Türk Havacılığında yeni dönem GTÜ’de başladı
Eğitim, 24 Temmuz 2021 00:43GTÜ Uçuş Okulunda sivil yeni nesil drone ilk deneme eğitimleri başladı. Drone Ar-Ge üretimini de kapsayan eğitimler İngiltere ile eş zamanlı Türkiye’de ilk defa GTÜ’de veriliyor.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Türkiye ile İngiltere arasındaki Özel Serbest Ticaret Anlaşması kapsamında harekete geçen Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ve GTÜ Teknopark firması FLY BVLOS TECHNOLOGY geçtiğimiz aylarda, İngilizlerin en iyi drone eğitim okulu Flyby Technology ile “Teknoloji Transferi, Sivil Drone Eğitimi ve Üretimi İşbirliği Anlaşması imzalamıştı. Bu kapsamda yürütülen hummalı çalışmalar sonrası ilk deneme eğitimleri 24 Temmuz itibari ile verilmeye başladı. İlk olarak GVC (General Visual Line of Sight) dersi pandemi koşulları gereği online olarak Peter Batson tarafından verildi. Peter Batson İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin seçkin pilotları arasında yer aldı ve şu anda Büyük Britanya'nın uçuş eğitim merkezi Central Flying School'da eğitmen olarak görev yapıyor.
Havacılık sektörü için yetişmiş insan kaynağı, yeni nesil insansız hava araçlarının kullanım ve Ar-Ge faaliyetlerini kapsayan eğitimin bir bölümü GTÜ Kampüsünde kurulan Uçuş Okulunda verilecek. Konu ile ilgili, bilgi veren FLY BVLOS TECHNOLOGY Firması Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Demirkapu dünya standartlarında bilginin transferinin ülkemizin hizmetine sunulmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Demirkapu geleceğin havada ve uzayda olduğu bir dünya öngörüsünden hareketle şunları belirtti;
MALİYETİ YÜKSEK TEKNOLOJİLERİ ÜLKEMİZDE DÜŞÜK MALİYETLE ÜRETMEK İSTİYORUZ
“Ülkemiz için dünyanın geleceği olan insansız hava araçlarının kullanımı ve sürekli gelişen teknolojisini GTÜ’de dünyanın en iyileri ve en gelişmiş eğitimle vermeye başlamış olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Kendimize doğru insan kaynağı doğru öğrencilerle ülkeye maliyeti yüksek olan bu teknolojileri ülkemizde geliştirerek ve çalıştırarak düşük maliyetlerle üretebilmeyi hedef olarak koyduk.
İngiltere ile ortak aynı anda, alanında dünya genelinde en iyi donanıma sahip hocalar deneyimlerini ve teknik bilgilerini öğrencilerle paylaşacak. Deneme eğitimlerimiz alanla ilgili kamu kurumlarından katılımlarla, GTÜ Kampüste, İngiltere’de ve Bingöl Üniversitesindeki bir gurupla başladı. Öğrencilere seviye yüksek gelecekse öncelikle uluslar arası havacılık İngilizcesi verilecek. Ardından 5 yüz gramlık dronedan bin 6 yüz gramlık drone kadar her koşul altında aracı uçurmasının bilgisi verilecek. Bunun yanı sıra, aracın bakım ve onarımına ilişkin tüm teknik ve teknolojik bilgi öğrencilere aktarılacak. Drone eğitiminin yanı sıra, insanlı- insansız helikopter eğitimleri de GTÜ Uçuş Okulunda başlayacak.
Drone pilotları her türlü hava ve kara koşullarında uçuş sağlayacak kabiliyet ve donanımla yetişecek. Bu nedenle ülkemizin ve dünyanın farklı coğrafyalarına eğitimler yayılacak. Devletimize yük olmadan geleceğin eğitimi için büyük fedakarlıklar yapıyoruz, elimizi taşın altına koyarak devletin hizmetinde gençlerimizi geleceğe taşıyacağız. Çeşitli üniversiteler, Türk Hava Kurumu ve Çoşkunöz Eğitim Vakfı gibi kurumların desteği de bizimle birlikte olacak. Örneğin, birkaç hafta içinde burada Çoşkunöz Eğitim Vakfı’nın desteği ile insanlı bir helikopteri insanız teknolojiye çevirecek Ar-Ge faaliyetlerini de başlatacağız.”
Okulun fiziki yapısından söz eden Demirkapu şunları söyledi: “GTÜ’nün butik bir üniversite olması dolayısı ile butik bir alana Uçuş Okulu birimleri ile yerleşmeye başladı. Her şeyin doğal ve çevreye duyarlı olması için titizlikle davranıldı. Güvenlik çemberi ne alınmış olan alanda GTÜ uçuş okulu (drone park ) kısa süre içinde ihracat amaçlı üretime başlayacak. Drone Park içinde yapay zeka, motor mühendisliği, elektronik gibi alanlarda hali hazırda Ar-Ge yapan şirketler yerleşmek için gün sayıyor. Talep doğrultusunda her türlü drone geliştirmeye yönelik Ar-Ge çalışmaları öğrencilerle birlikte yürütecekler. Park içinde yüz 50 kilograma kadar olan drone teknolojisinin geliştirileceği Drone Hangarı, hava alanlarında bulunan kulenin bir benzeri hava trafiği eğitimlerinin verileceği dijital bir kule, iki öğrenci dinlenme alanı, pist ve derslik binası yer alıyor.”
DÜNYANIN EN İYİLERİ İLE ÇALIŞIYORUZ
Yoğun gayretleri ile önemli bir eğitim hizmeti ve uluslar arası- yerli yatırımcı için önemli bir fırsatı doğuran GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan amaçlarının kaliteli eğitim ile bilgiyi buraya getirmek, en son teknolojinin Ar-Ge’sini ve onu sürekli gelişimini sağlamak olduğunu söyledi. GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı; “ GTÜ tarihinde ilk defa böyle bir eğitime ön ayak oluyor, bu üniversitemiz için son derece gurur verici. Bunun güzel bir tarafı da dünyadaki en iyi drone okulu ile beraber ortak çalışılması. Bu durum uluslar arası işbirliğimizi daha da ileri bir seviyeye götürür. Dünyanı en iyileri ile çalışarak, eğitimi faklılaştırmak, çeşitlendirerek lise çağından başlayıp bu eğitimi almak isteyene sunmayı hedefliyoruz.
Flyby Technology'nin elindeki bu mirası, bilgeliği ve deneyimi satın alamazsınız. Flyby'nin mirası, İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin seçkin pilotları, askeri helikopter pilotları ve Sivil Havacılık Otoritesi denetçilerinden oluşmaktadır. Ekip, eski bir savaş pilotu ve Büyük Britanya'nın uçuş eğitim merkezi Central Flying School'dan eğitmen olan Jon Parker tarafından yönetiliyor. Jon ayrıca, kendini havacılık ve havacılık endüstrisine adamış dünyanın tek profesyonel üyelik derneği olan The Royal Aeronautical Society üyesidir.
Aslında bu mirasın anlamı FlyBy BVLOS, bilgili mühendislerle, kurdukları ilişkilerle ve eğitimcilerle son derece ayrıcalıklı bağlantılara sahiptirler ve bu bağlantılarla sektördeki en son gelişmeler için yetenekler geliştirebilmek ve en yüksek standartlarda eğitim verebilecek imkan ve kabiliyetlerine sahip olmak demektir.”
Eğitim, 24 Temmuz 2021 00:43
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
