Gölcük Batakdere artık düzenli akacak
Gündem, 11 Temmuz 2021 08:10Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü projeleri hazırlanan yatırım programları kapsamında altyapı imalatları ile birlikte dere ıslah çalışmaları ve depo imalatlarına hız kesmeden devam ediyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, 2021 yılı yatırım programı kapsamında il genelinde farklı birçok noktada altyapı yatırımı gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, Gölcük ilçesi Hisareyn Batakdere’nin düzenli akışının sağlanması ve çevre için tehdit oluşturmaması için yapılan ıslah çalışmalarında üst kısım imalatları tamamladı.
884 METRE İMALAT YAPILDI
Gölcük ilçesinde 2021 yılı yatırım programı kapsamında gerçekleştirilen Hisareyn Batakdere’de ıslah çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Alt ve üst kısım olarak iki bölgeye ayrılan çalışmalarda üst kısımda 884 metre uzunluğunda dere ıslah çalışmalarının betonarme, menfez ve örme taş duvar imalatları tamamlandı. Çalışmaların tamamlandığı üst bölgede korkuluk imalatları yapılacak.
1380 METRE DERE ISLAHI
Hisareyn Batakdere alt kısımda yapımına başlanacak olan 497 metre dere ıslah çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte toplamda 1380 metre uzunluğunda dere ıslahı gerçekleştirilmiş olacak. Ayrıca yapılan çalışmalar kapsamında derenin atık sulardan arındırılması için de 1550 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı imalatı yapılacak.
GÖLCÜK’TE DERE ISLAH ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK
Gölcük ilçesinde proje kapsamında Yazlık bölgesinde bulunan Karınca Deresi ile Halıdere Ekşi Deresi’nde ıslah çalışmaları yapılacak. Batakdere’de ıslah çalışmalarının tamamlanması ile birlikte başlanacak çalışmalarda, Karınca Deresi’nde 1004 metre, Ekşi Dere’de 185 metre uzunluğunda ıslah çalışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca Karınca Deresi’nin 1030 metre uzunluğundaki kısmı toprak trapez olarak düzenlenecek.
MAYIS 2022’DE TAMAMLANACAK
Bölgede yapılan çalışmalar 2022 yılının mayıs ayında tamamlanması planlanıyor. Derelerin ıslah çalışmaları ve deplase çalışmaları ile birlikte derelerin düzenli akışları sağlanarak, insan sağlığı için tehdit oluşturmayacak hale getirilecek. Ayrıca, yapılacak kanalizasyon hatları ile dereler kirlilikten arındırılacak.
.gif)
Gündem, 11 Temmuz 2021 08:10
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
