ÜniAr memnuniyet sıralamasında GTÜ 2. sıraya yükseldi
Eğitim, 18 Temmuz 2021 07:17ÜniAr Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2021 sonuçları açıklandı. GTÜ, geçen yıl 4. olduğu Genel Memnuniyet Sıralamasında 2. sıraya yükseldi.
Lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerinden geri bildirimler toplayarak Türk Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından hazırlanan ‘Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2021’ sonuçları açıklandı. Bir önceki araştırmada Genel Memnuniyet Sıralamasında 4. olan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) iki kademe yükselerek 2. sıraya yerleşti. Altı farklı kategoride yapılan memnuniyet araştırmasında GTÜ; tüm alanlarda A, 2 alanda A Plus derecesi alarak önemli bir başarıya imza attı.
Öğretim elemanlarının hazırbulunuşluğu durumu ve üniversite yönetiminin dijital liderlik düzeyi GTÜ’ye başarı getiren en önemli etkenler oldu. Ayrıca öğrencilerini pandemi koşullarına rağmen en iyi şekilde geleceğe hazırlamak isteyen GTÜ yönetimi ve akademisyenleri; uzaktan eğitimin yönetilmesi, dijital araçlar ve teknik altyapı yeterliliği, öğretim materyallerinin kalitesi gibi konularda üstün performans göstererek Genel Memnuniyet Sıralamasında 2. Sıraya yükseldi.
Uzaktan Eğitim Temel Alınarak Hazırlandı
Türk yükseköğretim sisteminde uzaktan eğitimin yönetilmesi, dijital araçlar ve teknik altyapı, öğretim elamanı, öğretim materyallerinin kalitesi gibi konularda üniversitelerin yeterliği araştırmaya zemin oluşturdu. Üniversitelerde pandemi süresindeki uzaktan eğitimin değerlendirilmesi öğretim elemanlarının teknolojiye entegrasyon düzeyleri, öğrencilerin beklentileri ve tecrübelerini şekillendirmesi ÜNİAR tarafından değerlendirildi.
Araştırmada ayrıca; uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin öğrenme deneyimleri açısından memnuniyeti, kaliteli, erişilebilir ve kullanışlı bir uzaktan eğitim ve dijital öğrenme alt yapısı sağlanabilmesi, kurumun yönetimi ve işleyişi açısından öğrencilerin taleplerini hızlı ve memnuniyet verici düzeyde karşılayabilmesi, uzaktan öğrenme ortamları, imkân ve kaynaklar açısından zengin bir çeşitliliğe sahip ve yeterli olması ve öğrencilerin kişisel gelişimini ve gelecekteki kariyerlerini destekleyebilmesi konularında yoğunlaşarak değişen süreçte uzaktan ve dijital eğitim ele alındı.
TÜMA-2021’de 125 devlet ve 73 vakıf olmak üzere 198 üniversitede öğrenim gören 42.353 öğrenciden kullanılabilir veri toplandı. Öğrenim Deneyimi Tatminkarlığı, Yerleşke ve Yaşamın Doyuruculuğu, Akademik Destek ve İlgi, Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet, Öğrenme İmkan ve Kaynaklarının Zenginliğinden Memnuniyetler, Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği alanlarında oluşturulan Memnuniyeti Ölçeği ile öğrencilerin üniversitelerini 6 alanda değerlendirmeleri sağlandı. GTÜ 2’si Plus (+) olmak üzere tüm kategorilerde A düzeyi puanlar elde ederek haklı gururunu yaşadı.
.gif)
Eğitim, 18 Temmuz 2021 07:17
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
