNOLOGY geçtiğimiz aylarda, İngilizlerin en iyi drone eğitim okulu Flyby Technology ile “Teknoloji Transferi, Sivil Drone Eğitimi ve Üretimi İşbirliği Anlaşması imzalamıştı. Bu kapsamda yürütülen hummalı çalışmalar sonrası ilk deneme eğitimleri 24 Temmuz itibari ile verilmeye başladı. İlk olarak GVC (General Visual Line of Sight) dersi pandemi koşulları gereği online olarak Peter Batson tarafından verildi. Peter Batson İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin seçkin pilotları arasında yer aldı ve şu anda Büyük Britanya'nın uçuş eğitim merkezi Central Flying School'da eğitmen olarak görev yapıyor.
Havacılık sektörü için yetişmiş insan kaynağı, yeni nesil insansız hava araçlarının kullanım ve Ar-Ge faaliyetlerini kapsayan eğitimin bir bölümü GTÜ Kampüsünde kurulan Uçuş Okulunda verilecek. Konu ile ilgili, bilgi veren FLY BVLOS TECHNOLOGY Firması Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Demirkapu dünya standartlarında bilginin transferinin ülkemizin hizmetine sunulmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Demirkapu geleceğin havada ve uzayda olduğu bir dünya öngörüsünden hareketle şunları belirtti;
MALİYETİ YÜKSEK TEKNOLOJİLERİ ÜLKEMİZDE DÜŞÜK MALİYETLE ÜRETMEK İSTİYORUZ
“Ülkemiz için dünyanın geleceği olan insansız hava araçlarının kullanımı ve sürekli gelişen teknolojisini GTÜ’de dünyanın en iyileri ve en gelişmiş eğitimle vermeye başlamış olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Kendimize doğru insan kaynağı doğru öğrencilerle ülkeye maliyeti yüksek olan bu teknolojileri ülkemizde geliştirerek ve çalıştırarak düşük maliyetlerle üretebilmeyi hedef olarak koyduk.
İngiltere ile ortak aynı anda, alanında dünya genelinde en iyi donanıma sahip hocalar deneyimlerini ve teknik bilgilerini öğrencilerle paylaşacak. Deneme eğitimlerimiz alanla ilgili kamu kurumlarından katılımlarla, GTÜ Kampüste, İngiltere’de ve Bingöl Üniversitesindeki bir gurupla başladı. Öğrencilere seviye yüksek gelecekse öncelikle uluslar arası havacılık İngilizcesi verilecek. Ardından 5 yüz gramlık dronedan bin 6 yüz gramlık drone kadar her koşul altında aracı uçurmasının bilgisi verilecek. Bunun yanı sıra, aracın bakım ve onarımına ilişkin tüm teknik ve teknolojik bilgi öğrencilere aktarılacak. Drone eğitiminin yanı sıra, insanlı- insansız helikopter eğitimleri de GTÜ Uçuş Okulunda başlayacak.
Drone pilotları her türlü hava ve kara koşullarında uçuş sağlayacak kabiliyet ve donanımla yetişecek. Bu nedenle ülkemizin ve dünyanın farklı coğrafyalarına eğitimler yayılacak. Devletimize yük olmadan geleceğin eğitimi için büyük fedakarlıklar yapıyoruz, elimizi taşın altına koyarak devletin hizmetinde gençlerimizi geleceğe taşıyacağız. Çeşitli üniversiteler, Türk Hava Kurumu ve Çoşkunöz Eğitim Vakfı gibi kurumların desteği de bizimle birlikte olacak. Örneğin, birkaç hafta içinde burada Çoşkunöz Eğitim Vakfı’nın desteği ile insanlı bir helikopteri insanız teknolojiye çevirecek Ar-Ge faaliyetlerini de başlatacağız.”
Okulun fiziki yapısından söz eden Demirkapu şunları söyledi: “GTÜ’nün butik bir üniversite olması dolayısı ile butik bir alana Uçuş Okulu birimleri ile yerleşmeye başladı. Her şeyin doğal ve çevreye duyarlı olması için titizlikle davranıldı. Güvenlik çemberi ne alınmış olan alanda GTÜ uçuş okulu (drone park ) kısa süre içinde ihracat amaçlı üretime başlayacak. Drone Park içinde yapay zeka, motor mühendisliği, elektronik gibi alanlarda hali hazırda Ar-Ge yapan şirketler yerleşmek için gün sayıyor. Talep doğrultusunda her türlü drone geliştirmeye yönelik Ar-Ge çalışmaları öğrencilerle birlikte yürütecekler. Park içinde yüz 50 kilograma kadar olan drone teknolojisinin geliştirileceği Drone Hangarı, hava alanlarında bulunan kulenin bir benzeri hava trafiği eğitimlerinin verileceği dijital bir kule, iki öğrenci dinlenme alanı, pist ve derslik binası yer alıyor.”
