13 yaşında tecavüze uğrayan genç kız 21 yaşında ölü bulundu
Polis & Adliye, 13 Temmuz 2021 02:17Körfez’de 21 yaşındaki Öykü Yündün erkek arkadaşının evinde ölü bulundu. Öykü’nün henüz 13 yaşındayken şantaj yoluyla pek çok kişiyle ilişkiye girdiğine dair iddialarla gündeme geldiği de ortaya çıktı.
İddialara göre İzmit’te ikamet eden Öykü Yündün (21) erkek arkadaşı N.Ş.’nin Körfez Yeniyalı Mahallesi Koşu sokaktaki evine gitti. Gece yarısı N.Ş. işe gitti ve Öykü Yündün evde kaldı.
Yine iddiaya göre Yündün’e ulaşamayan N.Ş. eve geldiğinde kapıyı da açan olmadı. Merdiven dayayarak 1. kattaki eve balkondan giren N.Ş., kız arkadaşı Yündün’ün cansız bedeniyle karşılaştı.
Vücudunda herhangi bir darp izi olmayan genç kızın kesin ölüm nedeni otopsiden sonra belli olacak. Polisler ifadesini almak için N.Ş.’yi karakola götürdü ve soruşturma sürüyor.
Öte yandan Öykü Yündün’ün 2013 yılında tüm Türkiye’de büyük tepkilere neden olan tecavüz skandalıyla gündeme geldiği de ortaya çıktı.
İşte o dönem yayınlanan tecavüz haberinin içeriği:
Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde 13 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Ö.Y. ile ilişkiye girdiği iddiasıyla 29 kişi gözaltına alındı. İfadelerinin ardından şüphelilerden 10’u dün akşam adliyeye sevk edildi, aralarında 1 astsubayın da bulunduğu 8 kişi tutuklandı.
Gölcük’ün Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi 13 yaşındaki Ö.Y. arkadaşlarıyla konuşurken, erkeklerin kendisiyle ilişkiye girdiğini ağzından kaçırdı. Bu durum kısa sürede yayılınca, iddialara göre bazı erkek öğrenciler de şantaj yaparak Ö.Y. ile ilişkiye girdi.
Yaklaşık bir ay önce durumu öğrenen Ö.Y.’nin öğretmenleri, eşinden boşanan ve İzmit’te masaj salonlarında çalışırken geçen yıl kızıyla birlikte Gölcük’e taşınan annesi A. ile konuştu. Annesi A. da kızı Ö.Y. ile konuştuktan sonra Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
29 GÖZALTI, 8 TUTUKLAMA
Savcının talimatıyla polis tarafından gizlice soruşturma başlatıldı. Ö.Y.’nin verdiği ifadelerin ardından tüm deliller toplandı ve operasyon için dün düğmeye basıldı. Aralarında ilçenin tanınmış ailelerinin çocuklarının da bulunduğu 29 kişi, küçük yaştaki Ö.Y. ile cinsel ilişkiye girmek ve 'şantaj' suçlamalarıyla gözaltına alındı.
Gölcük Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan sanıklardan 19’u serbest bırakılırken, aralarında bir astsubayın da bulunduğu 10 şüpheli dün akşam saatlerinde Gölcük Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta alınan ifadelerinin ardından dün akşam saatlerinde mahkemeye sevk edilen 10 şüpheliden A.E.T., İ.K., U.N.K., Ç.U., E.D., S.A., Ş.T. ve astsubay olduğu belirlenen U.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi, 2 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Polis & Adliye, 13 Temmuz 2021 02:17
Yorumlar (0)
Körfez’de NİMOSK Karting Yarışı ilgi ve heyecanla takip edildi
Anahtar Partisi Karamürsel İlçe Yürütme Kurulu toplandı
Belediye Başkanı Gülşah Durbay amansız hastalığa yenildi
Belediyeyi eleştiren gazetecilere ağır hakaretler etti
Karşılıksız çeklerde rekor artış
Kışın araç sahiplerinin bu ihmali binlerce liralık masraf çıkarıyor!
Köfteci Yusuf'ta dönerin içinden çivi çıktı!
Kartepe’nin sahibi yok!
Gölcük’te Bilgin Caddesi yenilendi
Ebru Teğmen ünlü iş insanının şirketinde işe başladı
Suça karışmamış PKK'lı ifadesi hangi aklın, hangi hukukun ürünü?
Emekli maaşıyla yaşamını sürdüremediği için çöplerden kağıt topluyor
Kocaeli’nin geleceğini şekillendiren yatırımlar
KOÜ’de servis araçları kullandırılmayan personellere yol masrafları ödensin!
Vali Aktaş, MÜSİAD’ın o programına katıldı
TMO'da rekor zarar! Çiftçi topraktan kopartılıyor
Telefon ve bilgisayar alacaklar dikkat!
21 ile kar yağacak, Kocaeli'ye rötarlı gelecek!
Dolandırıcılardan yeni tuzak!
Sahte dolar şoku! 50 ve 100'lükleri kimse almıyor
Emeklilerin maaş zammı tablosu ortaya çıktı
Büyükakın, Gebze Eskihisar Kavşağı'nda o projeyi yerinde inceledi
Ercan’dan Dokuzlar’a: Yüzsüzlük gizlenen raporlardadır
GEBKİM OSB standına perakende ve sanayi temsilcilerinden yoğun ilgi
Kardelen Hareketi’nde vefa İstanbul’da bir semt değil!
Fatih Erbakan'dan sert sözler!
AKP’li Dokuzlar, Hürriyet’i hedef aldı
Fevziye Cami Park alanı yenileniyor
MHP Dilovası’nda hanelere misafir oluyor
Çayırova’nın genç basketbolcuları Play-Off oynamaya hak kazandı
Huzurevinde müzik dinletisi
Bu yağmanın, ihanetin hesabını verin!
Yeni Cuma Parkı botanik bahçesine dönüşecek!
Vatandaşa at ve eşek eti yedirdiler!
Eski okul binası modern bir sosyal tesise dönüştürülecek
Körfez’in gelecek vizyonu ele alındı
İmamoğlu'nu suçlayan gizli tanık davadan çekildi
Anahtar Partililer Karamürsel’de kapısını çalmadıkları ev bırakmadılar!
Bülent Sarı: Haddehane ve çöp tesisleri kabul edilemez
