Bu sistem yasamaya ve halka zarar veriyor
Siyaset, 08 Temmuz 2021 21:24BDDK denetimine giren tasarruf finansman şirketlerinden 21’i için verilen tasfiye kararını değerlendiren CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde TBMM’nin yasama organı olarak bypass edildiğine dikkat çekti ve “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Sarayda hazırlanan ve TBMM’de yeterince tartışılamayan yasalar nedeniyle hem yasama faaliyeti hem de halk zarara uğramaktadır. Finansman şirketlerine ilişkin BDDK tarafından verilen tasfiye kararı da bunu teyit etmektedir.” dedi.
“Bu mağduriyetleri önlemek için biz yasa teklifini sunmuştuk”
Mart ayında yürürlüğe giren değişikliğe rağmen 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanununun bu şirketlerin müşterileri bakımından mağduriyet yaratmaya devam ettiğini söyleyen Tarhan, “Vatandaştan her geçen gün gelen şikayetler artıyor. Finansman şirketleri intibak sürecinde maddi yeterliliklerini BDDK’ya gösterebilmek için müşterilerin alacaklarını ödemekten imtina ediyor. Biz vatandaştan gelen şikayetler doğrultusunda TBMM Başkanlığına bunu önlemek için kanun değişikliği teklifimizi sunduk. Aradan geçen süre içinde bırakın Genel Kurulda görüşülmesini kanun teklifimiz esas komisyonun bile gündeminde görüşülmedi.” diyerek yasama sürecinde yaşanan sorunlara dikkat çekti.
Tarhan, “BDDK kararı ile bu şirketlerin tasfiyesine gidiliyor. Ancak tasfiye sürecinde vatandaşın alacağının nasıl korunacağı konusunda belirsizlikler sürüyor. Kaç mağdur var net bir sayı da bilinmediği gibi, ödemelerin nasıl gerçekleştirileceği konusunda da bir açıklama yapılmıyor. Bu finansman şirketlerinin tasfiyesi yetmiyor, bu karar alınırken vatandaşın haklarının nasıl korunacağını da belirlemek gerekiyor.” diyerek vatandaşın mağdur edilmemesi çağrısında bulundu.
“TBMM bir onay makamı değildir, bu ülkenin Yasama Organıdır.”
Tarhan, “2018 Temmuzundan bu yana, TBMM adeta bypass edilmiş durumda. Muhalefet partilerinden gelen hiçbir Kanun teklifi gündeme alınmıyor. Değerlendirilmiyor. İktidar partisi de Sarayda hazırlanan Kanunları TBMM’ye adeta kendi teklifleriymiş gibi sunuyor. Tali komisyonlar çalıştırılmıyor. Esas Komisyonlar teklifleri kapsamlı bir şekilde değerlendirmiyor. Adeta arkamızdan atlı koşturuyormuş gibi. Hızlıca komisyonda görüşülen teklifler, 48 saatlik bekleme süresi dahi beklenmeden Genel Kurula getiriliyor. Tekliflere dair muhalefet partilerinin önergeleri Kanunun ve vatandaşın yararına olup olmadığına bakılmaksızın Cumhur İttifakının oyları ile reddediliyor. TBMM’ye sadece bir onay makamı muamelesi yapılıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. TBMM yasama organıdır ve bu ülkenin yasaları, bu ülkenin vatandaşları için TBMM’de enine boyuna tartışılmalıdır.” dedi.
Siyaset, 08 Temmuz 2021 21:24
Yorumlar (0)
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
Maaşlara zam düzenlemesi
Gebze’de AKP’li başkanlar esnaf turuna çıktı
