Soruyoruz kayıp 107 bin silah nerede?
Siyaset, 18 Temmuz 2021 12:16OHAL düzenlemelerini uzatan torba yasaya tepki gösteren EMEP: "İktidar olağanüstü yetkileri hukuksal kılıf giydirip sonuna kadar kullanarak hesap soruyor ama iş kendilerine gelince hiç hesap vermiyor"
"Darbe girişimini Allah'ın bir lütfu olarak gören iktidar; torba yasayla OHAL'e devam edip hak talebinde bulunanları da torbanın içine hapsetmek istiyor" diyen Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, "Sendikal mücadele kapsamında emek demokrasi ve barış mücadelesi veren kamu personelinin başında sallanan 'ihraç sopası' uygulaması son bulmalı, haksız ihraç edilenler görevine iade edilmelidir. Basın açıklaması, düşünceyi ifade, söz ve basın özgürlüğünü engelleyen tüm uygulamalara son verilmelidir" dedi.
SİYASİ İKTİDAR, SÖZ KONUSU KAYIP SİLAHLAR OLUNCA “ÜÇ MAYMUNU” OYNUYOR
Arzu Erkan, yaptığı yazılı açıklamada 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirerek “Olağanüstü Hal” ilan eden AKP iktidarının OHAL tartışıldığında “biz OHAL'i kaldıran partiyiz” dediklerini ancak 5 yıldır ülkenin OHAL ve devamı olağanüstü yetkilerle yönetildiğini vurguladı. Erkan, "Şimdi de 3 yıl daha devam etmesini istedikleri 'mala el koyma', '12 gün gözaltı süresi' ve 'kamudan ihraç yetkisini' içeren kanun teklifleri fazlasıyla tepki görünce, yetkisi süresini '3 yıldan 1 yıla indirdik' diyerek, yeniden (hukuk dışı) olağanüstü yetki istiyorlar. AKP yönetimi, iktidarlarına karşı çıkan herkesten, olağan üstü yetkileri hukuksal kılıf giydirip sonuna kadar kullanarak hesap soruyor ama iş kendilerine gelince hiç hesap vermiyorlar. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi kaybolan silahlar söz konusu olduğunda AKP yetkilileri sus pus oluyor. Darbe girişimi gecesi TRT’den kaybolan silahlar ya da Ankara Emniyeti önünde dağıtılan silahlar nerede ve neden bu silahları bulmadıkları konusunda hesap vermiyorlar. Greve çıkan işçinin fabrika bahçesinde kaburgalarını kıracak kadar şiddet uygulayan, madencilerin Ankara’ya girişine izin vermeyen, yerli tütün satışını yasaklayarak yerli tütün üretiminin bitirilmesini protesto için yol kapatan Adıyamanlı köylüleri tek tek tespit edip tutuklayan siyasi iktidar, söz konusu kayıp silahlar olunca “üç maymunu” oynuyor ve bilmiyor, görmüyor, duymuyor" dedi.
"OHAL UYGULAMASI TÜM DÜZENLEMELER KALDIRILMALIDIR"
İktidarın OHAL düzenlemelerini tekrar uzatarak halkın yükselen öfkesini sindirmek istediğini belirten Erkan şöyle devam etti:
"AKP iktidarda kalabilmek için olağanüstü yetkilere ihtiyaç duyuyor. Çünkü, erken ya da zamanında farketmez Erdoğan ve partisi OHAL yetkisi ile eli güçlenmiş bir seçimde kendisinin daha avantajlı olacağını düşünüyor. Bir yanda her türlü yetki ile donatılmış AKP iktidarı diğer yanda siyasal mücadele ve faaliyeti türlü yöntemler ve OHAL yetkisi ile kısıtlanmış muhalefet işte AKP’nin hayal ettiği seçim süreci budur.
Erdoğan ve küçük ortağı kendilerinden olanı yerli ve milli, karşısında duranı ise vatan haini ilan etmektedir. İktidarları bu kutuplaşma üzerinden yaratılan bölünmeye bağlıdır. Bu durum yönetmeyi kolaylaştırırken, işçi emekçi halk kitlelerinin iş, ekmek ve özgürlük talebini de baskı şiddet ve kısıtlamalarla sindirmeyi de kolaylaştırmakta, muhalefetin ise sesini kısmaya yaramaktadır. İşte AKP’nin OHAL yetkilerinin uzatılmasındaki gayesi budur.
Sendikal mücadele kapsamında emek demokrasi ve barış mücadelesi veren kamu personelinin başında sallanan “ihraç sopası” uygulaması son bulmalı, haksız ihraç edilenler görevine iade edilmelidir.
Basın açıklaması, düşünceyi ifade, söz ve basın özgürlüğünü engelleyen tüm uygulamalara son verilmelidir.
Siyaset, 18 Temmuz 2021 12:16
Yorumlar (0)
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
