Soruyoruz kayıp 107 bin silah nerede?
Siyaset, 18 Temmuz 2021 14:14OHAL düzenlemelerini uzatan torba yasaya tepki gösteren EMEP: "İktidar olağanüstü yetkileri hukuksal kılıf giydirip sonuna kadar kullanarak hesap soruyor ama iş kendilerine gelince hiç hesap vermiyor"
"Darbe girişimini Allah'ın bir lütfu olarak gören iktidar; torba yasayla OHAL'e devam edip hak talebinde bulunanları da torbanın içine hapsetmek istiyor" diyen Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, "Sendikal mücadele kapsamında emek demokrasi ve barış mücadelesi veren kamu personelinin başında sallanan 'ihraç sopası' uygulaması son bulmalı, haksız ihraç edilenler görevine iade edilmelidir. Basın açıklaması, düşünceyi ifade, söz ve basın özgürlüğünü engelleyen tüm uygulamalara son verilmelidir" dedi.
SİYASİ İKTİDAR, SÖZ KONUSU KAYIP SİLAHLAR OLUNCA “ÜÇ MAYMUNU” OYNUYOR
Arzu Erkan, yaptığı yazılı açıklamada 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirerek “Olağanüstü Hal” ilan eden AKP iktidarının OHAL tartışıldığında “biz OHAL'i kaldıran partiyiz” dediklerini ancak 5 yıldır ülkenin OHAL ve devamı olağanüstü yetkilerle yönetildiğini vurguladı. Erkan, "Şimdi de 3 yıl daha devam etmesini istedikleri 'mala el koyma', '12 gün gözaltı süresi' ve 'kamudan ihraç yetkisini' içeren kanun teklifleri fazlasıyla tepki görünce, yetkisi süresini '3 yıldan 1 yıla indirdik' diyerek, yeniden (hukuk dışı) olağanüstü yetki istiyorlar. AKP yönetimi, iktidarlarına karşı çıkan herkesten, olağan üstü yetkileri hukuksal kılıf giydirip sonuna kadar kullanarak hesap soruyor ama iş kendilerine gelince hiç hesap vermiyorlar. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi kaybolan silahlar söz konusu olduğunda AKP yetkilileri sus pus oluyor. Darbe girişimi gecesi TRT’den kaybolan silahlar ya da Ankara Emniyeti önünde dağıtılan silahlar nerede ve neden bu silahları bulmadıkları konusunda hesap vermiyorlar. Greve çıkan işçinin fabrika bahçesinde kaburgalarını kıracak kadar şiddet uygulayan, madencilerin Ankara’ya girişine izin vermeyen, yerli tütün satışını yasaklayarak yerli tütün üretiminin bitirilmesini protesto için yol kapatan Adıyamanlı köylüleri tek tek tespit edip tutuklayan siyasi iktidar, söz konusu kayıp silahlar olunca “üç maymunu” oynuyor ve bilmiyor, görmüyor, duymuyor" dedi.
"OHAL UYGULAMASI TÜM DÜZENLEMELER KALDIRILMALIDIR"
İktidarın OHAL düzenlemelerini tekrar uzatarak halkın yükselen öfkesini sindirmek istediğini belirten Erkan şöyle devam etti:
"AKP iktidarda kalabilmek için olağanüstü yetkilere ihtiyaç duyuyor. Çünkü, erken ya da zamanında farketmez Erdoğan ve partisi OHAL yetkisi ile eli güçlenmiş bir seçimde kendisinin daha avantajlı olacağını düşünüyor. Bir yanda her türlü yetki ile donatılmış AKP iktidarı diğer yanda siyasal mücadele ve faaliyeti türlü yöntemler ve OHAL yetkisi ile kısıtlanmış muhalefet işte AKP’nin hayal ettiği seçim süreci budur.
Erdoğan ve küçük ortağı kendilerinden olanı yerli ve milli, karşısında duranı ise vatan haini ilan etmektedir. İktidarları bu kutuplaşma üzerinden yaratılan bölünmeye bağlıdır. Bu durum yönetmeyi kolaylaştırırken, işçi emekçi halk kitlelerinin iş, ekmek ve özgürlük talebini de baskı şiddet ve kısıtlamalarla sindirmeyi de kolaylaştırmakta, muhalefetin ise sesini kısmaya yaramaktadır. İşte AKP’nin OHAL yetkilerinin uzatılmasındaki gayesi budur.
Sendikal mücadele kapsamında emek demokrasi ve barış mücadelesi veren kamu personelinin başında sallanan “ihraç sopası” uygulaması son bulmalı, haksız ihraç edilenler görevine iade edilmelidir.
Basın açıklaması, düşünceyi ifade, söz ve basın özgürlüğünü engelleyen tüm uygulamalara son verilmelidir.
Siyaset, 18 Temmuz 2021 14:14
Yorumlar (0)
Başkan Hürriyet Fas’taki UCLG Dünya Kongresi’nde konuşacak
Vali Aktaş, Derince’de projeleri yerinde inceledi
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan Mayıs ayında 54 soru önergesi, 26 komisyon başvurusu
Hak arayan öğretmene cop, yoksulluğa ve adaletsizliğe sessizlik!
Başkan Büyükakın, Değirmendere sahilindeki çalışmaları yerinde inceledi
Anahtar Parti Kocaeli’de toplanamıyor!
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sınırcı’nın KOTO ziyaretinde neler konuşuldu?
OYAK Çimento’nun o raporunda ne var?
Çayırova’da Spor Lisesi inşaatında tempo yüksek
Körfez Petkim Orta Okulu’nun kızlarından büyük proje
Büyükşehir, Fuar Park ile gurur duyuyor!
Bahçeli yine esti gürledi!
Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
Dev temizlik şirketi de iflas etti
AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
