Başkan Büyükakın’dan Hyundai’e tebrik ziyareti
Gündem, 06 Temmuz 2021 21:48Motor, robot ve farklı teknik ekipmanlarıyla Ustam projesine destek verecek Hyundai Assan fabrikasını ziyaret eden Başkan Büyükakın, “Sanayicimizin ve bugün gerçekleştirdiğimiz Hyundai Otomobil Fabrikamızın nitelikli insan kaynağına USTAM projesiyle cevap vereceğiz” açıklamasını yaptı.
Hyundai fabrikasının nitelikli insan kaynağına USTAM projesiyle cevap verilecek
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 2002 yılından bugüne kadar 1.8 milyondan fazla araç ihracatı gerçekleştiren Hyundai Assan fabrikasını ziyaret etti. Markanın Avrupa’daki kompakt otomobil üssü konumundaki Hyundai Assan, 2 bin 550 çalışanıyla maksimum 230 bin adet i10, i20 ve BAYON modellerinin üretildiği, bu araçların 40’tan fazla ülkeye ihraç edildiği, bunların başında Almanya, İngiltere ve İtalya gibi ülkeler geldiği bilgisini de aldı. Nitelikli insan kaynağının karşılanması hususunda da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin USTAM projesiyle önemli bir adım atılmasına karar verilen toplantıda, “Sanayicimizin ve bugün gerçekleştirdiğimiz Hyundai otomobil fabrikamızın nitelikli insan kaynağına USTAM projesiyle cevap vereceğiz” açıklamasını yaptı.
“TOPLAM BIR MILYON METREKARELİK ALANDA”
Hyundai Assan Fabrikasının CEO’su Sangsu Kim, üst düzey yöneticileri Hongman Yoon, Wongyun Park, Uygur Koşal, Barbaros Yıldırım ve Gökhan Şahin’in yer aldığı ziyarette, fabrikanın üretimine tanık olan Başkan Büyükakın, çalışanlarla da bir araya geldi. Toplam bir milyon metrekarelik alana sahip olan ve Hyundai Motor Company’nin denizaşırı ülkelerde kurduğu ilk üretim tesisi olma unvanını da elinde bulunduran Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nın farklı bantlarındaki araçlarla alakalı bilgi alan Başkan Büyükakın, Türkiye’nin en büyük ihraç kalemlerinden biri olan otomotiv sanayindeki devasa yatırımı ile hem katma değer hem de döviz girdisiyle ülke ekonomisine katkıda bulunması nedeniyle Hyundai yetkilerini ve çalışanlarını tebrik etti.
“BİLGİNİN BURADA ÜRETİME DÖNÜŞTÜĞÜNE TANIK OLDUK”
Hyundai Assan, tam 24 yıldır Türkiye’de kesintisiz olarak üretim gerçekleştirdiği bilgisini alan Başkan Büyükakın, bugüne kadar 2 milyon adetten fazla aracı bantlardan indiren Hyundai Assan, son olarak 2020 yılındaki 171 milyon Euro’dan fazla yatırım yaparak farklı modeler üretmesindeki yüksek teknolojinin önemine ziyaretinde vurgu yaptı. Hyundai Assan’ın ihtiyaç duyacağı mesleklere göre yetiştirilecek insan kaynağı için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin USTAM projesiyle ortak adımlar atılacağının da vurgulandığı ziyarette, bu eğitimlerde kullanlmak üzere motor, robot ve diğer ihtiyaçlara dönük gereksinimlerin de Hyundai tarafından karşılanacağı belirtildi. Hyundai'nin Güney Kore dışında, denizaşırı ülkelerde kurduğu ilk fabrika olma özelliğini taşıdığına dikkat çeken Başkan Büyükakın, “İhracat noktasında yakalanan başarı nedeniyle Hyundai yönetimini ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Çok büyük emek ve bilginin burada üretime dönüştüğüne tanık olduk. Otomotiv sektörünün ülke sanayimizin lokomotifi durumundadır. Bu sektör sadece kendine değil iş birliği yaptığı alanlara ve tedarikçilerine de büyük bir ekonomik katkı sunmaktadır” şeklinde konuştu.
“GENÇLERİMİZİN MESLEK SAHİBİ OLMASINI İSTİYORUZ”
USTAM projesinin sanayicinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağına büyük katkı sunacağının altını çizen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Kentimizde yaşayan herhangi bir mesleği olmayan gençlerimizin meslek sahibi olmasını istiyoruz. Ustam projemizle mesleki ve teknik eğitim vereceğiz. Bu sayede istihdama ve nitelikli insan kaynağına katkı sunacağız” ifadelerini sarf etti. Hyundai yönetimini konuk severlikleri içinde teşekkür eden Başkan Büyükakın, çekilen hatıra fotoğrafı sonrası ziyaretini tamamladı.
.gif)
Gündem, 06 Temmuz 2021 21:48
Yorumlar (0)
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
