13 yaşında tecavüze uğrayan genç kız 21 yaşında ölü bulundu
Polis & Adliye, 13 Temmuz 2021 22:11Körfez’de 21 yaşındaki Öykü Yündün erkek arkadaşının evinde ölü bulundu. Öykü’nün henüz 13 yaşındayken şantaj yoluyla pek çok kişiyle ilişkiye girdiğine dair iddialarla gündeme geldiği de ortaya çıktı.
İddialara göre İzmit’te ikamet eden Öykü Yündün (21) erkek arkadaşı N.Ş.’nin Körfez Yeniyalı Mahallesi Koşu sokaktaki evine gitti. Gece yarısı N.Ş. işe gitti ve Öykü Yündün evde kaldı.
Yine iddiaya göre Yündün’e ulaşamayan N.Ş. eve geldiğinde kapıyı da açan olmadı. Merdiven dayayarak 1. kattaki eve balkondan giren N.Ş., kız arkadaşı Yündün’ün cansız bedeniyle karşılaştı.
Vücudunda herhangi bir darp izi olmayan genç kızın kesin ölüm nedeni otopsiden sonra belli olacak. Polisler ifadesini almak için N.Ş.’yi karakola götürdü ve soruşturma sürüyor.
Öte yandan Öykü Yündün’ün 2013 yılında tüm Türkiye’de büyük tepkilere neden olan tecavüz skandalıyla gündeme geldiği de ortaya çıktı.
İşte o dönem yayınlanan tecavüz haberinin içeriği:
Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde 13 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Ö.Y. ile ilişkiye girdiği iddiasıyla 29 kişi gözaltına alındı. İfadelerinin ardından şüphelilerden 10’u dün akşam adliyeye sevk edildi, aralarında 1 astsubayın da bulunduğu 8 kişi tutuklandı.
Gölcük’ün Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi 13 yaşındaki Ö.Y. arkadaşlarıyla konuşurken, erkeklerin kendisiyle ilişkiye girdiğini ağzından kaçırdı. Bu durum kısa sürede yayılınca, iddialara göre bazı erkek öğrenciler de şantaj yaparak Ö.Y. ile ilişkiye girdi.
Yaklaşık bir ay önce durumu öğrenen Ö.Y.’nin öğretmenleri, eşinden boşanan ve İzmit’te masaj salonlarında çalışırken geçen yıl kızıyla birlikte Gölcük’e taşınan annesi A. ile konuştu. Annesi A. da kızı Ö.Y. ile konuştuktan sonra Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
29 GÖZALTI, 8 TUTUKLAMA
Savcının talimatıyla polis tarafından gizlice soruşturma başlatıldı. Ö.Y.’nin verdiği ifadelerin ardından tüm deliller toplandı ve operasyon için dün düğmeye basıldı. Aralarında ilçenin tanınmış ailelerinin çocuklarının da bulunduğu 29 kişi, küçük yaştaki Ö.Y. ile cinsel ilişkiye girmek ve 'şantaj' suçlamalarıyla gözaltına alındı.
Gölcük Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan sanıklardan 19’u serbest bırakılırken, aralarında bir astsubayın da bulunduğu 10 şüpheli dün akşam saatlerinde Gölcük Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta alınan ifadelerinin ardından dün akşam saatlerinde mahkemeye sevk edilen 10 şüpheliden A.E.T., İ.K., U.N.K., Ç.U., E.D., S.A., Ş.T. ve astsubay olduğu belirlenen U.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi, 2 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Polis & Adliye, 13 Temmuz 2021 22:11
Yorumlar (0)
İzmit Akademi, gençleri basketboldan soğutuyor!
Yağmur yağsa sığınacak yer yok!
Büyükakın STK’lara seslendi
Bahçeli'den DEM'in Öcalan mitingine destek!
Gölcük Hamidiye’de Kestane Festivali coşkusu
Saadetliler Gölcük’te Hasan Bitmez anısına lokum dağıttılar
Zeray GYO için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı
Kocaeli’de yılbaşı gecesi işletmeler 03.30’a kadar açık kalacak
Büyükakın’a haddehane cevabı: Halkla alay etmeyin!
Dilovası faciası ile ilgili bilirkişi raporu ve iddianame üzerinde siyasi baskı var!
Otoyola çıkacak sürücüler dikkat! Kandıra gişelerinde çalışma var
İzmitli sporcu gece yarısı silahla vuruldu
Trafik cezaları cep yakacak!
Symbol AVM’ye yakın nokta çöplüğe döndü!
İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu
AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?
Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?
Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır
Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi
Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama
Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular
Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi
İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi
DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!
Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede
Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru
Başkan Hürriyet İzmitlileri bu pazara davet etti!
Vali Aktaş güne okul ziyareti ile başladı
Çayırovalılar bu kurslarda bağlama çalmayı öğreniyorlar
Kasaphan Steak House, KOTO üyelerine indirim yapacak!
Kartepe tramvayında tepki çeken yapboz haller
15 Temmuz’la ilgili duruşmada başka, TBMM’de başka türlü konuştu!
Körfez’de 16 yaşındaki genç kız ölü bulundu: İntihar mı, cinayet mi?
Bağımsız 3 vekil İYİ Parti'ye geçecek!
Yılbaşı İyilik Pazarı İzmitlileri bekliyor!
Her 10 kişiden 7'si yoksullaştık diyor
Büyükakın: Herkesin belediye başkanıyız
Kule Deresi yine köpürdü!
Eski AKP'li vekil hapse atılmıştı, serbest bırakıldı