DÜNYANIN EN İYİLERİ İLE ÇALIŞIYORUZ
Yoğun gayretleri ile önemli bir eğitim hizmeti ve uluslar arası- yerli yatırımcı için önemli bir fırsatı doğuran GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan amaçlarının kaliteli eğitim ile bilgiyi buraya getirmek, en son teknolojinin Ar-Ge’sini ve onu sürekli gelişimini sağlamak olduğunu söyledi. GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı; “ GTÜ tarihinde ilk defa böyle bir eğitime ön ayak oluyor, bu üniversitemiz için son derece gurur verici. Bunun güzel bir tarafı da dünyadaki en iyi drone okulu ile beraber ortak çalışılması. Bu durum uluslar arası işbirliğimizi daha da ileri bir seviyeye götürür. Dünyanı en iyileri ile çalışarak, eğitimi faklılaştırmak, çeşitlendirerek lise çağından başlayıp bu eğitimi almak isteyene sunmayı hedefliyoruz.
Flyby Technology'nin elindeki bu mirası, bilgeliği ve deneyimi satın alamazsınız. Flyby'nin mirası, İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin seçkin pilotları, askeri helikopter pilotları ve Sivil Havacılık Otoritesi denetçilerinden oluşmaktadır. Ekip, eski bir savaş pilotu ve Büyük Britanya'nın uçuş eğitim merkezi Central Flying School'dan eğitmen olan Jon Parker tarafından yönetiliyor. Jon ayrıca, kendini havacılık ve havacılık endüstrisine adamış dünyanın tek profesyonel üyelik derneği olan The Royal Aeronautical Society üyesidir.
Aslında bu mirasın anlamı FlyBy BVLOS, bilgili mühendislerle, kurdukları ilişkilerle ve eğitimcilerle son derece ayrıcalıklı bağlantılara sahiptirler ve bu bağlantılarla sektördeki en son gelişmeler için yetenekler geliştirebilmek ve en yüksek standartlarda eğitim verebilecek imkan ve kabiliyetlerine sahip olmak demektir.”
Eğitim, 24 Temmuz 2021 10:09
Yorumlar (0)
Okul temposuna Bi Mola
BTP İzmit’te üyelik standı açtı
Başiskele’de Mübadele Anıtı açıldı
Erdoğan CHP'lilere yine demediğini bırakmadı!
Kocaeli trafiğinde kasisler neye göre belirleniyor?
Emeklilerle ilgili o düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruldu
Kocaeli Büyükşehir’in yeşil alan uzmanlığı Almanya’daki fuarda gözler önüne serildi
Emekliye iki bayramda zamlı ikramiye!
İzmit’te daha düşük maliyete hizmette süreklilik
İşte en genç seçmene sahip parti!
Çayırova’nın genç dev adamları Kocaeli ikincisi olmayı başardı
Açlık sınırı asgari ücreti solladı
İzmit’te o caddeye Kocaelispor logolu trafo binası!
Altın ve gümüşte bir dalgalanma hareketi yine bekliyorum!
Körfezli çocuklar doyasıya eğlendi
MHP'li başkan bir kadını darp etti
Darıca’da Türkiye Boks Şampiyonası heyecanı yaşanacak
Dış ticarette 92 milyon dolarlık açık
Karamürsel’de Osmanlı mezarları koruma altına alındı
KOSGEB destekleri KOTO’da anlatıldı
Semt polikliniği ne zaman yapılacak?
AKP'lilere küskünleri arayın talimatı
Tüpraş'ta korkutan patlama!
Erdoğan'a o iş insanı dolandırıcılıktan ceza aldı denilmedi mi?
Düşmanca bir dili doğru bulmuyorum
Büyükakın Gebze’de de denize daldı!
Zeytinoğlu işgücü verilerini değerlendirdi
Gebze’de bir aile yok oldu, 3 aydır tek bir rapor yok
İzmit’te muhtarları ziyaret ederek talepleri dinlediler
Dilovası’nda Kent Meydanı Projesi için ilk kazma vuruldu
Gölcüklü Demet Akalın o isimleri defterden sildi!
Doğalgaz zammı yolda mı?
Kar altında gerçeği aratmayan tatbikat!
Kağıtspor, voleybolda emin adımlarla ilerliyor
Dolandırıcılık suçundan aranan zanlı Dilovası’nda yakalandı
Kesinlikle bu fiyatlardan altın almayın!
Ocak ayı anketinden hangi parti birinci çıktı?
Düzce Akçakoca Belediyesi’nden İzmit Belediyesi’ne ziyaret
BTP Kocaeli’den iki belediye başkanına ziyaret
